Ne se ova klasicni bebeski akni. Kaj nas se pojavija na 2meseci i se kako akni vo tinejdzerski denovi i eve traat so meseci...
На дерматолог дали сте биле? Дали сте правеле крвна слика??? Дали користите крема некоја? Затоа тие може да бидат и како знак за некој здраствен проблем, може да бидат од некоја состојка на кремите кои ги користите.
Poseteni preku 10dermatolozi. Brisevi na koza i akna negativni. Krva slika i crp uredna. Tretiran e so eozin, afloferm, hipermangan, pantenol, belogent, bivacin, silben sprej, Gentamicin, clindamicin, benzol peroksid... Koristime medicinska kozmetika na bioderma. No bez uspeh...
Тогаш видете направете повеќе испитувања крв, ретнген не знам друго што би можеле да проверите. Да не е интолерантно на лактоза? Ако сакате ќе ви донесам и крема Grahams таа е повеќе за егзема, но со првата ќерка ја користев за бебешките акни....
Majki zdravo , sakam da ve prasam domasna kasa od tikvicka kolku vreme moze da stoi na sobna tt , samo so ja napraviv bebus mi zaspa neznam dali mozam da ja koristam koga ke stane
Pie hipoalergeno mleko, ne e ni do toa... Da vidam endokrinoloski sto ke recat. Site drugi ispituvanja se vo red
Многу се нервирам кога некои ќе прашаат за проблем, ќе им пишеш искуство, после ќе го решат проблемот и ги снемува. Не кажуваат како го решиле. Еве за гурлите во окото на бебето му најдоа бактерија, стафилокок , па ќе ни дадат антибиотик. Па затоа ве информирам сите што имате таков проблем да си направите брис на време. Не е баш секогаш нормално едното око на детето да гурли, тобрекс не помага ќе видиме кој антибиотик ќе го реши. Фала на членките што ми одговорија претходно кога прашував. Шест месеци сме од раѓање е со гурли, на едното му помина на едното не. И физиолошки и масажи и камилица и превриена вода не не спаси.
Здраво мајки, дали е можно 7 дена после примена рота вакцина да има дури сега повраќање и пролив? обилнооо повраќање
Devojki nie sme eden mesec, obicno se so malo bluckanje posle podoj, ponekogas zdrignuva. E sea posle saat vreme od podoj ili 45 min pocnuvam vezbi za kolkovi da mu pravam i mi povrate vo mlaz? Koga gi pravite vezbite dali ima povrzanost ili vrate samo visok? Mlaz se deseva mn retko.
Претпоставувам Левуно ќе ви дадат или нешто слично на таа база. Затос постојат доктори и ќе си го носите таму, затоа што секој има различно искуство. @Marija2007 се надевам дека за брзо ќе најдете некое решение и ќе откриете од што е…
Мојава почна да носи веќе една недела..не верувам многу во ефектот од ѓерданчево, ама од мака човек се ќе проба...
Бебињава од 4 месеци по колку дремки ви имаат преку ден? Моето имаше 4 ама многу набрзана се буди па си велам 5 да му направам. Да не му се многy? Ако оставам да се 4 а не сврзува циклуси, тогаш многу рано ќе биде успивањето,затоа реков 5. Во 7 наутро станува. Ќе има време за 5 дремки? @macka91 левуно се јаки капки за мало бебе. На над 2 години се дават. @misli_si Ќе и дадат тобрекс капки, тие може од новороденче. Кај мене малата фати конјуктивит пред 2 недели од брат и и го пренесе и тобрекс го реши проблемот. Пак, доктор нека потврди.
Подоле имате студија за (не)ефективноста на ќилибарните ѓердани. Да не навлегувам во муабетот за опасноста од нешто врзано на врат на бебе, или ставање во уста нешто ситно и ризик од давење, на крајот од денот едноставно начинот на кој што се тврди дека ваквиот материјал делува докажано е дека не е ефективен во давање на било какво олеснување на болка, а и не се абсорбира преку кожата воопшто. Постојат многу видови на глодалки кои локално може да дадат некакво олеснување на бебето (јас лично многу сум задоволна од оние што се со течност што се замрзнува), наместо нешто како ѓерданиве што се докажано ризични од повеќе аспекти и докажано неефикасни. Не си ги трошете парите. https://bmccomplementmedtherapies.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12906-019-2574-9
Мојава кога го носи под надзор е фала богу, не тргам очи од неа, и го носи некој саат, не ни спие со него, и слушнав као позитивни искуства од околина, колку е точно не знам, ама и мене ми изгледа џабе си ги фрлив парите ај ко поголема како алка ќе го носи
Да така е, ја носев не дека не ја носев ама дури сега ја фативме бактеријата. Ми беше зборот не само да споделуваме проблеми, туку и решенијата отпосле, па нема 3000 разни ситуации, генерално повеќето случаи се поклопуваат. Јас знаев дека е бактерија, од Чаир речиси сите излегоа со бактерија на очите, ама не можевме да ја фатиме и таква е бактеријата, и педијатарот вели нема ништо, не и смета... (стававме Тобрекс терапија не помогна, сега испадна оваа бактерија да ти била резистентна на тој лек). Затоа и прашував на форумот, и видов од претходно, постови дека има многу вакви прашања, па затоа и споделив што се случува за во иднина другите да имаат предвид. Кај и да е ние ќе одиме во над 6м па нека остане ова тука за идните мајки да знаат. Фала ви на одговорот
Користевме веќе тобрекс, не помогнаа ич, резистентна бактеријата на тобрамацин, може требаше на своја рака да пробам со хлоранфеникол, немаше толку да се мачи, ама пак на себе не пробувам на своја рака не па на бебе, макар што мислам во болница тоа ги мачкаа.