Спомни им дека сте биле настинати. Денес праша другарка за нас, и рекле минимум две недели после зараза од короната за ротата. За другите може ќе ми ги одложеле малце. Јас планирам целосна крва слика да му направам со црп дека мене крвата слика ми беше крш денеска. Покаченп црп, седиментација, намалено железо.
А зошто да испитуваш ако нема симптоми? Црп може и од прст. Јас со корона бев, малиов немаше ништо, после 1 недела го вакцинирав. Го касна комарец, не ми личи ко да го чеша нешто. Јас на пример потекувам цела и се драпам, а решето ме прават. 3 месеци е, да барам нешто по аптекиве тука, во Грција сме или да оставам така?
Дали гладно бебе може да спие? Навечер пие млеко на 4 саати. Синоќа пиеше во 10.30, промрда накај 1, рано му беше, му дадов цуцла. Следно тек во 4.30 стана за млеко. Можно е да не е гладен 6 саати?
Гладен е, ама се успал, по сладок му бил сонот. И синко знае некогаш да врзе 6 саати, ретко, ама се случило.
Девојки кажувајте чаре Бебе уште од болница не ми какаше редовно..На 3/4 дена, еднаш на 9 дена ставивме клизмичка, после си какаше секој ден неколку дена и еве денес 5ти ден..Како и секогаш го масиравме, точаче, кревање ноџиња и одеднаш бебе почна неконтролирано да плаче и да заоѓа Сфативме дека му е од мешето бидејќи плачеше од болка со солзи.. И веднаш ставивме клизмичка и по 2 минути почна да кака ама како запек..односно густа столица (не зрнца, ама густа за разлика од претходно што какал поретко..) По запекот имаше и проливче..Го избањавме, ама многу беше вознемирен цело време потоа јецаше и дишеше длабоко..па си заспа Многу ми е жал..Како да го регулираме какањево? Само на доење сме, утре правиме 7 недели..Имал ли некој слична ситуација? Инаку прекинав да му давам пробиотик, од тогаш почна да кака тие денови поредовно. Давам само Д3,К1 омега и Нурс сируп за грчеви.
И мојава од пробиотикот не ми какаше скоро 3 дена. Се изнамачи. Не дадов, јас пиев чаеви, суви сливи јадев, за преку млекцето да и олеснам. Се искака денес два пати и тоа ептен полни пелени.
Качи ноќеска температура, де се спушта де се качува пак. Испитавме кс и црп, супер е се. Др рече вирусно дека е, го има префатено од нас.
Добри сме да не го подречам. Прееска беше малце топличок ама не му измерив дека на чело покажа дека има ама беше под 38 и си јадеше. Се надевам нема да изненади со касни симптоми Се надевам и твоето веќе нема да качува, да не те секира
Мојот уште од прва вечер штом заспие кај 21 до 22, спие до кај 2-3 врзан сон. После се буди на 2-3 саати за јадење. И тоа не е буден буден, туку се промрдува и се вртка. Ако е на ад, тоа пак подолго ги држи сити. Јас пред спиење давам ад.
Откако направи 40 дена и син ми исто врзуваше 5-6ч,како влезе во 4ти скок се смени и станува на 3-4ч. После скокот дали ќе се врати на исто или ќе биде бетер не знам.
На ад е да. Чудно ми е, ќерката на доење беше, ова не можам да му се начудам колку спие навечер, да не го урочам.
Мајки, помагајте Бебе од 2 месеци веќе две недели спие само на меше и никој друг начин. Знам дека не е добро за бебето ама се буди со плачење после 2 минути ако го легнам на грбче или на страна.. што да правам како да го навикнам да спие на грбче или да го оставам вака??
Остави го мојот само на меше спие како и да го свртам он на меше се врти нема опасност више штом ја крева главата и ја врти може да си спие така.
Кога вашите бебчиња добија стална боја на очи коса. Мојот се роди со црна коса и сега осветли многу смеѓ е . А очите му се некоја чудна нијанса сиво -зелено-лешник незнам ни јас . 2 ипол месеца си е.