Ние сме 3 месеци и една недела и ппследниов месец давам и дохрана и цица ...бидеќи му е малку плачи ...и кака еднаш на 3 4 5 6 дена зависи ... вака не се мачи, не се стега и кога се искака количаната е огромна мислам дека 200 грама намалува од старт Исто давам д3 со омега само сега и пробиотик ваја чат пат не редовнп секој ден ..
Ставивме беби клизма по препорака од педијатар и веднаш се олесни. Немаше запек воопшто, најнормална столица ама во огромна количина. Од почеток му давам Неонате, и од почеток какаше на 4 дена ама ова сега беше алармантно..3 ден веќе како не му давам Неонате, ќе видиме како ќе биде
Д3 со омега портокаловата кутија така? само една капсула даваш и ништо друго Мислам до 12 недели треба д3+к1 и омега па ќе смениме на д3 со омега една кутија нели
Не му беше доволно цицање. И сега веќе како почнав дохрана повеќе е на ад, нејќе да цица и немам нешто млеко.
И ние сме така амагледам д ажу давам барем 2 пати ноќе што станува и прелѕ ден 2 3 пати му хи покривам очите со тетра. И така цица
Мајки едно чудно прашање. На едно од бебињата, женското приметив едното увце и' помало од другото т.е едното е подолго,дури денеска приметив,вака на прв поглед не е приметливо,само кога се загледаш. Дали ќе се среди или така ќе си остане што мислите?
Цица мојов 2 пати дневно. Навечер не му давам зашто една вечер пробав, демек цицаше на секој саат, па во 4 сабајле не можеше да се сопре од плачење од глад, за 3мин испи цело шише ад. Нема потреба ем да гладува ем да се учи да виси на цицка цела ноќ.
Како да ја научам на цуцла? Ги знам негативните страни, но очајно ми треба да прифати цуцла која ќе ја смири. Две деца под две години, бебе што цица и се смирува и заспива со цицка… не можам да го дозволам тој луксуз да цица 15 мин, заспива на цицка 15 мин и ако ја тргнам да се буди имам и др дете за чување а сама сум Пробано авент, томи типи, мам, бибс, некоја швајцарска марка на Б ги нема кај нас, ми остана од Дм тие да ги пробаме. И ве молам без совет да ги потопам во мед или шеќер.. Инаку пробав дур цица(за заспивање) да и ја пикнам, пробав потопена со млеко, дур плаче од што е гладна, плаче од грчеви, рандом пикната, не сака.. Знам има деца што не сакаат ама сепак ако има некој трик или идеа би пробала
Не знам дали ги има кај нас, мене од странство ми се донесени. Само нив ги прифатија и големата и бебуш сега. Чудничко изгледаат малку ама наводно имале 98% стапка на прифатеност
Веројатно е тоа дека спомна дека одма после јадење го ставаш во количка, мислам дека од вибрациите му се враќа храната и затоа плаче.
Zdravo majki da prasam dali e normalno bebenceto ne spiese 2-3 dena taka mnogu a deneska cel den i cela vecer spie samo go budam da cica i povtorno zaspiva? Dali se raboti za skok vo razvoj ili nesto drugo? Da napomenam deka ispovrati mlekceto malce majcino i od togas mi e kako izmoreno a normalno cica i mocka.. Bas denes bevme na pedijatar i koga se vrativme celo vreme spie
Нормално е има денови кога многу спие денови кога премалку спие. Штом си јаде и полни пелени без грижи. Оно си знае колку му треба.
Curaprox и не сум ставала ни мед ни ништо, туку од капките што ги пие ставив на цуцлата и почна да си ја прифаќа.
Исти вакви за првото користевме. Сестра ми од Америка ми ги имаше пратено и бебе ги прифати. Сега здравје уште малку ќе се породам со второ и пак ми испрати, ама ќе видиме како ќе биде.
Тоа да ..со првото бев така и дури до година и пол стануваше премногу а не прифати друго млеко и маки ..ноќта е за спиење
Дали ги ставате во кенгур ? Мојата гледам сака да гледа наоколу во раце... накај 2 и пол месеци е.. Некоја да ми каже која недела е 3 скок и што се десава?