Томи Типи, одма го фати. И за ќерката такво користев за вода и млеко после година. Како цице имаат облик и лесно ги прифаќаат
Знае ли некој колку пати на ден смеам да ги давам infаcolic капките? Упатството е на грчки, пробав да го сликнам и на гугл тренслејт да го преведам ама таква информација не најдов.
Since 6 meseci, od vcera so temp 38.3 spusta do 37 pak kreva. Crp dobro, dali se zabi ne znam dali nekoj viris nastinka ness pojma nemam ama prv pat i malce vo panika. Vo tek na posledniot mesec kacil samo 500 gr t.e od 8.800 na 9.300. Pedijatar niss ne rece samo super e za mesecite. Se zagriziv, tesko ni odi i so hrana...
Мајка моето на 7ипол е 7.900, не може да качува по 1кг на месец не е ни здраво тоа. Види брисеви направи може е некоја бактерија, заби не дигаат толку темп
Ваљда направила и кр.слика не само црп. Кај моето беше мирна крвна слика а бактерија во нос пред 10дена и температура
Не ми е јасно зошто денски спие по 2-3 саати кај и да е легнат а ноќе на секој саат ми се буди и хистерично плаче и граба цицка за цицање?? Грчеви си велам нема, имаше едно време како кркорење овде ми пишавте дека тоа се грчевите сега не заприметив така да му е ама очигледно нешто го мачи, жива ненаспана сум Се мислев да се молзам ама не постигнувам, на секој саат ги цеди до крај па повраќа Просветелете ме шо чаре да барам првото бубаче беше со спиењето сме немале мака воопшто, од прв ден сам заспиваше, грчеви воопшто немаше, сега ова скроз различно е незнам да се снајдам
Врие ковид, од заби не се крева температура. Јас сум болна моментално ваљда ковид е, се молам бебево само да не фати. Иначе за 6 месеци е дури и многу 500 гр да качи. Ќерката на година ипол имаше 9 кила . Јас давав пред секој подој 1 капалка, ништо не му помогнаа.
Мајки ако се сеќавате замарав за зелена столица иако сѐ деуго му беше ок. Последниве 4 дена му давам чајче 100 мл и веќе му е жолта. Дали стварно може да е од тоа?
Detektiran kovid majki, davam cepce spaga pa vo meguvreme kreva pak temp mozam sirup paracetamol da davam? Maticnata mi kaza nacini dr ama sirup dali mozam, cepce rece na 8 saati po 1.
И кај мојата е зелена столицата... некогаш жолта скроз, некогаш зелена скроз (темна светла зелена), некогаш мешано.. Педијатар ми рече ради прејадување, брз трансфер на храната. А и сигурно е тоа зошто од глад сигурно не е, има качено 1кг за 18 дена... И јас и давам чајче неколку дена (меѓу цицања за да ја издржам 2ч) ама еднаш 30-50мл и не сум приметила каква е каката после чајот... Баш ќе запазам..
Па 500г за во 6ти месец е и одлично. Мене второто детенце 9ипол кг на 12м ми беше (а родена 3800). Не изгледаше слабичка, нормално бебче цела си беше поситна. А јадеше кркаше се, што и направев се мав правеше. До ден денес е со таков метаболизам, јаде.. а како манекенка е Со температура со мало бебе немам искуство...
Мамички на бебе 5 месеци му течи носето и кива а вматре нема мрсули Помош Инхалација спреј или ништо?
Да, на 2ипол 3 дена кака машала количински..Најнормална столица ( потечна, жолто/кафена ) заради жолтицата. Од 7 до 9 дена се толерира доколку е само на доење, со тоа што да се внимава дали мочка. Кај нас пелените се фул мочки, потешки од него на секои 2 часа
Zdravo mamicki ako moze da mi pisete so sto da go banjam ili mackam na glavata ima ira ..za da se ocisti inace sme 2 ipol meseci Fala
Теменици? Земи на фрезидерм масло за теменици од зегин најефикасно, 1ч пред бањање намачкај, после чешлаш во сите правци,миеш,па пак чешлаш