Ja neznam koj dava soveti za topenje so seker i med. Strasno Neznam dali znaete med na bebe pod 2 god ne se dava zasto moze da fati botulizam. Vo nieden slucaj med makar placelo cel den Ima kapki babyvit sto se blagi kao za zgolemuvanje apetit se . Jas so tie probav nejkese i bataliv ama konsultiraj pedijatat prvo
Па нормално, затоа и пишав така, постари генерации ми имаат кажувано така, така и правеле они. И јас ги земав зошто така пишуваше и не ги сака. Ете и ова ќе пробам Како што гледсм должината и смета на неа, почетокот го цуца и кога ќе ја фати цела одма се гади. Сега си размислив да не има она плиток фат па затоа. До сега немаме мака со доење, да прима воздух си ждрига ама тоа мислам дека е нормално. Качува килажа, немам болки при доење. Дека беше 1.800ге кога почмавме да цицаме си викам тоа мало усте да не се мавикнало така…ах нови маки Поголемото почна градинка и после втор ден одма мрсули и кивање. Како да го заштитам малово? Нормално после градинка одма ја туширам, гледам да нема контакт директен меѓу нив ама во исти соби се.. Ми рекоа тоа што е на мајчино ќе помага, затоа слободно да ја пуштам во градинка (и на неа и давам секакви витамини, ама пустото од старт е такво).
Јас го користам, утре сме на мерење ама вака задоволна сум. Кака редовно, збуцкан е ептен, за разлика од кога беше само на цицање. Во кенгур за напред да гледа после 3 3 ипол мес, стабилно да ја држи главата. Инаку јас од раѓање го ставам во Boba Wrap, врзан за мене. Ортопедот ми рече така врзани во марами најприродна положба имаат новороденчиња.
Поклон ми ја дадоа за малата она ич нејќеше да седи така, синко ужива. Вчера усисавав така, он врзан за мене, кома. Види на фб bebesling.mk
Сабајле приметив дека на вратот кожата и е црвена многу. Не знам дали ја боли. И ставив бебешка пудра сега но со што да ја мачкам веледа за пеленски осип или нешто друго . еве слика, ме чуди вчера немаше ништо. Од сабсјле видов кога ја бањав.
Останало водичка од бањање о се засекло вратчето. Гледај убаво да ја тапкаш водата, да е скроз суво. Можеш Веледата, можеш и Судокрем
После какањето вчера со клизма ( 9 дена не беше какан ), денес не престанува да плаче за на града. И што е најчудно цица цело време. На секој саат, по 40 мин виси на града. Кратко по подојот, седи мирен, после пак плаче со вриштење и се смирува само со цицање. Бљуцка, голта, влече, осеќам..Се мислам да не снемувам млеко? Градите ми се помеки од претходно, но кога ќе стиснам капнува млеко и кога дојам секогаш протекува од другата.. Се чудам никогаш вака не правел, инаку утре правиме 40 дена.. После подој одма стаив пумпа си капеше млеко, ама градите веќе испразнети..што мислите? Плус го имам она чувство кога надоаѓа млеко, ме гори горниот дел на градите..
Мајки дајте совет.. Бебе ми е 22 дена, многу се мачи за да се искака, се вцрвенува цел дури знае и да почне да плаче... Кога ќе се искака како нов е ама знае и по половина час да се мачи. И гасови има многу
Исто се случува и со моето бебенце, како да сака да надокнади после многу какање, трае само тој ден кога ќе се искака.
Кажете ми за комарци нешто и дома ги има, еден цела ноќ го јаде малово и душиче во спиење се зачешкува. 7+ Инаку и во Охрид ќе одиме викендов па и за таму решение да не не јадат. Од што сте најзадоволни. И дали ми треба нешто конкретно за таму ќе земам сируп за темп,лепенки за симнување темп,топломер друго?
Ох како ги смирувате 2 месечни бебиња? Ја кренав да ја смирам, да ја бацам ама џабе... Ни гушкање ни цицање ни нишкање не ја смируваат , буквално не знам ни веќе како.. по цел ден сака во раце, да разгледува наоколу... Првото ми беше многу мирно нит плачливо ама сега втората ми наплати за све..