Фала ви многу, ми олесна мене ми викаат дека неможе убаво да диши кога спие на меше и ме фати страв, а инаку главчето сам си го врти си се мести и мирно си спие по 3-4 саати.
Поголемиот син ко се роди имаше темно сини очи, па зелени и си реков барем во бојата на очите е на мене, на 4 години му се сменија во кафеави Така да ке менува уште многу.
Мајки, бебац без проблем заспиваше сам. 4 месеци е и е во 4ти скок, преку ден заспива сам но последните неколку ноќи се смени, кога ќе дојде време за ноќно заспивање почнува да плаче (рика), не се смирува саат време. Ќе се измори и заспива во раце. Секогаш си заспиваше сам во креветче со цуцла. До скокот ли е?
Мајки се породив во среда, од вчера ми дојде млеко и комбинирам со формула. После секое пиење не успевам да ја ждригнам и отпосле ќе врати млекце. Оваа вечер ме исплаши спиеше и одеднаш почна како да се дави, едвај се продише ја дигнав и голташе голташе сигурно од млекото. После тоа носето и крчи и неможе да дише убаво се нервира и еве уште дежурам се изнервирав и јас неможе убаво млекце да пие. Има шанси шлајмови да се или? На волку мало бебе смее ли да се прска спреј синомарин и да се чисти со аспиратор носко со правосмукалка? Или подобро обично да земам?
И се има вратено млекото и во носето затоа така, ако неможи да ждригни ти пак држи ја исправено после цицање или пиење од шише 15-20минути. Спреј не само физиолошки ако имаш можиш да и капниш, или капки за нос за бебе. И со аспиратор немој, мало е да не напрајш беља.
Јас користам мариссимо, тоа е природна морска вода без никакви додатоци. Пишува на него дека може да се користи од раѓање. Од него ќе кивне и ќе излезе ако има нешто. А ако користиш аспиратор јас мислам обичен да си земиш и полека да влечиш.
На 2 месеци. Ни закажаа следно кога ќе биде 8 ипол месеци ама некако ми се виде многу време. Планирам да го однесам уште еднаш измеѓу.
Да е здраво и живо бебчето мајка Од млекцето и е сигурно тоа со крчењето. И моево така правеше кога ќе му отидеше малце во нос. Јас вадев со аспиратор обичен, што го стискаш и прави вакум. Не ти треба јак аспиратор за тоа дека е млеко и одма излегува. Обавезно држење подисправено бебето 15-20 мин после јадење. Не мора скроз исправено.
Педијатар уште на првите контроли ми кажа што да си земам за дома да си имам за секој случај, ми го кажа и спрејчето. Прв пат на некои три недели му прснав нежно, ми крчеше некако со носето тогаш ама ми кажаа дека се чистел од плодова вода па прекинав. Овие денови откако ми качи тт го користиме пак, купив и аспиратор и му ставам спрејче па влечам со аспиратор.
Честитки! Штом е таква ситуацијата нагиб на креветчето нека има, јас имам ставено мало перниче под долниот дел на душекот кај главата што стои, од страна кога го гледам бебето не е рамно туку како на удолно да лежи, за да не се задавува мора така да е, во почетокот обавезно!
Фала многу. Дада креветчето така ни е подесено, а сега моментално повеќе сме во гнездото ама одоздоле така веднаш го направивме малку да е поподигнато. Така беше и во болница. Со првото маки мачевме се давеше од млеко до 6 месеци, голем стрес ми беше бидејќи на нечујно тоа го правеше и фала му на Бога некако секогаш тогаш се будев и го подигав. Мислев со ова нема да имам таков проблем, сега пак се наплашив неможам да се опуштам да спијам.
За првото физиолошки капнував ако имаше суви мрсулчиња и еднаш знам зедов капки матичната ми велеше дека подобро е капки за бебиња отколку спреј. Шо знам мене ќе ми е страв со спреј мене ми е не удобно а не па на нив
Мајки на бебето папокот му падна 6 ден ама денес гледам има помалце крв, како крваво му е Ништо не ставам, овие 2 дена нема да можам да го носам на педијатар Дали на вашите така им се случило?
И нас многу брзо ни падна. Обавезно чисти го... Во болница ми кажаа само алкохол... Ама си бара и хидроген да изжуборка.
Да, исто беше и со моево, само чистење и да се држи суво. Капнував хидроген и полека бришев со тетра после бањање или ако приметев свежа крв. Си зарасна за неколку дена. Мислам дека му падна папочето на пресоблакање кога и не беше спремно за паѓање, затоа така сеуште крвареше уште некој ден,ама ништо страшно, зарасна брзо.