Majki dali ste imale vakvo iskustvo, veke dva dena obravcinjata ni se vakvi i kako rapavki. Nekoj so sl iskustvo i dali nesto stavate? Go mijam liceto samo so voda. Ne sum koristela sredstva na lice.
Од татко му со брадата ако го допира кај нас беше исто сега има забрана за бацување за два дена помина.
Не го допирајте на ваша облека. Ние со тетра во раце го држиме дека има атопична кожа и му се нафрла одма.
Зависи колку е мало, ама повеќе од два слоја не би му облекла сеуште. Изгледа моето најголо излегува. 4 ипол месеци е - се шетаме преку ден до боди по кратки/долги ( зависи колку дува) Дуксер Панталони Чорапи. Ако спие го покривам со тетра
Предлог за вреќичка за спиење за есен да ми кажете, има некои кои ми фаќаат око, гледам за од 6-18 месеци, некои пак се без величнина, не знам каква да земам.
Јас нарачав од Sleep & Dreams, ќе пишам тука штом ми стигне како сум задоволна. Имаат и зимска и есенска. Си бираш дизајн.
Дали е во ред ако новородено спие 3+ часа, без да се разбуди за јадење? Знам дека треба да јаде на 2-3 часа. Сега е успан премногу
Zdravo ke ve molam za pomos,moeto bebe napravi 40 dena no samo ova sise go prifati koe odess zaedno so pumpata no vakvi sisinja i cucli nema vo prodazba dali ima nekoi slicni sisinja ili cucli
Се вративме да. Хаос, 3 пати на плажа отидов јас, пекол беше за бебево да го носам. Ќерката се изнаужива, мене душа ми излезе. Си вррев кругови со количката низ градот. Здравје до година, полесно ќе е. За мек скафандер како овчичка бел види во Зара. На апликација го има 1300 ден е.
Рано е за скафандер, 20 степени е. Јас го носам надвор претежно накај 18 до кај 20ч. Носи боди на прерамки и целосни шпикозни или тренерки тенки по долги. Покриен е со меко ќебенце. Скафандер таму под 10 кога ќе падне температурата.
Ne si sama majka,7 meseci uste 2 dena pa denski e samo po bodi po kratki rakavi i trenercinja i corapcinja. Navecer uste elek samo. Ako spie pokrivam so epten tenko kebence.
Ноќе кога спие не ја будам воопшто, станува на 3-4 часа и тогаш само го пие целото млеко. Вака преку ден ќе дадам почесто и едвај пие по 30мл. Се доите или ?
Бетер беше мојава (а почна вака од образ, се рашири низ цела глава дури и во косичка.. позади на врат и на гради), а од старт користев омекнувач бебешки и не се исфрлаше 3 недели. По 3 недели реакција страшна. Преправ се без омекнувач на дупло плавење, за 2 дена стакло и стана лицето. По препорака пантенол крем и ставав по бањање и уште еднаш во денот. Плус каде и да лежи, на нејзина тетра без омекнувач све. Вчера и седиште ново и земавме, па и тоа навлаката за 0+ и ја исправ само со Фрош течен. Решив да елиминирам едно по едно, но од прва погодивме дека е омекнувачот. Ако не се смиреше ќе менував и купката - Мустела користам. Спојлер: Лице Докторка ни се пушти од бацување и било, но немаше врска. Еве сега си ја бацувам и јас и маж ми, ништо нема.
Мајки бебуш е скоро 4ри месеци и спие по 10-12 саати и се буди за цицање 4-5 пати ама мижи цело време и незнам дали да и менувам пелена. Некако жал ми е да ја соблекувам да се разлади и расони ама па и толку саати со една пелена. Вака ништо не и е нема ни црвенило а и таа не се буни си спие...како правите вие?
Ако не е какана нема зошто да менуваш. Јас ни на двајцата не сум им менувала. Тоа е функцијата на добра пелена да ги држи суви иако се мочкани.
Кога престанаа да какаат ноќе, и двете деца не ги пресоблекував цела ноќ. Само подебел слој крема пред спиење и толку. Ако прокиснува или се потпарува ќе мора да менуваш.