Во Мк во аптека се продаваат стерилни чашки за фецес, на капачката има нешто слично како лажичка и треба со неа да собериш од каката во чашката. Јас го однесив примерокот во ординација и после тие го спроведија во лабораторија, во Мк треба да прашаш во лабораториите дали испитуваат или матичниот да те упати каде вршат такви испитувања.
Мајки хелп!!! Бебе од 4 ипол месеци 3 пат е со бронхит и на инфузии со урбазон, лендацин и аминофилин.. На педијатрија добив одговор такво си е детето.. каде да тражам чаре секој совет ми е добредојден.. П.с една докторка ми кажа дека е можно да ствара бронхит ако цица лежејќи( моето само така сака а не повраќа никогаш)
Zdravo majki Mi spomnaa imalo gelce za nepcata koga gi cesaat im se stavalo. Od koga smee da se stava?
Ви помага ли? Јас мислам бадијала му го мачкам. Следно ке земам Генгигел да пробам. А Осанит гранули знае ли некој над колку месеци се даваат? И дали некој има искуство, зелена кака дали може од заби вадење или вироза некоја има мали? Нервозен е и се пика нервозно во уста, плачливо заспива, кенкав е нерасположен, како друго бебе ми е, ми фали насмеаното бебенце мое. Мислам не е од скокот ова, веке на крај сме, 4+ е.
Devojki nie ne naucivme da se prevrtuvame ama ko ja stavam na 45stepeni na mene i primer i i gi drzam racinjata da ne ja drzam za telo i da ja potam i da ne i e zgodno ni nejze ni mene vcera mi se ispravi celosno si sedna bez moja pomos e sega nezz dali e dobro da prodolze taka da pravi deka mala ama ortopedot ko i kazav deka se podiga bese 3ipol mes mi rece ako taka treba na pedijatar sum naredna nedela ama pak nekoka iskustva ako ima citv deka ne treeba vo bilo sto da gi sprecuvame ama mama ka mi zavikala mala e ko jas da ja sednuvam sama se isprava i uste nesto pribor kakov kupivte i od kade sig ke pocnime so vkusovi za 2ipol nedeli imase edvaj 300gr nakaceno pa da si se spremam
Ќе каже педијатарот, моево е точно 4 месеци прашав за на 45° ми рече уште е рано не форсирај да го седнуваш. Една физиотерапевтка за деца од хр што ја следам вика исто дека е рано за 90° ама ќе ти кажат. Јас имам дома бамбусови комплети, ама лажичкиве за капки не ми се допаѓаат баш па ќе земам некои други
Of lele ke puknam znaci site razlicno kazuvaat mene samo na 45 mi rekoa bas i tuka prasuvav i @DaisyDream rece duri i na 60 da ne i rekle da go sednuva i jas samo ednas na pernicka ja sednav da ja slikam so tortata na tato za rodenden i nekolku pati na mene i ete pocna taka da pravi i sea nezz so da pravam
Таму вадат крвна слика па го вакцинираат ако е се супер или треба да му направам претходно па со резултатите да одам?
Крвна слика секако мора да се направи на 3 месеци, нас барем така ни кажаа кога излегувавме од болница
Мајки здраво. Бебуш ми е 8 недели, нецели 2 месеци. Почнав да го ставам на бејби џим и подлога, абе ич нејќе, плаче ли плаче… почнавме и на меше да го ставаме, ама потешко му оди. Некои совети како? Нормално ли е ова? Инаку 3700/800 е во килажа. На мене кога е на гради се дига со главче, ама на земја тешко