Колкаво е бебето? Јас вака правев, штом стане од спиење, полнува да плаче (гладна) на двете гради по 10мин сама туркаше штом нема веќе и веднаш спремав шише со 60мл подоцна 90мл. Најадено по 2, 3 саати пак исто..... Како расти качуваш мл. На града може си седи од кеф. Јас по 1м немав мое ич. Здравје колострумот го испи важно.
Мајки кај да најдам ваква лажица диспанзер за кашички? Да не е од фирмата од сликата.Мапет имаат на страната немаат во продавница
Исто како мене и постојано ми плаче не ни спие како што треба дремнува само по 15 мин. Само еднаш убаво се наспива по 2 ипол/3 часа и толку. А по колку мл го дохрануваше. Апчињата без рецепта ли се, да земам и јас, чаеви веќ пијам 2 вида за лактација.
До денес е 10 дена. Немам и јас ептен малку по капка ми тече, но таа си седи на града ја оставам да влече да стимулира и потоа и давам 60мл дохрана. Но не заспива може ќе дремне 15/20 мин и плаче. Од кога почна по 90мл да даваш.
Почнав со 45, не му стигаше па после со 60, па после правев и 90 (третата или четвртата недела) па колку испие толку од шишето Инаку да без рецепта се апчињата
Хахаха. Изгледа ова до бескрај иде грижава, и не станува полесно, иако така мислиме и чекаме Моево слатко бебе ме шекна деновиве. Ама среќа тука се тешиме, полесно е кога знаеш дека и други се шекнуваат, не само ти Овој сега на стомаче кога го ставам, ротира на стомак се врти во круг, со раце и нозе во вис. Ама не знае уште газот да го крене да мрдне и пресмешен е, како риба на суво. П.С. Едвај чекам да ми каже "мама". Мислам ке се стопам инстантно @Fenix05 Од Кам маж ми бебешки зема пред недела две.
Ima nekoj virus majki so dijarea i povrakanje? Od vcera sinceto kaka 6 7 pati dnevno a i bljucka cesto sto ne bese slucaj porano. Denes na pedijatar bevme ama toj si e vesel si igra.
Значи уште ни е рано за 90. Ние пиеме по 60 го испие целото, но некигаш малки знае и да остави тоа сигурно завузи како цица од мене
3тата недела мислам, штом плачеше качував гладна беше, најадено бебе спиеше по 3, 4 саати , пробував и како беше успешно така терав. @Bella.alleB да
Некоја мајка што уште нема добиено? Уште малку 7 месеци од пораѓај...како веќе тешко да ми е дека не добивам..не оти сакам мн да се замарам 5 дена со добиено ама ми олеснува после тоа..
Trudna da ne si? Shala na strana, precudno e, ne znam vo koja faza sum hormonalno, vaka si znaev zaso sum nervozna ili poduena Za prvoto odma mi kaza gin mi vika zadebelen zid ocekuvaj i za 2 nedeli dobiv sega mi rece taman debelina.. so znaci toa koj znae dodusa 3m sum porodena.
Неее какво трудна, има време за второ здравје па и јас тоа викам, некогаш нервозна, вознемирена сум а немам добиено и безврска ми е така..ништо, ќе си чекам да добијам, се надевам за брзо ќе биде..
Мајки во соба деновиве е околу 25,26°С како ги облекувате за спиење ? Моментално е само на боди по долги и панталончиња но мислам дека и е жешко а ми е страв и да не ја изладам во текот на ноќта и на спиење, ја покриван само со 1 тетра , скоро 3 месеци сме. Да сменам боди по кратки да облакам ..?? А преку ден сме само на боди по кратки , ништо др