Мамички има ли некоја искуство со бебенце и пролив,моево вчера и денес некако ми кака по течно и често. Еве од сабајле три пати кака и слабо ми јаде , никогаш не правела проблеми за јадење и какаше едвај по еднаш а еве сега нешто ми се смени незнам од што така! Ако има некоја мајка со слично искуство нека пише !
Nam skoro postojano ni e tecna.Podobro bila tecna otkolki cvrsta. Ednas ni bese epten tecna,kako vodicka sto se vika i doktorkata ni prepisa dve kesicki detski Linex i rastvaravme po pola cetiri dena vo mlekceto i pomina. Nejadenjeto ima snsi da e od toploto.I kaj nas e valjda od toa.Tesko dur da prifati da jade,koga ke se domolime pola saat,posle si go izeduvame celo. Se molime iz alazuvame,dve tri goltko vodicka(posto mnogu saka)pa menuvam sisinja,pa mlekceto.Dva tri pati taka.De cucla de sise,i standard posle pola saat pocnuvame.Saka da jade,si go drzi duri sam sisenceto i vlece na kaj usta ama vodi inat so se vika. Greotka i nim im smeta toploto. Ako go nacekam nedorazbuden,odma si jade.
Kaj moeto bebe e sekogas tecna stolica so zlatno zolta boja, od samiot pocetok. Ama nie sme samo na majcino mleko i pretpostavuvam stom e taka od pocetok vo red e. Pak ne se sekjavam kako bese kaj sin mi ( lele kolku brgu se zaboravaat raboti) , ama mislam deka ne bese do tolku vodena. Ova kaj nas ako vednas i simnes pelena kako baricka e vnatre prostete za detali, dodeka ne upie. Nekoj veli deka ne e bitna konzistencija kolku boja, pa mislam stom i e taka od pocetok taka e kaj nejze. Kako e kaj drugite doeni bebinja?
И кај син ми е прилично течна, уште откако е роден. Претпоставувам ќе се смени наскоро кога ќе почнеме со дохрана.
Галапче а бебе по колку мл. јаде и колку често(мислам дека и вие сте на АД ако не се лажам)! ? Моево помало некако повеке бараше а сега јаде по 120/150мл околу пет пати во ден.Навечер си спие од 21/22ч до кај 5/6ч сабајле! И на почетокот супер напредуваше но последниот пат малку ставила за 18 дена 340 грама незнам дали да почнам да ја будам навечер да јаде? Инаку овие два дена некако слабо ми го пие и тоа млекце!
I kaj nas e zlatno zolta i cat pat potecna, on kakase po 4 pati dnevno do pred nekoj den, a eve dva dena vekje ednas kaka i toa puna pelena lele majko i toa cudna e nekako neznam kako da objasnam (kako blendirana hahaha) predtoa taka ne bese izednacena... Sega ista gustina e cela kaka..
Мариз кај мене така какаше по еднаш дневно и полна пелена густа кака,а еве сега некако течна столицата и како што викаш неизедначена па и малку лигава ми стои стварно ме збуни страв ми е да не е некој пролив!
Kolkavo e bebceto? Nie sme 3+9. Jademe veke podolg period 120.Isto zaspiva kaj 21-22 do 5 sabajle mada cat pat menuva. Jas mislam deka do sega kako sto napreduvase,nema d abide postojano taka.Do ovoj period intenzitetot na napredok e pogolem a potoa po pomalku ke napreduvaat.
Kakite kaj doeni deca i deca na ad ne se isti. Inaku @Dreams11 ne gledaj go napredokot vo denovi, gleda se za celiot mesec. Ne sekoj den bebinja isto kacuvaat
Baska na toplovo nam ne ni se jade a kamoli niv. Ke se sredi i stolica,ne e sekogas idealna.Eve i nie poslevakcinata i sirupceto,duri demeska imavme asalna kaka so se vika.I minaa sedum dena.
Се надевам дека се ке се среди,децата менуваат ама секоја промена малку исплашено ја свакам и затоа одма тука да побарам совет мислење !
Mamicki,sakam da ve prasam za vasite bebenca osven cicanje i spienje imaat li nekoi drugi aktivnosti,znaci koga ke de razbudi ke cica i stvarno nexnam sto da i pravam,da deka e mala,2 meseca,nemoze crtan da i pustamama me interesira kako se zabavuvate vie
Zasto da ne crtan? Pusti i babytv da vidis kako gledaat bebus moj odamna vekje si gleda, sega pocna i da se raduva gomce malo... Zbori i, pej i pesnicki nie taka se zabavuvame...
На два месеци и не може којзнае колку активности да се прават. Малку песнички, малку зборење, малку нишкање, а некогаш на класична музика и танго си игравме... Синко многу сакаше да ја слуша музиката од играчката над креветот, и рипчињата што се вртат на неа (иако мислам дека после три месеци повеќе почна нив да ги приметува). На два почна да реагира и на некои играчки (пред се со звук и светкање), а над три веќе се осети разлика, тогаш веќе го ставав и под еден мост со играчки што висат па почна рачиња да пружа да ги фаќа.
Da daa sinko moze pred 5 dena pocna so racinja da fakja... Imam edna ocva so igracki nad nea i pocna da gi pipka igrackite, mn e interesen vlazni maramici, kesa ako ima do nego i taka se zabavuva mava po niv i mu suskaat... Sega go primetuvam i ligavceto go fakja vo usta go stava, kaisite od relaksatorot isto taka ne e vekje taka dosadno so kakanje, spienje, cicanje samo... Vekje pocnuva da e interesen
So crtan nemam probano a igrackata nad krevetceto i mojava ja obozavase ama ni se rasipa bas mi e krivo zosto od igraci samo toa go primetuvase,ke baram druga da zememe takva,odvaj cekam da potporasne vaka posto sum sama cel den epten monotonia i za mene i za nea..
И ние сме само на цицање и каката е доста течна, златно-жолта со бели парталчиња, кака 3-4 пати на ден. Инаку за занимавање, синко на два месеци почна да реагира на тропки, ни поклонија една која тропа, свири и светка и многу и се радуваше. Многу ги сака и вртелешките над креветчето. Исто и многу зборување сакаат тој период, ќе го легнев на кревет и му зборувам, го закачам, му пеам. Овие два-три дена ми е многу кинкав. Инаку е многу расположен, се смее цело време, а сега едвај изнудувам некоја насмевка. Можеби од жешкото, и целиот по главата е исфрлан со ситни брунчиња. Мака мачиме за спиење особено.
@Tanjusce da ne primivte skoro vakcina? Inace nie gledame crtani od dva meseci. Go stavam vo kolicka pred televizor i koga mu se gleda epten se raduva.Duri kolickata ja mrda odsto pretka radosen. Si igrame so tropkalki,slusame pesnicki,no brzo mu zdosaduva. Odete na terasa od sabajle pred da pocne toploto. Saka zborenje,lusteri,se nesto dau mrda pred ocite.
Majki pa neznam dali e normalna vakva kakata, bas kako blendirana e i so meurcinja mu bese duri malku potemna od voobicaeno... A inaku mnoguuuu ika, se smiruval so 2,3 lazicki vodicka sega probav da mu dadam ja pluka, probav cajce ne mu pomogna, a zal mi e mnogu jako nekako ika, cel graden kos mu se vdlabnuva :/