1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.587
    Допаѓања:
    1.130
    Јас зедов 62. И големко и беше ама го порачав јануари бидејќи бев со скратен цервикс и мислев порано ќе се породам ама испадна март и после фати топло па не го користев многу. Инаку не се тегне така да зависи кога ти е термин може да се земеш 62 тоа е за 1-3 месеци.

На snowwhite.24 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.708
    Допаѓања:
    23.746
    Мајки, ги будите ли за доење/хранење?
    Што ако подолго спие?

3. ANITA.sk123

ANITA.sk123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2020
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    32
    Здраво мајки
    Ве молам за совет.. бебето ми е 4 месеци и крена тт 37.7 беше цел омалаксан, одбиваше да цица, носот му течеше окотоо му солзеше и целиот беше така не весел. Педијатарот ни рече да дадеме сируп ако има 38.5 или ако е многу вознемирен. Јас од не знаење дека не смее и од паника му дадов далерон на 37.7 Дали направив грешка и дали може да е штетно тоа за бебето имам страшна грижа на совест

4. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.257
    Допаѓања:
    1.293
    Мајки сите кои давате Колиеф на колку часа размак давате? Ако цица на 45 мин како би давале??

5. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.257
    Допаѓања:
    1.293
    Дали ќе се исправи увото? Никако неможе да се намести како што треба ни со траки, со првото немавме таков проблем..

Прикачени фајлови:

6. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.326
    Допаѓања:
    8.218
    Зависи колкаво е бебето, што е подолго спиење и како напредува.

Не е ништо не се секирај. Велат дај на помала ако одбива да цица,плаче е вознемирен, не може да спие и така сè во магепсан круг. Не си погрешила. Расоблечи го по боди, избањај го без да мокриш главче, пробувај на града почесто нуди. Следете како ќе биде со температура и ако почне да кашла, отидете на педијатар ќе ви кажат што понатаму.

@sani99 не гледам што му е, исклемпавено е? Ако го витка цело врем, ако го тегне или едноставно ако имате некој што е со такво увце тоа е генетика. Ние си се смееме по дома дека бебево цел е на мм но едното увце клемпувце си го влече од мајка ми и прадедо му. Тоа е. :D

На sani99 и senza.parole им се допаѓа ова.
  7. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.257
    Допаѓања:
    1.293
    При цицање и при спиење така и е свиткано ептен посебно најмногу подолу кај што се обетките

8. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.326
    Допаѓања:
    8.218
    Не можеш ништо освен да се опседнуваш да и го исправаш рачно, кога цица ќе ја наместиш,кога ќе ја легнеш ќе и го исправиш и сл. Јас само одам и му ги "дотерувам" ушите и кој и да го држи го опоменував па сега сите измеѓу си кажуваат пази увото - сарма. :D финално запиши ја на пливање,капата што стега ќе и ги оправи :D (докажано делува)

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. marrisa

marrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2024
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    432
    И на моето исто така му се прави тој дел и маж ми се плаши дека ќе му останат така. И јас не знам дали има потреба да купиме такви траки :(.
    Најчесто кога го врти главчето на спиење или во раце кога го држиме приметувам.

Последна измена: 11 август 2024
  10. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.143
    Допаѓања:
    4.521
    Честитки мајка да е жив и здрав :inlove:
    Првото го будев на два саати имав аларм па ми спиеше на града(facepalm) ова сега не го будам сам се буди кога на два кога на три саати, јас мислам гладно бебе нема да ти спие освен ако има жолтица па да е многу успан, па тогаш да треба да го будиш:?:

На Lady Miami и senza.parole им се допаѓа ова.
  11. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    997
    Majki bebe e 12ta nedela, dali e normalno preku nokj da cica ednas samo? Vo 9 posledno cicase, vo 10 zaspa i se razbudi duri vo 5ipol. Dali da go budam? Do sega super si napreduva 5630grama bese minatata nedela

На Bella.alleB му/ѝ се допаѓа ова.
  12. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    3.941
    Допаѓања:
    69.385
    Малата ми имаше жолтица, па спиеше подолго и морав да ја ставам да цица, затоа што не напредуваше после месец дена се среди. Честитки нека е живо и здраво

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    430
    Денес примивме рота и уште една вакцина ама заборавив да прашам дали да му давам денес капки за грчеви еспумисан и колиеф, д3 и омега и за железо сидерал. Вие како сте правеле?

14. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    856
    Допаѓања:
    3.060
    Мене ми кажаа да дадам се што си прима. Рота, шестовалентна и пнеумококна примавме први дози.

На Sunrise!!! му/ѝ се допаѓа ова.
  15. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    1.071
    Да да, си продолжувате се регуларно како и секој ден. Само внимавајте со менувањето на памперс, да миете раце после тоа да не се заразите и вие. Се внимава околу 1 недела..

На Sunrise!!! му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    430
    I mene ovaa me interesira

17. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.257
    Допаѓања:
    1.293
    Кога ќе воведат ред за спиење, т.е да знаат кога е дење и ноќ?
    Сум заборавила со првото, ама мислам брзо се навикна.

18. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    1.022
    Ноќеска ми се скрати животот .. се стегаше црвенееше да се искака цицаше и после 30мин почна да полготнува да зима воздух длабоко како да неможеше да диши .. ја вртевме ташкавме по грб и уште лравепе така па почна тешко да диши .. се извадив од памет не спиев цела ноќ гледајќи ја од кога се смири .. па ноќеска цуцаше и после 30мин бљуцна па дури и од носе ... дали ви се има случено што правите во ваква ситуацуја многу сум исплашена ;(;( бебе оваа недела прави 40денА

19. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    856
    Допаѓања:
    3.060
    Конкретно во нашиот случај накај 2 месеци почна да ja преспива ноќта од кај 21-22ч до 7-8ч, еднаш или два пати се раскенкува за јадење и спиејќи пие од шише во креветчето, не бљуцка, не ждрига и не го исправам воопшто. Ако си остане вака рутината добро ќе биде:D.

На Bella Nella и sani99 им се допаѓа ова.
  20. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.257
    Допаѓања:
    1.293
    А преку ден како сте со дремки?