Ние сме за во група 6м+ Плагиоцефалија има од раѓање (со таква глава се роди) се задржа в канал и покрај интензивното лежење на стомак главата не се упраи. Бевме на остеопат (ко киропрактика-да му ,,реши,, блокади) Сега терапија со шлем, има искуство некоја? Како се решава оваа ситуација в Мк?
Темата за папоче не е толкубактивна, па да гонпоставам прашањето и тука: малиот е 8 дена. Денеска попладне додека се будевме го држев во раце и видов дека со памперсот со мрдање го чепнал папокот и имаше крвче. Звонев на патронажна, исчистив со алкохолче. Само паника ме фати зошто го видов во моментот и беше крвта уште свежа. Пред спиење пак со мрдање пак малку крвче. Убаво доле го местам памперсот за да е далеку од папокот. Утре ке дојде патронажната, само мнг ми е страв, ве молам ако може некоја да сподели ако сте имале слично исксуство.
од ко падна кај нас 3 4 пати го носев кај нив они да му го чистат оти му солзеше и крв шо викаш малку и жолтко и се среди нешто му атаваја...
Од оние како лепенки? Го виткав памперсот подолу вчера, сега ке видиме да не па се измокрил надвор од памперс. Не е паднато уште. Јас во монент кога се чепна го видов крвчето свежо и коса ми се крена. Сношти суво беше веќе и сега го чекам да се разбуди да видам. Во Систина го носеше да го чистат?
Можеш обична газа и малку само фластер колку да се фиксира и да можеш лесно да ја одлепиш после, да не го боле
Ццц се изнервирав, ваљда ќе го искака.... Ми падна тој малиот дел вит Д тие капсули на малата во уста, веднаш проверив да извадам ама ништо неможев, ај ве молам кажете ми или да ја однесам на лекар???
Тие се топат при допир со течност па мислам не може да направи беља, желатински се ако не се лажам. И јас секое давање се тресам да не падне
Ништо страшно исчисти со сува газичка и алкохол и бивацин прашок еднаш насабајле.... иначе не не сме ние пд скопје ...
Здраво мамички, сакам да прашам 1месец сме бебе спие со нас на спална поради грчеви .. како да почнам да ја одвикнувам? Заспива на града лежејќи и чим ја земеме за да ја префрлиме се буди и толку .. и уште ова ја ставам да спие хоризонтално на спална како што спиеме ние она за некој 30мин е веќе вертикала свртена .. дали вака прават и вашите да напоменам дека и во креветче така правеше кога спиеше во него пред грчевите ..
Мојата е 6 и пол недели, и она се врти како што викаш ти а првото ептен касно почна па сега не изненадува некако Нашата спална е споена до креветче и упорна сум да ја ставам таму бидејќи првото спие со нас
Првото на 3мес, второто на 2-2ипол. Мојот е купен пред 5 години, и не можам да го најдам истиот, ама најпрост е како на сликата, сеуште си го користам.
Машкото нема веќе,додуша и немаше кој знае колку,а девојчето има уште,ама не како порано. Ко лактазе давам,ама мислам дека нема некој ефект од ништо,тоа си е период што мора да го поминеме сите заедно,така ненаспани. Да ги дотрошам и не купувам ништо друго.Вежби секако,на меше почесто. Земав и од овие водени перничиња,па често на меше ќе го ставам и тоа помага нели при грчеви и така ќе помине и тој блесав период.
Од сам старт ја стававме во креветче. Цицаше ,и веднаш ја префрлав. Ако се разбуди ке ја занишав и пак заспиваше. Од сега стварај навика.