Nema da vospalis nisto. Naprotiv ke mu pomognes. Ke stavis prvo fizioloski zada mu se razvodenat i odma ke vleces. Jas na bebe so Nosko za na pravosmukalka sto e vlecam i toa so Shark navigator pravosmukalka. Ako ti e strav mozes da zemes za pocetok od onie obicnite so usta sto se vlece.
@firequeenn Nie sne od cetrvtok 4 meseci se upsavame 7ipol 8 staanati sabajle 6-7 mora da spie 5 pati deka ednoatavno spie po 30-40min i posle 1:50/2 saati e iznorena i kenka za spanje se vodam po nea ednostavno spie kaj 8, 11,1,3,5/6 se zavisi koga e uspana posledna dremka samo gpedam da i e najkasno 5 5 i15 za da stane do 6 najkasno @KikiKviki Isto isti slucaj racunaj ne spijam i jas posto spijam so nea i samo preta i uspat pocnue da se cesa i trlka oci i nekogas se prezaspova sama ama nekogas stava znae da mi se izvrti cela vo polukrug i cel krevet nejzin[/QUOTE]
Јас перев со шприц со физиолошки па влечев со аспиратор, кога се намали кашлицата само прскање со солен спреј и пак влечење со аспиратор. Сите солени капки се исти. Јас си купувам обичен физиолошки раствор во шише како за инфузија.
Стави капки и после 2-3 минути влечи со аспиратор. Кај нас до 4тиот ден беа поизразени симптомите и чистевме со шприц со физиолошки и влечење со аспиратор.
Мајки на бебо и се појави секрет во носот. Течни, лигави и еднаш бело секретче. И јас и мм имавме исто периодов, мислам и е од нас. Е сега и го чистиме со носко ама екстремно плаче. Освен тоа што друго имате да советувате или некој друг трик? И пишав на матичната чекам одговор. Фала ви.
Па носко е најбрза опција значи најмала траума, моево исто се тегави бута ржи трга глава па кога вадам со она рачното трае 15мин а со носко 15сек. Фатете ја со маж ти убаво за да е брзинско. Друго за нос нема да ви кажат освен да испирате или шприцате па да чекате да кива сама (моево така не ги исфрла) и почесто на града ако цица
Дали на сите бебиња кога им ги правете вежбичките на нозете за колкови ви прават прав агол? Колку често ги правите вежбичките?
Ne sum primetila kakov agol pravea ama mu gi otvarav do kraj siroko. Porano gi pravev (skoro) sekoj den do kaj 2meseci Sega ne gi pravam, sam gi otvara kolkovite kako žaba sedi. Na ortoped koga bevme na 2m ni kazaa da gi otvarame kolkovite posle sekoe menuvanje pelena po 2-3 pati (vaka kako na slikata kruzno)
Kaj mene ne pravese bas prav agol od ednata strana ama uste i gi pravam i ima znaxitelno podobruvanje mi rekoa nekolku pati na den ama deka ednostavno zaboravam naednas i pravam 40 povtoruvanja ama nr kruzni tuku samo otvaranje na nozinjata do kade odi do tamu
Јас од контролата на ортопед на 2 месеци сеуште ги правам редовно барем 2 3 пати во денот по серии од 10-15 повторувања но нас ни кажаа до меше, па отвараш како жаба па надоле и после круг спротивно од стрелки на часовник. Кога не се стега и му е интересно дава убаво да се отворат а кога му е смешно намерно стиска и ги исправа зошто знае што му е следно после жапче вежбата
Nie sne od utre 4 meseci e sega ortopedot mi kaza od kaj 4 da ja sednuvam na 45 stepeni i vo kolicka i na krevet dali nekoj ima takva nasoka dadeno nezz dali od odma sa pocnam ili da pocekam uste nekoja nedela vo transporterceto si sedi i mn i e ubavo mirna mi e a dr del od kolickata ne ni e iskoristen deka mi piste nemoze da gleda a sega koga bi go podignala bi sedela ama nezz inaku od pred 2 nedeli mi potkreva glavce i goren del od telo kako da se podiga koga mi e vo tranporterot ili na pernicka
Nas pedijatar ni kaza pod agol 45-60⁰ da podigneme. Isto, place koga lezi ne saka, a transporterot vo kola ostana i sve vo korpa go setame
Nekolku pati svekrva mi mu pravese na 2m ortoped rece super e se od togas nemu praime. Sam si gi mesti taka i taka spie
Зависи какво седиште имате, има седишта од 0 па нагоре, во него и новороденче можи. Битно бебе гледа кон назад отприлика дури не прооди. Јас за големата ќерка имам од 9-36кг, почнавме да го користиме од кај годината, пошто транспортерите се до 13кг. Сега нејзе и зедовме бустер, моментално седиштето е на холд, оти и седиште и транспортерот во кола, не ме береше мене најудобно да седам назад.
Kolku vreme ti stoi vo ova i otkako kke go izvadis sisenceto kolku vreme da postoi na sobna temp ili temp na leto pred da se dade?