Se sekavam so tebe tuka negde bevme so bremenostite. Vo grupa za maki i stravovi sega ke se dopituvame. Neka se zivi i zdravi site
Тоа педијатар што го следи може да каже. Моево е родено 3760, на 4мес беше 8 кила. После тоа се разболе, па еве 2 месеца само 300гр качил. А и цица и јаде. Секое дете своја приказна.
Знам дека е многу индивидуално и не можеме да споредуваме бебиња, ама сакам да си ја споделам грижата. 5+ сме и уште имаме мака на меше. Уште не може да ја држи убаво исправена главата и да седи долго. Вака иначе топ ја држи и во кенгур го носиме и на рака кога е на стомак е одличен- и педијатарката ни рече. Меѓутоа на подлога мн потешко му оди. Цело време го ставам! Укупно 1 час и нешто вака кога ќе соберам во денот. Купив и подлога со рипчиња и на неа го ставам, и на пешкирче одоздола… е сега, нема 9 кила, има околу 7- не сме се мереле, може да е тоа? Дека ми се роди помал. На другарка бебето еден месец помало, ама две кила подебелко е и нејзиното поубаво ја држи, а не го ставаше мн на земја. Јас веќе месец дена го ставам да е на тврдо на подолгоа. Слабо и ми се врти. Едит: на поткренато перниче си стои долгичко и нема гајле, проблемот е на рамно кога е…
Моето и на @DaisyDream на 7ипол месеци се 7 кила не е до тоа. Не гледај на саат, секоја минута дома ставај на подлога, играјте си ќе ојачува. На рамно ставај не е ист притисок врз мускулатура затоа. И помагај да се држи на лакти може и тоа му отежнува
Нема врска килажата. Ќерката на 1 година имаше 7 ипол кила, од 3 месеци се превртуваше, од 2 глава држеше.од раѓање до сега 3 години има е живец невиден. Може да е мрзливко бебе. Секако на 5 имаш преглед на ортопед, консултирај се.
Родилна тежина 3780гр на испис 3600гр на 5 месеци имаше 6500гр за две недели ќе правиме 6 месеци дали да почнам со вкусови или да почекам до 6 месеци? Педијатарот вика добра била да почекаме уште месецов.
Бебево цицаше до пред неколку дена и немав увид колку му е доста. Пред некое време со педијатар се консултирав и ми рече 3 пати да му давам по 60 мл. ад, но бидејќи се оправивме тогаш со цицањето само 1 или 2 пати му дадов и ок беше. Ама сега се пумпам и гледам дека 60 мл. му се малку, некогаш пие 70 мл. ама некогаш пие и 100 мл. и пак бара да цица. Пред 10 дена беше 3050 гр. па се мислам да не му е многу или па си е поалчно. Не повраќа после млекото, ретко знае малку да бљуцне. Сабајлево му дадов ад 90 мл. си ги испи и спиеше добри 4 саати. За 2 дена ќе прави месец.
Колку шо ти бара давај му, ако му е многу ќе повраќа чим не повраќа значи таман е. Моево ги цица двете на секој подој и е мирен 2 саати, една ако исцица на 1 саат бара пак, јас ко се молзев од една полнев повеќе од 90 мл, не вервам двете да ги празни скроз ама пак над 100мл сигурно ги пие.
Ние сме 3 месеци точно... исто главичка држи цврсто.. на колеба кога го ставам..пред огледало..авионче кога во бањаме ја испрчи главата и гледа само а на меше лежи и квичи неке ич.. и јас туку мислам зашо и праам филмови ...
Sinceto nrma poveke temperatura no zatoa uste povraka vo mlazovi. Ova se slucuva od 1 avgust negde. Znaci nekogad sekoj den nekogad na 3 4 dena. Mozno e da e od mlekoto? Koristam aptamil no mozebi ne go saka veke.
Е цела бременост ни беше слична, сега и децава Тој знај уште да бара ама прво го исправам да ждригне и ако после не бара значи таман е.
Да не е прејадено? Обично во млазови повраќаат ако се прејадени или имаат рефлукс. Колку месеци е бебето?
Мојава арно многу што напредува, да не ставаше толку на килажа се ќе мислев гладна е и ќе и дадев ад. Цело време е на цицка, немаме ред некој (освен навечер). Цица кога сака и колку сака. Левава ја молзам и и ја давам, вчера вадев само 40-60 макс и плус додека молзам колектор имам на десна и таму само ми истекува 10-20мл и тоа заедно и го давам да го пие. Денес вадам и 70-90. После наредно цица од десна кога она сака... Веќе престанав и на саат да гледам... и со јаки грчеви е од завчера, па не ни можам без цицка да ја смирам. Пробувам се живо за да издржи повеќе ама на крај па цице...
Искрено не знам, ама не верувам дека покасно се појавува. Обично се смирува тој период. Пробај намали еднаш млекце види дали ќе биде подобар. Ако не, консултација со педијатар
Бебле 5та недела, што да превземам за убод од комарец? Обично одма сум го тргнала комарецот ама мислам овој убаво ја касна...