Ауууу хорор, не смеам да го легнам, урлање како никогаш до сеа. Само во раце и тоа не да седам, стоење само се прифаќа по цел ден
Истото и докторката ми го рече. Нема видливи повреди само да ја следам. Вака добра е јаде е сега поске јадење ми поврати ама знае и порано така. Малку ми чудно помирна ми беше денеска обично плаче не сака во кола не сака во колица, а денеска се возеше во кола мирба беше, во мол до колица исто мирна си разгледува дури и заспа. Што досега не е било така и јас викам на мм нешто му е на детево мирно ми секое движење и го следам.
Majki kako cistite nose na bebe koe e skoro 6m? Dali so nosko da probam? Dali so fizioloski? Dali so kapki ili sprej? Koristam kapki jo edvaj gi stavam I vlecam so pumpica na canpool no nekako tesko vadam. Soveti? I btw predlozete nekoj toplomer?
За топломер, го имам овој и сум многу задоволна, мери температура на луѓе и предмети, пример со него мерам температура на вода кога правам ад, температура во просторија итн..е сега е поскап од останатите околу 2700 мислам беше
Мајки како мерите температура на бебе? Го земав микролајф топломерот за чело и на него пишува дека за бебе под 6 месеци може да не е точно. Под мишка со живин ми вика 36,6, со тој на чело 37,9 што е голема разлика. Он цело време е плачлив ама и во скок треба да е И на дигиталниот од чико под мишка ми вика 36,4..
Pod miska meram i mene taka poveke mi kazva toj na celoto. Ama pa koga imase navistina temp odma pokaza nad 38 so crveno. Ama sepak resiv da mu veruvam na toj pod miska.
Како да ја одвикнам од заспивање со цице? Ем ми одзема време, ме врзува, немам можност за сегде во моментот. Нејќе цуцла нејќе нишкање, песни, шушкање ништо…со цице да. Ај тоа па и се прејадува пс повраќа така. Поише како цуцла сум и ама некогаш и голта.
Продолжи да пиеш витамините што ги пиеше за време на бременост. Баш и фризерката ми кажа , да и после пораѓај едно 2-3 месеци да ги пијам, зошто тогаш највеќе му треба на телото и цел организам витамини, а знаеме дека косата расте од внатре и потребни и се витамини.
Како успевате да чистите непаднато папоче кај бебе што прета и мрда без престан? Неможам да исчистам убаво. И колку пати во денот третирате?
Кај мене имаше многу суви мрсулчиња и со ништо не можев да му ги извадам, купив аква марис бејби спреј (не капки) и почнав да прскам 1/2 во ден. Скроз ги снема! Тук таму ќе се појават, ама одма се чистат
Јас со чепкалка за уши и алкохол 70%. 1/2 пати на ден. Со газа не можев, не влагаша убаво, а со чпкалка баш убаво се чистеше, само бев внимателна