Јас зедов 62. И големко и беше ама го порачав јануари бидејќи бев со скратен цервикс и мислев порано ќе се породам ама испадна март и после фати топло па не го користев многу. Инаку не се тегне така да зависи кога ти е термин може да се земеш 62 тоа е за 1-3 месеци.
Здраво мајки Ве молам за совет.. бебето ми е 4 месеци и крена тт 37.7 беше цел омалаксан, одбиваше да цица, носот му течеше окотоо му солзеше и целиот беше така не весел. Педијатарот ни рече да дадеме сируп ако има 38.5 или ако е многу вознемирен. Јас од не знаење дека не смее и од паника му дадов далерон на 37.7 Дали направив грешка и дали може да е штетно тоа за бебето имам страшна грижа на совест
Дали ќе се исправи увото? Никако неможе да се намести како што треба ни со траки, со првото немавме таков проблем..
Зависи колкаво е бебето, што е подолго спиење и како напредува. Не е ништо не се секирај. Велат дај на помала ако одбива да цица,плаче е вознемирен, не може да спие и така сè во магепсан круг. Не си погрешила. Расоблечи го по боди, избањај го без да мокриш главче, пробувај на града почесто нуди. Следете како ќе биде со температура и ако почне да кашла, отидете на педијатар ќе ви кажат што понатаму. @sani99 не гледам што му е, исклемпавено е? Ако го витка цело врем, ако го тегне или едноставно ако имате некој што е со такво увце тоа е генетика. Ние си се смееме по дома дека бебево цел е на мм но едното увце клемпувце си го влече од мајка ми и прадедо му. Тоа е.
Не можеш ништо освен да се опседнуваш да и го исправаш рачно, кога цица ќе ја наместиш,кога ќе ја легнеш ќе и го исправиш и сл. Јас само одам и му ги "дотерувам" ушите и кој и да го држи го опоменував па сега сите измеѓу си кажуваат пази увото - сарма. финално запиши ја на пливање,капата што стега ќе и ги оправи (докажано делува)
И на моето исто така му се прави тој дел и маж ми се плаши дека ќе му останат така. И јас не знам дали има потреба да купиме такви траки . Најчесто кога го врти главчето на спиење или во раце кога го држиме приметувам.
Честитки мајка да е жив и здрав Првото го будев на два саати имав аларм па ми спиеше на града ова сега не го будам сам се буди кога на два кога на три саати, јас мислам гладно бебе нема да ти спие освен ако има жолтица па да е многу успан, па тогаш да треба да го будиш
Majki bebe e 12ta nedela, dali e normalno preku nokj da cica ednas samo? Vo 9 posledno cicase, vo 10 zaspa i se razbudi duri vo 5ipol. Dali da go budam? Do sega super si napreduva 5630grama bese minatata nedela
Малата ми имаше жолтица, па спиеше подолго и морав да ја ставам да цица, затоа што не напредуваше после месец дена се среди. Честитки нека е живо и здраво
Денес примивме рота и уште една вакцина ама заборавив да прашам дали да му давам денес капки за грчеви еспумисан и колиеф, д3 и омега и за железо сидерал. Вие како сте правеле?
Да да, си продолжувате се регуларно како и секој ден. Само внимавајте со менувањето на памперс, да миете раце после тоа да не се заразите и вие. Се внимава околу 1 недела..
Кога ќе воведат ред за спиење, т.е да знаат кога е дење и ноќ? Сум заборавила со првото, ама мислам брзо се навикна.
Ноќеска ми се скрати животот .. се стегаше црвенееше да се искака цицаше и после 30мин почна да полготнува да зима воздух длабоко како да неможеше да диши .. ја вртевме ташкавме по грб и уште лравепе така па почна тешко да диши .. се извадив од памет не спиев цела ноќ гледајќи ја од кога се смири .. па ноќеска цуцаше и после 30мин бљуцна па дури и од носе ... дали ви се има случено што правите во ваква ситуацуја многу сум исплашена бебе оваа недела прави 40денА
Конкретно во нашиот случај накај 2 месеци почна да ja преспива ноќта од кај 21-22ч до 7-8ч, еднаш или два пати се раскенкува за јадење и спиејќи пие од шише во креветчето, не бљуцка, не ждрига и не го исправам воопшто. Ако си остане вака рутината добро ќе биде.