Dali moze da spodelite iskustvo Bebe 5 meseci Se raboti za virusna infekcija Nos zatnat pozadi i kaslica suva Prvicno pet dena bese samo nosot 6 den razbi suva kaslica Od denes inhalacija so atrovert i fizeoloski Petok kontrola A nedela sme za zaminuvanje na odmor grcija Dr rece da ne otkazuvamw odmor Kje mu prijal vozduh Moze da spusti na plukja od nedela nataka ako e dobar petok - sabota?
Какво секое мочање, моча на пола саат. На 3-4 часа, или кога ќе се искака, тогаш одма менувам да не се потпари.
Пред секое јадење му менувам пелена (на 3 часа). Ако видам дека е искакан исто. Ако се искака одма после јадење морам да почекам едно саат време дека има рефлукс и ќе ми поврати.
Zdravo .. Bebeto mi ima 2 nedeli koga imase 5dena ednas mu se pojavi vakva portokalova rozevkasta boja vo urina , ne cicase dovolno pa zatoa potoa si pocna da si cica i mu prestana i se iscisti urinata.. Sinojka mnogu imase grcevi i placese nejkese nikako da jade , go stavav na grada i se trgase no mu davav ama ne mislam deka mu bese dovolno , probavme i so Aptamil AD mleko da se napie no povekje od 20ml nejkese … Denes ova se pojavi sabajle vo urina , od sto mislite deka e ? Maticniot vika da odam na klinika na Nevrolog , sto mislite vie? Dali nekoj se soocil so vakvo nesto?? Blagodaram
I sinceto moj imase vaka na pocetokot samo pomalce i duri krv poveke. Go nosevme sistina ni rekoja taka se cistelo demek ne e strasno i prestana posle nekolku dena. Sepak nosi go ma doktor da go proverat.
Мајки, помош за запек кај три недели бепче? Почна преку ден да кака, ама се мачи, се грчи, се напнува… ептен ми е жал. Инаку, на комбинирано сме.
И ние сме на комбинирано, и знае да се грчи кога кака, ама не е тврда столицата. До 40 дена ми рекоа ке се мачи со мешето. Му давав пробиотик, бетер беше. Сега само јадење и Д3 со К1 и толку. Некогаш и плачка имаме, ама ајде уште една недела да истуркаме.
. Какво ад пие? Нас педијатарот ни рече да го смениме аптамилот со хипп и еден оброк во денот да даваме новалак ит. На овој начин се среди столицата.
Ако не е тврдо, не е запек во прашање. Правете вежби со ноџињата за да им се помогне на цревата да се размрдаат.
Луѓенца дај помагајте станав параноична. Не знам дали за тука е мислењево. Уште во бременост ми се јави некој страв од вируси/бактерии, а тек откога се породив уште понагласен е тој страв. Не ми е страв за мене туку за бебето. Не можам да се опуштам ич, некој ако го допре за раче одма му ги мијам. Гости кога ќе дојдат ако го држат во раце како на трња седам. Има ли некоја мајка како мене да си се утешам?
Замоли ги гостите да си ги измијат рацете. Јас им викам "педијатарот рече бебе да не се бацува никаде, да го заштитиме од инфекции". Искрено мене последен пат на преглед тоа и ми го рекоа, да избегнуваат гости да фаќаат бебе за рачиња дека има и стомачни вируси и корона. Те разбирам мајка, и јас исто во бременост ме фати паника да не се разболам или затрујам... миев овошје, зеленчук по нз колку пати, го препекував месото, избегнував одење во трговски зимото. Еве сеа се плашам дека го бацив на главче и ми се појави црвено на устава ко да ќе излезе херпес. Умирам од страв херпес да не му пренесам. Се плашам гости да не донесат корона дома. Па пари кога ќе видам дека ќе му допре некој до кожа... Јас така се вадам, педијатар ни кажа така и така. Не знам на друг начин како да ти помогнам. Знам дете е, ќе се разболи ама премногу е малецко сега... За во раце, јас го ставам во количка и им викам дека избегнуваме во раце да го држиме да не стане навика.
Мамички да прашам како ви спијат бебиња од скоро 2 месеца? Нас ни е 7 недела и бебо веќе втор ден не спие многу .. вчера беше будно од 18:00 заспа едвај во 00:00. Денес еве будно од 12:00 уште не е заспано плаче кога го успиваме стави го во кревет се смее си правио аии уу .. пред некој ден не беше спиено од 9 сабајле заспа тек вечерта во 9 .. ова некако не ми е нормално а прво бебо ми е па ако може да ми кажете .. гледам по прозори на будност од дремка до дремка треба да е будно од 1ипол до 2 часа мах па ме фаќа паника ..
I mene tie nedeli ne mi spiese ic duri po 10-15saati bez son bese. Se stabilizira posle 10ta nedela preku nokj da vrzuva po 3,4 saati a preku den poveke dremki od 1 saat. Probaj da zaspie na tebe i koga e zaspano cvrsto prefrli go toa mi pomagase nekogas