После бањање излегувате на шетање? Јас секогаш гледам покасно ( околу 8 9 ) да го избањам и да си легне. Ама дека сме уште многу малецки. Кога ќе почнеме поредовно со прошетки се чудам и јас како да го вметнам бањањето и шетањето пред спиење а да не е пре доцна и за едното и другото
Јас ја ставив сега мојава на стомаче и спие, ама од време на време се буди, ја врти главата и намерно сака да стои со лицето накај душекот...што не е безбедно. Иначе бебе е 45дена
Ami sinceto skoro 5 meseci e, denski zesko ne se izleguva pa zal ni e bez voopsto setanje da pomine denot pa izl kaj 8 i 30 se vrakame kaj 10 i 30 togas poketo veke spie vkolicka. Inace sekogas mi e poubavo pred spienje deka i se relaksira ama sega vleto mora da se prilagodime nekako.
Препорачано е ние секогаш да ги ставаме на грб до една година, а доколку сами се свртат во текот на спиењето е во ред.
Nie ne sme na ad, si cica bebo moj ama dosta slicna situacija bevme i nie pogotovo na pocetokot. Imase mnogu grcevi prviot mesec (sega sme 2ipol), mnogu cesto bljucnuvase a tesko i retko mi zdrignuvse, imavme dosta jak slucaj na reflux. Posle sekoe cicanje obavezno, cesto i na samoto cicanje, vo spienje bljuckase, se budese od grcevi i na sekoe steganje od grcevite obavezno. Jas ne go ranev na 2-3 saata kako sto vikaat, mu davav pomalce vreme da cica ama po cesto, na 1-1ipol saat max i mi pomogna toa, posle cicanje obavezno 10-15 min ispraven go drzev i den denes izbegnuvam da go pritiskam za meshe koga go drzam vo race posto garantirana bljucka mi e toa Isto taka mi ima i tri pati povrateno vo golem mlaz od koi dva bea prviot mesec i toa vo spienje a tretiot pat vo vtor mesec, od pamet se izvadiv prviot pat ama ne se strasni se dodeka ne se slucuvaat mnogu cesto (nekolku pati vo ist den). Zasirenite bljucki se samo mlekce sto stoelo podolgo vo mesheto pa pocnalo veke da se vari i kako urdicka go bljuckaat posle, jas se cudam seuste kako odma posle taze cicano mlekce on bljucka urdicka ama ete, bebeshka rabota Den denes si gi imame istive maki ama fala bogu se dosta ublazeni. Colief kapkite mene ic ne mi pomognaa pa prestanav da gi davam uste prviot mesec, na nedela dena odese edno shishence, ne pomagaa a ne se ni eftini, pred nedela dena pocnavme so Espumisan i primetuvam poveke mu odgovaraat
Давал некој пробиотик Нормиа Бејби? Прво давав Ваја, вриштеше од грчеви, после Диастоп малце се поднамалија, па викам овој сега да го пробам. Задоволни сте?
Majki davame maltofer sirup i vit c za hemoglobin. 6 mes sme. Ima vrska koj del od denot se dava sirupot? Pred jadenje posle jadenje.?
На колку часа цицаат бебињата? Мојата е 20 дена, не цица на 2,3 туку помалку Ми е страв да не се навикне така како со првото
https://www.instagram.com/reel/C9QfmuySLvN/?igsh=MXNlamJ4emF6bXlyNw== Мајки еве корисно видео за бебчиња што не прифаќаат шише, за ситуации кога не може да ги доите
И мојот на помалку од 2h цица.. со грчевиве сега само тоа му е утеха и од цицка не се мрда цели денови. Немам ни што да му правам ако не му дадам да цица, зарем волку мал можам да му ставам ред?
I mojov cicase od sam pocetok na sekoi 45-60 min negde, sega sme 2ipol meseca i samiot si smeni na 2-2ipol saata. Sekogas mu davam koga ke si pobara, ne pratam koga sto kako
Така беше и кај нас на почетокот, мислам дека е нормално повеќе е за гушкање и топлина него глад.Негде кај 3 месец си фати ред на 3часа,