Maka macime so temp vtor den odi duri 39.4. Cepcinja spustaat ama pak kreva sirup mi povraka. Nekoj priroden nacin?
Нема природен начин за толку висока температура. Ако е вирус мора да го пројде. Прошлиот викенд и моево бебе беше со високи температури, на 4 саата наизменично парацетамол и блокмакс, ама битно цица, јаде. Ако ти повраќа е многу поголем проблем, не само заради сируп, него да не дехидрира. Ако цица како и обично или повеќе, терај со чепчињата. Ако повраќа или не цица, најдобро е во болница на инфузија. Високи температури заедно со повраќање се многу опасни кај деца, особено кај бебиња, без разлика дали е бактерија или вирус во прашање.
Мене ми имаат кажано ладни гради или ладно вратче е знак дека му е ладно. За грб не сум чула. Да не се испотил или намокрил со нешто?
Јас пак рачиња и носе проверувам, онака по моја логика. Иако ми кажаа дрка нормално било кај бебе да биле ладни рачиња и ножиња.
Pojdovme majka vcera drzavna niss samo cepce ni rekoja na 6 meseci ne se davalo dr osven paracetamol. Sabajle gledam 38.5 odma sistina tamu primi infuzija ama dzabe pak kreva.
Bevme vcera drzavna niss demek cepce i paracetamol samo. Sabajle gledam pak nad 38 pa odma sistina primi tamu infuzija ama pak kreva. Da se nadevame od utre ke popusta taka rece pedijatar 3 dena traelo.
На моето често му се ладни. Еве моментално е 27 степени дома и сигурно не му е ладно, а рачињата и ножињата се ладни. Бебе разиграно и весело. Мене така патронажна и педијатар ми кажаа да проверувам.
Луѓе пак ли короната стана актуелна? До сеа никој не спомнуваше ја третираа како обичен вирус. Пред недела дена бев на ургентно на инфузија и прво нешто што ми направија беше ковид тест. Пак да не не затворат во карантин, косата ми се ежи. @Besbes24 Како е беба?
Vcera ne krevase majka denes gledam pocna pak. Posle ke go nosime i kozle da vidime ness so ke ni recat. Da se tretiralo kako virus ama ete sepak uste ja ima i gledam se siri.
Навечер во колку заспиваат вашите бебиња, моето е 2+ и заспива околу 00-00, сакам да почнам порано да ја успивам. Лето е и океј ми беше тоа време а и убаво спие.
Мајки, кога преминавте на памперс 2ка? 4 недели е бебето, сеуште користиме 1. Не минсе чинат мали, ама уште пред папчето да падне, понекогаш се ок, понекогаш истекува урина. Сега преку ден поретко, ама наутро обавезно е мокар од некоја страна. Имате ли некој совет. Машко е бебето, и користам памперс премиум како помеки. Го стегам убаво на затворање ама не премногу нели за да не е престегнато бебето.
Со 2 почнав од три недели памперс премиум, користев до 1,5 месец, и почнав бејбилов 3, за малку се разликуваат од 2, поголеми се памперс во однос на бројките.
Мајки кои имате искуство со заспивање на бебиња сами или со мала помош како успевате? Да не ми тежи нема да ми смета ама 4 5 пати во денот над 7 кила да нишкам 10 15 мин не можам веќе... Плус на сето тоа спие 40ина мин..Не знае циклус да сврзи.. Ај прекѕ ден ок ама и навечер заспива и за 40 мин се буди и презаспивање ако не заспие за скоро вришти... И дали е паметно сега кога влегува во 5ти скок или да почекам да излезе од скокот?