Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    952
    Допаѓања:
    1.020
    Хорор цел скок, маста ми ја извади. Од јадење, до спиење до сѐ. Сѐ наеднаш почна да прави плус

2. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    3.913
    Сега за сега само за јадење ми прави проблем, вчера и некња ми испи цело кило млеко, денеска па послабо, ми се врти нон стоп. И за спиење самостоен беше сам заспиваше а сега кога му се спие кенка, морам да го галам и да го гушкам за да заспие.

3. Bella Nella

Bella Nella Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    358
    Според описот сигурно ја боли многу :(
    но поминува брзо за среќа.

Ја има во аптека во мала и голема кутија, на моето бебе му помага за еден ден да се смири црвенилото, со два дена е веќе скоро избледено.

4. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.838
    2 месец сме, само на доење и до сега рееетко кога бљуцнала ама тоа било одма после цицање, значи вишок млекце. Од синоќа на секое цицање после пола саат па и саат ми повраќа засирено млеко некогаш и како вода. Што може да е причината? Вака општа состојба и е ок.

5. Malatasirena123

Malatasirena123 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2019
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    26
    Да јас му давам чајче само кога го гледам да се мачи неколку часа и не е какано, подобро му е после тоа може не одма ама по кратко време ќе се искака, на бекутан чајчето сега за сега сме само ама ние сме малечки 25 дена имаме така да и мрливки сме малку за пиење од шишенцето околу 30мл пие ретко 50

6. Malatasirena123

Се зачлени на:
    14 декември 2019
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    26
    Мајки ако има некоја со малечко околу месец, која количина ад на оброк ја пијат кај вас, ние сме со 60мл ама многу време го пие, треба ли да бидам загрижена со јадењево, мрзливи сме малку почесто е на града ама така не знам колку има испиено така изгледа дека активно цица☺️

7. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.764
    @Malatasirena123 моето е 36 дена и пие од 60 до 90 мл. Покрај ад, му давам мое, но се молзам и од шише пие. Некогаш 60 мл. му се малку, плаче, цица се живо и диво околу себе па му доправував до скоро ама сега полнам 90 мл. па тоа што нема да го испие го фрлам.

Малиот има многу грчеви и не е какан 3,4 дена. Пие пробиотик на бејбитол, као ок бил и за грчеви ама него најверојатно му пречи. Ако не му дадам два дена по ред, третиот си кака, полни една по друга две, три пелени. Му давам 20/30 мл. чај на хип, не знам дали да ја зголемам количината? Препорака нешто за грчеви?

На Malatasirena123 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.512
    Допаѓања:
    8.718
    Тргни го пробиотикот.
    Тој му направи запек на синко, 6 дена некакан беше, чепче му ставав.

На sani99 и marama им се допаѓа ова.
  9. Malatasirena123

Се зачлени на:
    14 декември 2019
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    26
    https://zegin.com.mk/index.php/mk/voli-baby-termoforche-protiv-grchevi?language=mk за грчеви последно земав термофпрче држи топлина доста време синоќа баш го пробав и се успа се смири ваљда му помогна, кога го гледам да се мачи да се искака му давам чај на бекутан, ако може и до 50мл да си испие е супер му помага тоа сега за сега, оно малечки се и со какањето педијатар ми рече дека е нормално и еднаш на 5 дена да какале се зависи нели, ама кога го гледам да се грчи му давам чај па се смирува после тоа кака, исто и со бели шумови имам пробано додека заспива со масажа на стомачето па и цуцла ептен кога не можам инаку да го успијам му давам и тоа знае да делува..

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  10. A.V.S 91

A.V.S 91 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2023
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    84
    Nekoj sovet za odmor na more so bebe od 3 meseci od vashe iskustvo? Kako da se ponashame?^_^ Shto ne smeeme da zaboravime nikako?

11. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    952
    Допаѓања:
    1.020
    Баба за чување :))))))) се шалам. Лекарства, нешто за комарци, мрежа за комарци, тоа

На intj_girl, Калатеа, LiquidLuna и 4 други им се допаѓа ова.
  12. MDMD

MDMD Активен член

Се зачлени на:
    26 јули 2023
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    25
    Кога почнувате да ги пробувате бебињата за седење? Мислам на краткотрајно, со перници потпрено од страна и со надзор, за да ја вежба рамнотежата, вратот и грбот постепено.

13. A.V.S 91

A.V.S 91 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2023
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    84
    Ke si nosime i baba i dedo :D

14. angel4444

angel4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    779
    И моево денес точно 5 недели, 6 дена не ми е какан :( Претходно какаше на 3-4, а пелените полни мочки :( Денес и јас не му го давам Бејбитол Неонатето за да видам дали е до него...Инаку за грчеви презадоволна од Воли Бејби термофорчето и Еспумисан по потреба ( штом го фатат, давам 10 капки, најчесто 2 пати дневно ) еве 2 дена сме супер:)

На sani99, Tea SK и marama им се допаѓа ова.
  15. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.512
    Допаѓања:
    8.718
    Ние идеме следнава недела со 3 годишно девојче и 2 ипол месечно бебе.
    За бебе носам само електролити бекутан, мрежа за комарци за количка и чепчиња ефереглан. За толку мало бебе ништо друго на своја рака.

На sani99 и A.V.S 91 им се допаѓа ова.
  16. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    480
    I mene me interesira ovaa. Odime so 4 mesecno bebe prv pat. Nekoj sovet dali go banjate vo moreto, na sto gi stavate da lezat dodeka ste na plaza

На A.V.S 91 и Mihaela123456 им се допаѓа ова.
  17. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.939
    Допаѓања:
    1.679
    Pocnavme na okolku 5 meseci iako po pravilo od 6 treba na 90 stepeni. Ama so znam mi bese interesen plus go stavam jas kaj mene megu noze:D i igracki pred nego.

18. jasna0305

jasna0305 Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2024
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    29
    Ние бевме и многу ми коментираа каде со толку мало бебе ама искрено супер поминавме. И на бебе му беше убаво и навечер кога шетавме дека свежо, на плажа одевме само од сабајле и после 5 ама тогаш беше уште претопло. За натаму патувавме ноќе спиеше цел пат, за назад тргнавме кога му беше време за дремка. Носевме електролити, чепчиња, и за од комарци. За среќа ништо не ни требаше.

На A.V.S 91 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. jasna0305

jasna0305 Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2024
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    29
    Ние го брцкавме по малку, само рачињата не дека цело време си ги става во уста. Носев повеќе крпи за него и лежеше така и на тетра пелена исто. Друго бебе од 2 ипол месеци имаше на плажата кај што идевме носеа гнездо, мене уште тоа ми фалеше да земам со мене

20. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    4.728
    10 капки ти се малку од еспумисанот, по 20-25 се даваат три пати на ден по потреба, јас еднаш давам по 25 обично навечер ако осетам да се мачи..

Туку како ги облекувате периодов за по дома од како подзалади? Незнам дали да се водам по ова IMG_20240901_035239.jpg

На angel4444 му/ѝ се допаѓа ова.