Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.168
    Допаѓања:
    9.907
    Nema da vospalis nisto. Naprotiv ke mu pomognes. Ke stavis prvo fizioloski zada mu se razvodenat i odma ke vleces. Jas na bebe so Nosko za na pravosmukalka sto e vlecam i toa so Shark navigator pravosmukalka. Ako ti e strav mozes da zemes za pocetok od onie obicnite so usta sto se vlece.

На Mother of 2boys му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bellaa1234

Bellaa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.016
    Kakov fizioloski potocno da zemam?
    Mene mi dadoa kapki aqua Maris no NZ nekako

3. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    967
    @firequeenn

Nie sne od cetrvtok 4 meseci se upsavame 7ipol 8 staanati sabajle 6-7 mora da spie 5 pati deka ednoatavno spie po 30-40min i posle 1:50/2 saati e iznorena i kenka za spanje se vodam po nea ednostavno spie kaj 8, 11,1,3,5/6 se zavisi koga e uspana posledna dremka samo gpedam da i e najkasno 5 5 i15 za da stane do 6 najkasno
    @KikiKviki

Isto isti slucaj racunaj ne spijam i jas posto spijam so nea i samo preta i uspat pocnue da se cesa i trlka oci i nekogas se prezaspova sama ama nekogas stava znae da mi se izvrti cela vo polukrug i cel krevet nejzin[/QUOTE]

Прикачени фајлови:

На KikiKviki му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    6.126
    Допаѓања:
    15.119
    Јас перев со шприц со физиолошки па влечев со аспиратор, кога се намали кашлицата само прскање со солен спреј и пак влечење со аспиратор.
    Сите солени капки се исти. Јас си купувам обичен физиолошки раствор во шише како за инфузија.

5. Marija2007

Marija2007 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2009
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    678
    Hrana i bakterija ne e.
    Hormoni denovive ke ispitame

6. Nataliii

Nataliii Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    538
    Стави капки и после 2-3 минути влечи со аспиратор. Кај нас до 4тиот ден беа поизразени симптомите и чистевме со шприц со физиолошки и влечење со аспиратор.

7. Trupko

Trupko Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2024
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    141
    Мајки на бебо и се појави секрет во носот. Течни, лигави и еднаш бело секретче. И јас и мм имавме исто периодов, мислам и е од нас. Е сега и го чистиме со носко ама екстремно плаче. Освен тоа што друго имате да советувате или некој друг трик? И пишав на матичната чекам одговор. Фала ви.

8. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.871
    Допаѓања:
    9.825
    Па носко е најбрза опција значи најмала траума, моево исто се тегави бута ржи трга глава па кога вадам со она рачното трае 15мин а со носко 15сек. Фатете ја со маж ти убаво за да е брзинско. Друго за нос нема да ви кажат освен да испирате или шприцате па да чекате да кива сама (моево така не ги исфрла) и почесто на града ако цица

На Trupko му/ѝ се допаѓа ова.
  9. defocus

defocus Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2023
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    266
    Дали на сите бебиња кога им ги правете вежбичките на нозете за колкови ви прават прав агол?

Колку често ги правите вежбичките?

10. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.940
    Допаѓања:
    4.990
    Ne sum primetila kakov agol pravea ama mu gi otvarav do kraj siroko. Porano gi pravev (skoro) sekoj den do kaj 2meseci
    Sega ne gi pravam, sam gi otvara kolkovite kako žaba sedi.
    Na ortoped koga bevme na 2m ni kazaa da gi otvarame kolkovite posle sekoe menuvanje pelena po 2-3 pati (vaka kako na slikata kruzno)

Прикачени фајлови:

11. Kikikikiri0405

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    967
    Kaj mene ne pravese bas prav agol od ednata strana ama uste i gi pravam i ima znaxitelno podobruvanje mi rekoa nekolku pati na den ama deka ednostavno zaboravam naednas i pravam 40 povtoruvanja ama nr kruzni tuku samo otvaranje na nozinjata do kade odi do tamu

12. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.871
    Допаѓања:
    9.825
    Јас од контролата на ортопед на 2 месеци сеуште ги правам редовно барем 2 3 пати во денот по серии од 10-15 повторувања но нас ни кажаа до меше, па отвараш како жаба па надоле и после круг спротивно од стрелки на часовник. Кога не се стега и му е интересно дава убаво да се отворат а кога му е смешно намерно стиска и ги исправа зошто знае што му е следно после жапче вежбата :D

13. Kikikikiri0405

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    967
    Nie sne od utre 4 meseci e sega ortopedot mi kaza od kaj 4 da ja sednuvam na 45 stepeni i vo kolicka i na krevet dali nekoj ima takva nasoka dadeno nezz dali od odma sa pocnam ili da pocekam uste nekoja nedela vo transporterceto si sedi i mn i e ubavo mirna mi e a dr del od kolickata ne ni e iskoristen deka mi piste nemoze da gleda a sega koga bi go podignala bi sedela ama nezz :wasntme: inaku od pred 2 nedeli mi potkreva glavce i goren del od telo kako da se podiga koga mi e vo tranporterot ili na pernicka

14. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.940
    Допаѓања:
    4.990
    Nas pedijatar ni kaza pod agol 45-60⁰ da podigneme. Isto, place koga lezi ne saka, a transporterot vo kola ostana i sve vo korpa go setame

15. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.095
    Допаѓања:
    1.087
    Nekolku pati svekrva mi mu pravese na 2m ortoped rece super e se od togas nemu praime. Sam si gi mesti taka i taka spie

16. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    1.354
    Допаѓања:
    3.388
    Што можам да се напијам за болка во заб?

17. Only1

Only1 Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2018
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    1.151
    Мајки од колку месеци ги ставате вашите малечки во кола на седиште,наместо транспортер?

18. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    1.354
    Допаѓања:
    3.388
    Мене ми спомнаа после 6ти месец односно откако ќе почне да седи

19. MartinaMM

MartinaMM Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2019
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    723
    Зависи какво седиште имате, има седишта од 0 па нагоре, во него и новороденче можи. Битно бебе гледа кон назад отприлика дури не прооди. Јас за големата ќерка имам од 9-36кг, почнавме да го користиме од кај годината, пошто транспортерите се до 13кг.
    Сега нејзе и зедовме бустер, моментално седиштето е на холд, оти и седиште и транспортерот во кола, не ме береше мене најудобно да седам назад.

На Only1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mihaela123456

Mihaela123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    2.749
    Kolku vreme ti stoi vo ova i otkako kke go izvadis sisenceto kolku vreme da postoi na sobna temp ili temp na leto pred da se dade?