Дали може на бебе од 2 ипол месеци да му расте запче. Многу се лигави веќе некое време и во устата има нешто белко што наликува на запче
Не дека е невозможно, ама исклучително ретко е да никне заб толку рано. Почесто се случува да се работи за epstein pearls.
4 скок и регресија на спиење. Како изгледа всушност регресијата? Приметив дека денските дремки му се многу по кратки, како да му бега сонот цело време. Навечер е супер, знае да спие и по 5 часа. Друго сакам да ве прашам, на комбинирана исхрана сме, мое мајчино и една до две дохрани во денот. Дали давате вода? Приметив дека јаде ко аларм на 2 часа, пие мл по препорака на педијатарот. Ако давате, по колку давате? Вчера за проба му дадов 1 лажиче
Вода немаш никаква потреба да даваш пред 6месеци или пред да почнете со цврста храна. Доволно му е во твоето млеко. За регресија нешто посебно не ја осетивме ние стандард кратки дремки, ноќе знаеше почесто да се буди да заплаче
Кај сите регресијата е различна. Кај нас денски дремки беа ок ,а ноќите хаотични презаспивања по 16 пати во ноќ. Заврши периодот друго бебе добив. Ние сме само на доење , водичка и понудив во шишенце на три месеци по малце пивнуваше не повеќе од 30-40мл дневно, сега си пие баш убаво водичка.
Devojki pedijatar mi rece prvin da se dodade cel obrok dorucek normalno so tek na vreme. E sega koga pocnavte kako davate samo za dorucek ili moze i pokasno? Jabolka, kajsii banana krusa sliva zitarici dr sto mozam da davam? 5 meseci sme.
Утре ќе правиме крвна слика пред вакцина а и да провериме билирубини. Ме интересира од каде ги боцкаат бебињата
Здраво девојки, прв пат пишувам на оваа тема. Бебе ми е 12 дена, од пред 2 дена е на комбинирана исхрана и доење и ад и се нема покакано цели 2 дена. До пред два дена беше само на мајчино млеко и скоро при секое менување пеленка беше какано а сега еве 2 дена ништо. Дали треба нешто да превземам? Ве молам за искуства, стварно не знам што да правам.
Mene mi rekoja do 7 dena na ad bilo normalno pa na kombinirano ne znam ama sigurno ne e strasno 2 dena. Pocekaj moeto na pocetok na sekoi 3 4 dena kakase.
Да е живо здраво . Пробиотик ќе помогне да се искака, најверојтно промената е од ад. Ако нема мака, не се грчи, не е тврдо стомаче, не плаче, не се вознемирувај, ќе се искака.
Дали некој имал продолжена жолтица до 2ипол месеци и дали ви дадоа да примате вакцини иако има бебето уште жолтица?
Да, примивме вакцини со жолтица на 2ипол. Битно им беше дека е здраво, будно, дека напредува. Не придаваат на значење ако станува збор за физиолошка жолтица.