Devojki na ad sme Jadime na 2 i pol tri casa Na sekoe jadenje na deteto mu krokrat crevata kako da e mrtvo gladno iskustva?
Мајки вчера се напив дијазепам 5мг ми беше многу лошо,денес детево цел ден спие ..да не му наштетив нешто..
Синко по термин е во втор скок ваљда, 2 месеци има. Денес додека беше на меше, почма да ми се фрла и да си се врти од меше на грб. Нели накај 3 месеци тоа го прават? Така памтам од ќерката. Од памет ме извади, до раб на гарнитура дојде, среќа до него бев.
https://www.e-lactancia.org/breastfeeding/diazepam/product/ На оваа страна можеш да си проверуваш дали некој лек е дозволен.
Денес забележав во пелената црни точки и црна слуз, што би можело да биде и дали е нормално? Бебето има еден месец, неколку дена има проблем со какање се стиска и плаче а неможе да се искака и во рок од 24 часа само еднаш кака. Докторката ни кажа да му даваме чај и nurse harveys сируп.
Моето до вчера имаше вакви ама дефинитивно му беа од топлото дека бевме на плажа секој ден. Еве откако се вративме, на поладно му се повлекоа ништо не мачкав таму
Црна каката не треба да е освен ако е првата кака, што во вашиот случај не е. Сирупот и чајот се по препорака заради црното во каката? И моето на таа возраст какаше еднаш во 2 дена, сеа на 2+ месеци и 6 дена се случи да не е искакана, на доење само е.
Или и толеранција голема на нешто што јадела, пријателка имаше вака, каката со црни точки- од банана што јадеше и после откри дека пречи
Мамички здраво, бебче од 2 недели цела вечер не може да се излесни се мачи некако после секое јадење се грчи по 15тина минути, пеленка празна, совет искуство?
Грчеви се тоа, не секогаш му се кака ама го боли стомачето. Посоветувсј се со педијатар со кои капки да почнеш. Јас си користам колиеф и еспумисан.
Мамички од сабајле ги приметив овие искочени од што може да е?? Дома ни е под клима 25 степени ни е .. на двете ноџиња се и неколку точки на мешето .. и да прашам вчера прв ден да не ми се искака до колку дена е дозволено давам за грчеви babytol coli кој ни помагаат сега за сега ..
Моево има кај што се допира од мојата кожа дидека го дојам. Му го мијам лицето и го бришам со влажна пелена или шамивче по секое доење и гледам се чисти.
Кога вашите бебиња беа зацврстени кога ќе ги земевте во раце? Син ми некако сеуште се клати и цело време со раката го држам да не се зафрли наназад. Сака на стомаче и редовно го ставам, се превртува од грб на стомак и обратно, но не многу често, некако е малку мрзлив бидејќи е подебел. За некој ден ќе прави 6 месеци. Малку сум загрижена бидејќи ќерка ми беше многу цврста уште на 5 месеци
Јас кога го хранам слушам како да тече/кркори нешто низ цревата. Веројатно е ок ако нема други тегоби. Исто и ние сме на ад.