Мајки дали е ова нормална кака? На нова формула сме антирефлуксна и кака на секој оброк.Не знам дали е многу течно и дали е бојава пресветла. Извинете не знам спојлер како се прави. Види го прикачениот фајл 928974
Малата ми е скоро 9 месеци, сеуште немам. Едвај чекам да добијам циклус, изгледа дека дојам потешко оди кај мене...
Првото беше на комбинирано доење со ад и добив на 9 месеци. Второво има 4 месеци на ексклузивно доење сме и сеуште немам добиено.
moeto imase vakva kaka koga piese hipp i aptamil Mnogu go bolese mese Naoravivme eho na stomace i ispadna testo vo crevata Odtogas kombinirame novalak it i novolak obicno
Мамички прво бебо па да прашам како го чистите дундето внатре кај клиторисот што се збира помада и какушки кога ќе се искака зашто и натаму се прави некогаш .. јас прееска полека додека беше мирна и мм ја занижаваше чешлаше па конечно не ги мрдаше ноџињата полека чистев со бебе чепкалка и извадив доста насобрана помадичка дури некоја со жолтка боја од каките и некако мирисаше, надолу не идев .. може ли совет да ми дадете како да правам ?
Фала ти. Он моментално е на Новолак Алеро АР. Ни го дадоа дека повраќаше ама и многу плачеше дека го болеше хранопроводот. Од плачење не спиеше. Не знам дали да го носам на доктор, премногу кака и поспам е. Да не ми дехидрира :/
Епа не ја миеш убаво ако има жолто. Рашири го дундето убаво да се измие каката кога ќе биде под чешма.
Под чешма мајка,раширеш убаво дундето и миеш,немај гајле.Јас така правам на секоја промена на пелена,под чешма и машкото и женското,влажни мн.ретко користам.
Ни се истури цело шише 150 мл мое молзено на душекот во спална, бидејќи по грешка не сум го затворила убаво. Капак на сѐ ми беше ова. Мака мачам да измолзам и толку бидејќи не ми стига за 100% да е на мајчино. Срце ме боли ми се плаче… пепел се направивме со мм, смачено ни е од шишиња, стерилизатори Што да му правам сега и на душекот не знам, натапкав со пешкир сега и оставив да се суши
Со тупфери натопени со водичка поминувај, одма излегува цела нечистотија. И обавезно од напред кон назад бриши, никако обратно. А и крема во минимална количина мачкај, да не се собира толку многу.
Мајки голем поздрав. Сакав да се исконсултирам со вас. Преку цел ден сме на мое мајчино молзено на 3,5/4 часа по 150 мл, а навечер една до две дохрани- исто 150 мл. Пет полни месеци сме. Одлично си качува килажа- дури изминатиов месец накачивме на мл во пиење по препорака на педијатарот. Меѓутоа, не кака како порано. Одамна немал пелена до грб полна да речам. Сѐ по малку, или оди на два дена/ некогаш три. Знам дека мајчиното нема многу waste и целосно се апсорбира, меѓутоа пак да прашам некој што е во слична ситуација како нас? Мочани пелени МНОГУ, ко тегови се, ама какани така шо знам- и плус зеленки- што ми е речено дека е од АД. Пробиотик прима, ама еве три дена не му давам да видам да не е од тоа, ама шо знам… Гладен не е, дури и бљуцка некогаш, мирен е, не бара. Во текот на денот му давам и да потцицнува чисто за комфорт и гушкање
Моево од 4 месеци почна да кака на 3 4 денови па баш јас се опседнував дека не напредува, гладен,чекај да дадам ад, ми препорачаа каши но фала богу што малце смирив хормони и реков чекај бебево е супер, весело,не плаче, напредува оптимално остави ко што е. Така што ако напредува, е весело не се секирај.
И јас бев на молзено, сега сме на доење..3 дена не беше какан, дури синоќа се испокака лом, прво течна па тврда столица ептен ме загрижи. Денес еве пак не е какан цел ден, a исто пелени со мочки по едно кило..Педијатарот ми рече дека е нормално, да не се оптеретувам, до 7 дена ако не кака и ако многу му е тврдо стомачето да го донесам..