Mene toa so limonot i pedijatar mi go kaza, rece starinski e ama funkcionira. Probav mi bese interesno facata ama ikanjeto ne prestana
И мене ми викаа за лимон ама јас не давав, една моја пријателка даде лимон на син и се засркна и тоа мн...така да старински совети не слушав иако имаше (и сеуште има ) еднаш свекрва ми ја имаше измачкано со чиста ракија (иако и кажав да не ја мачка) коа имаше само 3 м. и ќерка ми цела поцрвене се исфрли на цело тело жар црвена..
Леле јас дома војни водам за да не се даде вода на бебето пред 6 месеци, па замисли лимон некој да му даде
Па има баби се прават мајки дека се знаат (они колкави деца изгледале,пораснале) сеа па ние многу разбираме
Ќе слушаш вакви совети цело време за жал. Јас ги откачувам со муабетот педијатарот ми кажа не може, не е точно. Тоа ги заќутува
Што да дадам за запек на бебе од 2 ипол месеци? Не му е цврсто мешето, весел беше ама еве денес се мачи, едвај три топченца искака. Како да му помогнам? Докторката ни е на одмор. Од саботата нема какано, претходно какаше по 4-5 пати на ден, последните три недели кака на 2-3 дена. Мислев дека е до млекото и го сменивме, пиеше аптамил 1 од петокот пие хипп.
Не би менувала сега пак млеко, пребрзо е.. а и да сменам треба минимум две недели за да се навикне, мислам дека поголем проблем ќе направам.
Да! Епа тоа вади уште толку од такт. Зошто секогаш да се докажуваш бре со луѓево! Аман Знам дека сите го сакаат, сите му мислат најдобро- ама некогаш некои работи стварно се туу мач!!!
Да, океј е. Се примаат на втор, четврт и шест месец. Таман сте, од прва до втора вакцина треба да се поминати 42 дена.
Истиот проблем го имавме, само мојата беше со кенкање и лутина. Може смешно ќе ти биде, ама мене ми помогна топла облога на мешето и лесни вежби, во чорапа ставив ориз и го згреав во микро, пошто не трпеше го ставав на интервали, после околу пола саат се покака. Секако со претпазливост да не е претопло. Млеко како што знам треба околу 2 недели за да се навикне организмот при промена, ако не цица секако и пробиотик би било убаво.
Давам и пробиотик waya. Иначе менување пак млеко сега за сега не ми е опција, точно е дека треба барем две недели за да се навикне бебе на друго млеко, само уште толку шок ќе му направам ако сменам. Со термофорче се покака, крв му потече дури.
На комбинирана исхрана е, меѓутоа повеќе пие ад. За вода не, јас мислам вода да давам тек кога ќе почниме со вкусови. Ептен се поделени мислењата околу ова. Ти даваш?
А да паузираш малце пробиотик? На моето многу запек му правеше, 4 сменивме. Крв му потече од напнување? Консултирај го педијатарот сепак за ова... може малце чајче би ви дозволиле од ким да воведете 20 30мл, не знам дали би помагало ама ако има вакви сериозни проблеми бебе па греота е... јас 3 4 пати мислам душа немав во мене кога од напнување ми изгуби воздух а не пак да видам крв. .
Мајки 4+ месеци сме, има суви мрсулчиња нон стоп, правевме и крвна слика топ е. Како да нема? Што предлагате? Иначе уште сме жолто зелена столица, супер напредува дури и му зголемивме од месецов, ама зеленава столица не се повлекува. Исто приметив дека мнооогу му се згусна, пред 10на дена му беше течна баш- кашеста не водлеста, а сега како кал баш така густичка, ни приближно течна како претходно. Давам бебитол неонејт пробиотик