Ништо, ќе помине само. Толку мали не го доживуваат како нас да ги чеша. Моето го касна на 4м на рачето само помина за 4 денпви
Мами со какви чешели користите а да не ги скубе? Имам на чико ама гледам ја скубе чешлето а многу и се заплеткува косата
На колку време ви цицаат малите од 5 месеци? Мојот е 5 и пол месеци на 2 саати бара, некогаш и порано ама цица 3 4 мин макс, освен вечер се дешава по 10 ина мин... Дали да го продолжам некако времето за да се најаде како шо треба или ок е вака кога сака? Цица на 2 саати и пред дремка бара секогаш..Килажата е ок, 7 и пол кила..
Бебче е поспана од вакцината на два месеци шестовалентната, ноќеска крена мала тем со далерон се симна и нема од тогаш наваму, но многу спие. Како поминавте вие со оваа вакцина?
Колку дена размак треба да има меѓу прва и втора доза вакцини? Примавме на 01.08 (ја касневме првата), дали е во ред втори дози на 17.09? Ни закажаа на 05.09 ама син ми ќе нема полни 4 месеци тогаш, се имаат маанато претпоставувам со датата нешто..
Со првото дете пред 4 години примавме на 2 па на 4 па на 6 месеци а сега со второво не е така имаат некои измени исто како и вас на 2 месеци прими прва доза а втора на неполни 4 месеци на 5 месеци пак и сега ни рекоа на 11 септември уште една доза тогаш ќе имаме 6+ и после веќе на една година
Што да очекувам од фамозниот 4ти скок? Последните денови со ноќното спиење сме лоши во смисла се буди многу често и не вржува сон од 3 сати ко порано. Си заспива исто многу рано уште во 7 и во сред ноќ го фаќа потреба да испушта гасови или да кака и се врти нон стоп
И ние сме во 4ти скок, со маки едвај пие млеко, нон стоп се врти, мрда, гуга, џвака цуцла а кога ќе го тргнам шишето плаче.
Вие што сте на комбинирана исхрана, дали давате чајче? 5++ и почнав да му давам чајче 100 мл во ден. Не цица, туку сме на шише мое молзено цел ден и една/ две дохрани. Поубаво кака од чајчето и многу убаво му доаѓа после дремките. Која количина давате вие што им давате и кое чајче? Го купив на Хипп не го пие, почнав да му мешам пола бекутан пола хипп и така го пие. Иначе бекутан го обожава- ради шеќерот се разбира. Да препорачате некој др освен овие два?
Итноо .. сега бебе кога го кренав почна многу да плаче кога сврте главче гледам ццрвена рана од топло кога сум ја кребала тенкото кожиче што се прави сум го фатила и затоа изгледа пкачеше .. кажете ми што да мачкам?? Еве слика во прилок само не се гледа убаво од кожичката што е собрана ..
Судокрем, белото од раната е? Моето исто имаше црвенило на свиокот од вратот, на бањање многу убаво ја бањам секогаш по свиоците и ја мрсам кожата со мустела, а ако се вцрвени ставам судокрем.
Црвенило е тоа белото е над црвенилото како коричка што има тенка како на плускавец што доаѓа јас изгледа при зимање од креветче дека од таа страна ја фатив и го поткачив ибсе собра така кожичка и доле црвено го поминав со туфер вода ладна и сега е како црвена рака .. намачкав со бебе пудра да биде суво .. судо крем има во аптекаа така??
И на син ми вратчето му беше потпарено и ставив веледа за потпатено се смири, често му се потпарува местото. Среќа што не плаче кога го мачкам, ваљда не го боли.