Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.085
    Допаѓања:
    75.893
    Не е спреј, ампули се.. ги имам горе ставено на слика.. инаку додека е така мало нормално е да крчка, крчаше и мојава, се чистат.

На Marsi* му/ѝ се допаѓа ова.
  2. gwenst

gwenst Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    351
    Кој чај за доилки го препорачувате и дали има ефект? Маки изнатргав да ми надојде млеко...

3. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.232
    За чај не знам ваљда Лакта микс, кај мене лично многу помогна сок од јаболко. 2 литра денот плус и многу вода.

На Lady Miami, Kikinda9 и gwenst им се допаѓа ова.
  4. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    4.801
    Допаѓања:
    15.027
    Хип за доилки пијам.

На gwenst му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    3.907
    Допаѓања:
    7.215
    Најбезбедно е транспортерот да стои позади. Закон не забранува на совозачко седиште да е ама според мене е тотално небезбедно и ниту едно од децата го немам напред возено, а двајцата ги возам сама од 1 месец.

На Malatasirena123 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.085
    Допаѓања:
    75.893
    Мене леден чај многу ми делуваше, било каков. Ама мора стимулација покрај тоа, бебе да цица постојано и пумпа повремено (немора да вади пумпата млеко), на најслабо колку да прави стимулација. Тон млеко ми надојде мене така, што дојде моментот и да прекинам со чај и таблети Лактил :D Џабе 2 тона течности и чај, ако не се стимулира.
    @gwenst сакав да ја цитирам, грешка.. :)
    Инаку јас приметив и доста дека ми надоаѓа и со таблетите Лактил. Го прават млекото послатко (ради слаткиот анасон) и бебе повеќе цица.. :)

7. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.122
    Допаѓања:
    12.782
    Двете деца сама ги возам од старт. Освен од болница кога не земаа кога не можев да седам :rofl:
    Најбезбедно е во средина позади, ама статистички мала е разликата во споредба со лево и десно. Јас ги ставам позади совозачкото седиште за да полесно можам да дофатам ако нешто треба. Со второво имам и огледало на наслонот од седиштето, не го сметам за неопходна работа, ама убаво е да го има, да го погледнеш бебето и без да се вртиш.
    На совозачко може ама ако немаш airbag напред. Според мене тоа не е добро дека цело време тука ќе ти е паметот, па ќе пробуваш да му подадеш цуцла/играчка дури возиш. Вака позади е, освен да му зборуваш ништо друго не можеш без да застанеш сосема со колата.
    Свртен наназад и во транспортер додека главата не му штрчи над страницата, после во седиште, исто наназад. Нозете и да штрчат не е битно.

На Malatasirena123 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Kikinda9

Kikinda9 Нов член

Се зачлени на:
    27 мај 2024
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    И мене таблетите Лактил најмногу ми помогнаа. Исто многу вода пиење помогна и бистар сок од јаболко.

9. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    338
    Hipp za doilki. Najmnogu efekt ima, prelesen za pienje o podgotovka. Tamu pisuva 2 pati na den jas 3 pati piev odma mleko mi nadojde

10. gwenst

gwenst Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    351
    Фала ви мајки, златни сте :inlove:
    Ќе испробам се, се надевам ќе има ефект

11. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    1.175
    @Tea SK Aj te molam pisi mi LP, jas ne mozam tebe, sakam nesto da te prasam.

12. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    338
    Majki sigurno e pisuvano na temava ama da ne se vrakjam plus nekoe posvezo iskustvo me interresira dali nekoj vo skoro vreme bil kaj vidoevski na prvo eho za bebe, kako e zadovolen i kolku cini? Blagodaram

13. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    3.907
    Допаѓања:
    7.215
    Оди во темата Ортопедски прегледи, пребарај мои мислња, цел осврт имам за Видоевски од пред 2 години.

На Abc baby му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    2.152
    Aqua maris ставам и влечам со носко, некогаш има нешто, некогаш не. Аспираторот убаво прпоен во носето, маж ми го држи главчето за да не мрда. Не се грижи, убаво правиш. Некогаш од млекото им залетува во носето и морската вода им олеснува, мекогаш има насобрано мрсулчиња и се вадат убаво.

На marrisa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    2.152
    Јас пијам од кај Стојанови, чај за доилки. Убав е и добар, само јас не пијам редовно :(. Не стигам да си направам секој ден.

16. marrisa

marrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2024
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    431
    Дали вашето бебче се плаши лесно? Сабајлево понагло мрднав додека лежев до него, се уплаши и липташе од плачење. Многу ми беше жал го изнагушкав и изнабацував.

Ми се случи еднаш со клучеви со привезоци да шушнам се исплаши и исто се изнаплака. Такви примери имам неколку кога е нешто дури ни гласно нити па е некое не знам какво мрдање. А на пример надвор од звуци на коли, мотори итн не се плаши.

Еднаш дури се исплаши од звукот што сам го направи на цуцлата од шишето додека пиеше млеко :drunk:

Последна измена: 21 септември 2024
    На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    4.801
    Допаѓања:
    15.027
    Нормално е . Баш пред некој ден бев на контрола и имаше една мајка исто дојдена, ама и бебето беше со неа. Збореа со др нешто нивно, но баш ја слушнав др. кога кажа дека бебињата првите месеци се плашат од се. Вика они немаат толку болка, колку што плачат од страв. Они се плашат и на пресоблакање, прдење, на звукот од лепенката од пелена.

На marrisa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    338
    Iscitav i pak neznam sto da
    Mislam. Haos

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  19. PolinaLuna

PolinaLuna Активен член

Се зачлени на:
    10 август 2024
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    3
    Milicki nz dali e za ovde prasanjevo no da si prasame... Dali nekoja ima info kolku cini sega od den i kako ja naplakaat fototerapijata na bebence vo Plodnost? Jas prasav koga barav info za cenite za poragaj no mi rekoa ako fati zolticka toa deka se doplaka plus a ne mi kazaa za cena

20. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    338
    Zatoa Hipp e mng dobar. Se rastvota odma moze i vo topla i vo ladna voda. Ova drugovo trevive dodeka varis dodeka ladis…