Нервите ми се скинаа со таа зелена кака. Од јуни навака му почна- баш кога накачивме на мл. Инску сме на комбинирана. 1/2 бебелан и др сѐ молзено мое. Килажа си качува одлично, нема гасови нема ништо, сли каката зеленаааа темна страшно. Знаеш со што му се среди? Цела недела му давам чајче бекутан секој ден по 100, од тогаш нема зелена.
Мајки ве молам за совет, јас закачив стомачен вирус и цела недела не престана да ме боли стомакот и пролив, ми даде матичната ентерофурил рече не смета при доење меѓутоа треба малиот да го носиме на вакцима втора доза рота која веќе ја касниме бидејќи прво тој имаше тт беше болен е сеа прашањето ми е дали може да нафати и тој од вирусов после неколку дена и дали смеам да го вакцинирам бидејќи јас сум под терапија иако рекоа не се лачи лекот во млекото сепак ми е страв..
Мајки, за грчеви користите ли термофор? И каков? Гледам има различни, од обични на вода, па до полнети со семиња од цреша, репка. Што е соодветно за новороденче? Три недели сме скоро.
Мајка ми ми соши од навлака од перница, памучен материјал, наполнето со сол. Релативно долго држи топло.
Ако не крвари, не остава на боди ништо, скроз суво да е, тогаш е поминато и може бањање. На мојава на 14ти ден и падна и два пати после тоа и правеа лапизација (крвареше, оставаше крвче на боди и внатре беше сеуште влажно, затоа мораше лапизација). По втората лапизација (5 дена после првата) рекоа дека е океј, од нареден ден да ја бањам. Термофорче купив на Nip, како памучно е... полно со течност. Арно ама не видов дека се топли во микро, а микро 2г не користам. Ќе треба да го земам микрото од подрум специјално за термофорчето..
Кај нас на 11 ден падна, само ден претходно крвче оставаше на боди. Тука ништо не се користи, и не се бања дури не падне. После крвчето одма отидовме на итна, таму му падна кога го соблекувавме да го проверат. Ни кажаа ништо страшно, и да има крвче, а ќе има као, ништо да не се става, само околу ако има може Октенисепт спреј, ама на чепкалка за уво ставен. На 16 ден му падна и тоа внатре, остана минимален дел, денес 19 ден гледаме веќе нема ништо. Термофорчево убаво, баш ќе разгледам сега дали можам да го најдам и тука.
Majki na 5ipol m bebinja, kako prvpat gi banjavte vo more? Celi gi potopivte ili samo nozinja? Prv odmor ke imame naskoro
Ние прв пат на 4 месеци ја однесовме на море ден два по малку ноџињата и ги ставав да се навикне а после до мишките по 5 мин ја чував во вода
Mamicki , sto stavate na vasite bebinja za usinjata da ne im se odalecuvaat , sega bidejki e toplo vremevo dali moze da mu stavam kapce ili nekoe lastice dali ima za masko bebe? Seuste e novorodence ama sakam od sega da si vnimavam , vi blagodaram na site za odgovorite
Chicco kontakten, nekako mi se cini najverodstoen. Imam i bezkontakten ama ne go koristam. So znam mozi jas si zamisliv ne e tocen.
Најобичен. Да го наречам живин, ама со галиум сега ги прават. Имам и безконтактен, за 100 пати да премерам додека качуваат, чисто да се следи дали иде нагоре, ама за точна бројка само обичниот.
Земав дигитален за бебо уште од старт ама не покажува точно, кога примаше вакцини му мерев измери 35.9, пред неколку дена мерам на мене исто 35.9, сега си мерам пак и исто. Дефинитивно не е точен. Два живини имам скршено, (ваљда со жива беа) и страв ми е со таков да му мерам. Малку сум несмасна , тој отпаѓа дефинитивно. Затоа сакам дигитален ама да е некој квалитетен по препорака. @Evangeliaa22 од каде го имаш земено?
Здраво мајки дали е во скок малава на 19ти направи 5 месеци,успивањето е хорор толку многу е нервозна и плаче,немирно спие само се буди и ја презаспивам,до мене морам да ја ставам да спие за да не се разбудува толку често,поздрав имајте убава вечер ❤
Јас имам и ваков ист и Омрон дигитален Чиково е боље, побрзо мери. Бесконтактен исто имам, врска нема, не покажува исто со дигиталниве, секогаш пониско покажува.
Дигитален на чико. Го имам тестирано со живин од старите и овој на чико ми покажува 0.5 помалку па при секое мерење си додавам 0.5 плус