Мајка да не го мачи нешто? Многу е за толку мало бебе толку часа да е будно. Пробај да се стекни рутина, пробај и со бели звуци кај ќерка ми тоа често помага
Тој период околу 2 месеци не спиеше и син ми. По цел ден беше буден. Не знам до што е ама повеќе мајки се жалат од истото баш во тој период. Сега сам заспива на два саати и кенка по цуцла кога ќе дојде време за спиење. Овој звук многу ни помогна нас.
jas davam pola novolac obicno Pola it. Nemam probamo so eden denot kako kje mu bide. Ima vrska sho e IT?
Женски прашање Малото ми е 4 месеци, и нормално сме влезени во големата регресија на спиење... Хаос Е сега, кога наполни 3 месеци научи да се превртува на стомаче, и сега цело време е на стомак преку ден, нема шанси да е на грб. Но, не знае да се врати назад Последнава недела почна да се врти и во спиење, т.е прво да спие на страна, па со тек на спиење заспива скроз на стомак. Да го оставам преку вечер да спие вака што мислите? Мене ми беше шубе и деновиве буквално се бориме по цели ноќи тој се превртува јас го превртувам назад...
Слободно остави го така му е убаво, имаат осет. Мојава е 5ипол месеци и почна од 2ипол месеци да се врти на стомак а од 3-3ипол месеци си спие на стомак ако ја свртам се буди
Јас ја оставав, исто рано почна на стомак да спие и само така спиеше цврсто. Фала богу немаше проблем, мислам дека имаат осет, чим се вртат природно им доаѓа.
Нема грчеви не приметувам предходно имаше .. пробувам спиеше преку ден 2 часа будна и ја успивав ама сега бејќе ми смени овие денови скро незнам зашто ..
Активен член Мајки новпроденче на дохрана несака да чуе од аврнтот 0+ само од обочнa цуцла пие лесна што тече кога ќе ја навалош како во болница и на града слабо млеко. Имала ли некоја вакво искуство како да почне рефлексов за цицањњ? Го мачам со авентот и пак на крај ке завршам со обочното пошто се изгладнува
Во болница ми помагаа така што додека е на града малку со шприц од прихраната помеѓу града и устичето ке пушти сестрата и го залажува да зашмука.
Ако ти е кажано така од педијатар подобро да не менуваш. Јас вака давам веќе месец дена, столицата е нормална и не се мачи кога кака, едино што кака преку еден ден но педијатарот ни кажа дека е скроз нормално за негови месеци. Не знам само дали долгорочно треба да давам од новалак ит или полека да го исфрлам кога веќе се реши проблемот. Баш ќе прашам на следна контрола.
Најтазе мајките сте тука, па да ве прашам препорака за торба/ранче за бебе. Немам време да шетам по продавници, од која сте задоволни, нешто практично за пелени, шишиња и облека?
Мамички да прашам недела сме на свадба бебо за неколку дена полни 2месеца треба да го оставиме на чување. Умам замрзнато молзено млеко што треба да и го дадат како да го одмрзнам дали вечерта во сабота касно да го ставам во фрижидер да се одмрзнува па недела да и топлат во шише и даваат или??
Кога му давав Аптамил Цезаре, не му давав омега. Матичната ми рече нема потреба дека има во млекото. Пишуваше и на кутијата. Сега сме на Новалак и му давам омега по препорака на докторката бидејќи во него нема.