До кога трае оваа орална фаза со лигавење и пикање рачиња во уста? Утоп се прави, не знам по колку пати на ден се пресоблекуваме.
Има некоја регресија у 5ти 6ти месец? Или до петтиот скок е шо навечер се успиваме со саати и рикање до бесвест...Преку ден е ок малце кенкав цика ама после бањање се нишкаме саат време се откажувам го носам у друга соба да се смири, па пробувам и на крајот цицајќи заспива..А не дека е гладен цица на саат и пол цел ден и вечее се буди 3 4 пати...Скоро 6 месеци е.
Мајки ве молам за совет, искуство.. Бебе 4ипол месеци скоро 5 на доење супер напрефува ама ме тегне на секој саат значи шанса нема да издржи два саати. Е сега јас сум со доста слаб имунитет месецов еве трет пат сум со температура, најтрагично пд се секогаш се премесува на бебето. До кога е најдобро да се дои од кога веќе не мора? Едно не можам да издржам друго се лувствувам како лошо да му правам на бебето.. колку е паметно да се префрлиме на ад? Инаку почнува се повеќе да се поврзувс и да бара цице да се гали и плус така заспива… хелппп
Иста ситуација ама прифатив веќе.. дали заби се не знам..На килажа напредува ама еве 5 и пол месеци уште не издржува повеќе од два саати. Знам оти не бара секогаш од глад утеха му е и ќе му ја пружам додека можам.
Dobro be kako e mozno skoro 7 meseci da se budi vo 2 saatot da kaka? Pa mn cesto se slucva, da ne e nekoj problem?
Бебе за 3 дена прави 2 месеца, денес покачена температура 37,6…дека е предвремено сум цела во паники, денес и е терминот што требаше да се роди. Дали исто да си чекам 38,5 за да дадам лек? И кој? Парацетамол или ибупруфен? За поголемата даваме само ибупруфен. Инаку она донесе дома настинка и сега за сега лесно ја поминува само мрсулчиња. Малово и пред тоа имаше мрсули суви до пинцета и ги вадев, исто е и сега.
Консултирај се со педијатар. Предвремено родени деца си имаат свои правила, особено во првите месеца.
Не можам, и тебе ти е затворен профилот . Немам инфо искрено зошто треба да се прекине, не прашав. И ортопедот исто искоментира дека на адаптирано треба да се прекине. Бевме прво на педијатар па после одма на ортопед.
Мајки маж ми има температура, кашла, го боли глава. Многу се плашам за бебево. Мислам дека закачил корона. Имате ли инфо после колку време треба да очекувам симптоми кај мене или бебе? Он се префрли во друга соба ама џабе го ранеше ноќта ... шансите да не префатиме се минимални..
Само на цицање или и ад давате? Јас не давам мнг, прв месец по 30 мл два пати на ден, што е ништо. Сега бара повеќе па е на 60 мл, ама тогаш прескокнуваме доење, за да надојде млеко. Не мибсе чини мнг, а може и малиот си има апетит
Од денес го прекинувам и преминувам на вигантол една капка. Исто и омега прекинувам. Вчера бев на педијатар ми рече К има во ад и доколку е збогатено со дха да прекинам и омега. Мојов цица и еднаш, два пати дневно ама си ги има сите 8 оброци ад.
Бејбитол Д со омега таа кутија даваш? Те чекаме да споделиш како е на одмор сега со 2 деца Убав одмор имајте
Кога почнавте да ставате оградици на креветчињата? Малото е скоро 4 месеци, се врти, се треска во оградата па се мислам дали да ги ставам да му е помекичко.