Koga kako imam vreme ako sme doma cel den kaj 7ipol go banjame i do kaj 8ipol najkasno go uspivam ako sme izlezeni i podzakasnime kaj 9i neshto dur zaspie ke ne fati 10. Jas gledam bitno "rutinata" da pomine imame i rechenica edna ista sto mu ja kazuvam pred da go uspijam demek me razbira deka e vreme za spienje Letno vreme kako e najdobro da se banja? Pokraj toa sto ke e toplo i ke setkame nekogas i pokasno
Nekoja sto go minala 4ti skok da mi kaze vi se vrakaat li vo normala so spienje. Prepisuvam na skokot poso se nadevm deka e od nego ja uspav vo 8 do sega ja prezaspivm edno 5 pati minimum preta so raci nozi se ceska faka za kosa i kenka se budi na 40tina min, sreka deka praznik soprugot e doma i uspeav da dremnm preku den inaku nezz kako ke funkcionirav
Мојава уште има проблем со спиењето...последниве 3 вечери заспиваше во 23 и спиеше до 11 12, се будеше само за цицање..ама еве ја вечерва пак си дреме, не спие..си прифатив дека е бебе што не е мн по спиењето. А као по апликација веќе треба и во 5ти скок да влезе. Ама периодот после завршеток на 4ти и почеток 5ти скок и реално не видов да спие ко што треба.
Чешкањето го видов, па случајно да не има теменици да ја чешаат ? Чешкање по глава е и за самосмирување/успивање ама може да е и од темениците. Јас да не се урочам, добро го јадеме 4ти скок мирно без поголеми плачки нервози. Преку ден користиме ептен за играње читање вртење сè живо, во 8 заспива до 2, цица 5мин па во 5 цица пак и спие до 7.30 Повеќето викаат дека проаѓа се смирува но има и бебиња си се такви.
Bravos za vas mojava bese tukureci so spie po 3 4 pa i poise saati na pocetok na skokot imase svrzano 7 saati son ama posle mi naplati za se temenici nema koga ja banjame ubavo so ceselce minime i cisto i e glavceto imame uste nedela ipol taka nekako do kraj na skokt se nadevam nema da i ostane ova spienje oti nezz kako ke funkcioniram, site lesno gi minavme skokovi pa mislev i ovoj ke mine lesno ama nisto, prethodno kako ke ja najadev ja stavav na koleno i odma sw uspivase sega nesaka preta. Ja stavam pospana ama budna za neli sama da pocne da se uspiva ama navecer ne mi funkcionira nezz so da pravam veke kolku dremki ima tvoeto mislev da i namalam dremka ima 4 5 vo denot ama nemozam eve ja posle 1i45min max 2 saati se uspa
И јас ја имам оваа табела и како што пишува и кај нас е, само не ми е јасно секое што е со плавко се рачуна како скок или само овие подолгиве што траат?
Da isto ama kaj nas zavisi i dremkite preku den. Mene znaeshe i 6-8h da svrze sea ne se budi na 3h cicnuva i prodolzuva valjda so skokov pa menja
Некое големо корито за бањање? Долг е во овие "детскиве" се одбива со нозете не го собира. Поточно го имаме ова на сликава ама не го собира веќе гледав од оние обичните ама пак е кратко или кратко а широко а ни треба у должина.
Isto maka imame, bebe 2 meseci i pol veke ne go sobira. Ne znam dali ima niz pazar nekoi evtini ako si od Sk?
Prasav mi kaza ama radi nizok hemoglobin sega za sega ne mozime da ja primime pa rekov eventualno dali mozi i pokasno ama ne mi se verva.
https://www.encimenci.com.mk/kadichka-100-sm-zebra-siva-maltex-670890 Овај модел е 100цм долг, обично го има и во сите помали продавница за бебешка опрема.