Spikozna na kratki i corapcinja ama go pokrivam so kebencd potenko, a prethodno koga bese zesko samo so tetra. Ama nie sme skopje i zesok e stanot 26 stepeni vo spalna...taka da ako si vo drug grad ili kukja moze treba spikozna na dolgi
Овие 2 дена постојано ми плаче не сака и во раце. Мирна е само на цицка и кога и давам дохрана. Дали значи дека е гладна. Но по цел ден е на цицки и на 3 часа и давам по 75мл, па по 90мл. Измеѓу се цицаме.
До 40 дена имаше, го сончав на прозор по пелена и се исчисти. Исто го боцкаа за да проверат билирубин ептен греотка беше. Моето е неполни два месеца и кога е на тврда подлога пробува да се сврти, ги дига нозете и ги замавнува на страна ама рачето му смета не знае како да го намести.
Мами што мислите за алките против комарци да ја ставам на количката дали би имало некоја штета бидејќи се за над 30 месеци?
Штета не верувам дека ќе има, на количка е. Ама па и ефект дали ќе има. Што не си земеш мрежа подобро?! Јас се така бебе го шетам со мрежата.
Izvini majka sto se mesam ama isto od sk sum jas ne go pokrivam ic. Po bodi so kratki i tenki 3/4 helanki go ostavam. Da ne gresam jas?
Тие бебиња што се на адаптирано млеко и што имаат еден месец, ако може да ми пишите како ви се одвива еден ден, колку спие денски и навечер... Знам дека е рано, ама моево има воспоставено некој ред, да речам ноќе неред хахаха Навечер го капам кај 9 ипол, се облекуваме и заспива, спие од 10ипол до 4 макс, после тоа не призаспива, лежи па плачи, пак лежи, плачи... Иди пак време за јадење, јади. Заспивс кај 6ипол 7 часот. Спие 3/4 саати, пак јади, поседува тогаш два саати некаде, заспива ксј 1 и спие до 3 ипол 4. Станува јади и седи до 5/6, пак јади, па заспива и спие дури не го разбудам за капење...
На еден месец барем моето ни ден, ни ноќ не знаеше салам. Ноќе обавезно беше по 2 часа будна и си седевме од 3-5 наутро и слично. После некој ред почна да фаќа.
Мајка не се замарај со ред од сега. И да научи ред, после 4ти скок хаос ќе е. Ред правење после 5 6 месеци. Јас со првото со ред се замарав од одма, нерво попуштив. Сега научи го дење ноќе што е и толку.
Потврдувам Фативме ред и падна сè во вода со 5ти скок. Еве сега важно ни е само да го преживееме сите 3ца па ќе правиме пак ред Само пази на прозорци на будност многу е 2ч будно на 1месец @CarrieBradshow Денски нека е во светло дремењето, ноќе црна темница тишина, не му збори не го играј. Даваш да цица и нека спие пак. И не го буди за бањање ако баш тогаш си врзува убав сон. Моето од раѓање заспиваше 6.30-7 макс, еве сега дури скоро 6месеци знае да е до кај 8.30 будно. Убава рутина е за пред спиење ама не дека е морална за да го разбудиш ти. Јас тој период го бањав порано.