Ovie nekolku dena i kaj nas e taka, sekoe jadenje e so smeenje, a i dadam shishe,pocnuva pie, pa pauza za smeenje, guganje, si igra so siseto, ke ispie do 70 i tuka e stop,ja zemame da podzdrigne, pa prodolzuvame i si go dopiva, ama ranenjeto ni e dolg proces xax@xaxa...vazno neka si jade, moze od toplovo e, moze saka da se mazi poveke jas uzivam, bas koga treba da jade i e najsmesno
Eve i jas ovie nekolku dena osobeno denes pretuvam deka beba e mn nervozna. Koga ja legnuvam na race za cicanje vreska dodeka ne pocne da cica. Ama sega cicase vo 3 od 4 koga pocna da place vo niedna pozicija ne se smiruva a za cicanje nema sansi a ja spustime da lezi vreska. Ja izbanjavme dva pati i posle toa vo race vo vertikala zaspa. I dadov i voda so lazice ama ne sakase dali do toplovo e neznam ama dosega eve tri meseci ne se desilo vakvo nesto. Inaku doma e samo po bodi, za nadvor nosam vo canta corapi za sekoj slucaj ama vcera vecerta nadvor bese samo po kratki pantaloncinja i maicka.
Ако е на возраст од три месеци поминува низ скок во развој. Поминува за 2-3 дена обично.После на 6 месеци има нов скок.
Isti sme i nie..ona vo princip e mirno bebe.koga so se e podmirena znae da si sedi vo relaksator i da si uziva, da ne posmatra..dva dena e uzasna.koga i se spie mizi i vriska i davam da cica ama me odbiva, pa moram da i dadam cajce ili vodicka, cuclata odma ja prifakja.ke se napie malku pa vednas i davam da cica i prifakja.arno ama denes ne sajase da prifatu tuky placese za cajceto.i bas se iznervirav.valjda e od zeskovo i valjda bese sita ama zedna.sinojka sme spiele po bodi i nepokrieni od sto bese zesko.vazno navecer si spie si cica.i nie sme tri meseci i nedela moze da e skok vo razvoj
Da se popravam,jas so corapi sum ama.vo Ohrid, sega stignavme domce, vo Sk.lele ne se dishi, kakvi corapi,kakva obleka...eve bebushka ja oblekov samo.po bodi ,i pak mislam deka i toplicko,ama toa e...dobra vi nok, slatki snishta.
Pa nie sme tri i pol meseci se zabelezuva deka ima skok vo razvoj(ne mi se veruva kolku se menuva bebus razbira, prati dogleduva i podaleku).ama mislam deka e od toplovo samo zaspana spie ili pak sabajle vo race cicase i pocna da se poti i nervira pa smenivme vo lezecka pozicija.
Ние конечно се вративме во нормала, почна да поспива повеќе навечер. Одеднаш се смени детето, до вчера цуцла не сакаше да види, а сега за успивање веднаш ја прифаќа. Исто, почнавме и водичка да пиеме овие два-три дена. Мама е конечно наспана .
Majki sto e najpametno da zemam za bebe zastitna krema so faktor? Ne deka kje go izlozuvam na sonce, ama sepak da go mackam so nesto.. 3m sme...
Јас денес утре,пројде месец дена дури се изначитав и изнаслушав секакви искуства и од мајки и од аптеки. На крај си купив 25-ка „еуцерин“. Се друго е за над 1 година, некои други вика пак „за деца под 2 години“, што е широк поим и за мене искрено неразбирлива декларација. Само посочениот еуцерин за 6+.
Мајки што мислите за оние алките против комарци. има во еурофарм. за на количката да стои. Бебето ми е еден месец.
Ima na chicco krema za bebinja za od radjanje 0+ 75ml 500 den i na mustela isto za od radjanje losion za soncanje mislam 150ml bese ama cena blizu 2000 den.
Mojava bebuska napolni 2meseci i iskreno zabelezuvam mnogu promeni kaj nea,sega moze da cica bez silikonskata sto mnogu me raduva, gledam deka se nacicuva za mnogu pokratko vreme a i podolgo e sita,porano znaese i saat i vise da si pomine na gradata i za pola saat pak da bara,nikako ne se trgase sama za da recam eve se nacica,sega sama znae koga i e dosta,se trga ili si igra se smee,ja lize pupkata..mislev nikogas nema da zavrsi taa pocetna faza koga mi bese potesko no ete bidna,se si se sreduva poleka..e sakam da ve prasam,za uste nesto sto zabelezav,ke se zagleda nekade vo sobata kaj sto bukvalno nema nisto na toj del,tv,luster ili nesto dr interesno,no taa se smee na cel glas isto kako nekoj da ja zabavuva,pa nekako neznam cudno mi padna,nekoja so slicno iskustvo?
Majka istoto go pravi i moeto bebce cesto koga ja presoblakam se zagleduva vo dzidot na strana svrteno so glavceto prvo gleda samo potoa pocnuva da se smee pa duri i na glas se smee i mene mi bese cudno neznam zosto taka pravi svekrvami mi vika demek malite bebinja gledale raboti sto nie vozrasnite nemozeme da gi vidime ama jas iskreno ne veruvam vo toa
Znaci site bebinja obozavaat lusteri.. Nie najprvo od se se zagleduvavme vo se sto ecrveno.Imam catano deka bebinjata najprvo ja zabelezuvaat taa boja.
Ne se sekjiraj site se isti, bebus moj gleda vo bel zid i mu zbori i se smee ednostavno si se zabavuvaat sami ne deka nesto gledaat... Jas pa si vikam si zamisluva moze nesto i si se smeska (isto kako nie koga mectaeme) isto kako sto i se smeat vo son ili placat... pocnuva da im raboti mozoceto povekje
Денешниот ден помина добро, но вчерашниот хорор. Цел ден беше кенкав и вознемирен, и ни еднаш не преспа убаво. Ни во раце, ни да лежи никако не му одговараше. На крај му дадов и две -три лажички водичка ко за прв пат. Каква вода давате вие. Јас купив хип и ја преврив. Па сега незнам дали може од истата пак и утре да му дадам малку.
Jas Jana baby ama pa ne ja vrijam, ako e za cajce samo ja toplam... Nie ludilo denes, cel den na cice zatoa sto neznaev kako da go smiram... Placese, kenkase celo vreme, ne utepaa ova gorestinive... A tek pa utre sto kje bide... :/ Vikaat pozesko od deneska, kje pocrkame ako ne pustime klima
Pozesko Leleeee... Deneska jas lezev polusvesna, utre sto li ke se pravi Moj bebus veke se razbira tri ipol meseci, kako covece mi e . Mnogu se ligavi i cel den e so glodalka ili race vo usta. Neli e mal za zabi da mu izleguvaat