Zdravo majki ..moeto bebe ima 3 ipol meseci vekje mesec dena hrci odvreme navreme..mi davaa kapki sinomarin i pravime inhalacija ama ne pominuva...radi toa sto hrci ne moze da primi vakcina..nekoj da mi kaze iskustvo ako imal takvo falavi mnogu
Хрчи со нос или хрчи од гради? Синко од 2 месеци хрчи од нос, сега е 3 регулар си прими вакцини. Ако е од нос, а вака општата здравствена состојба е ок, нема зошто да не прими. Ќерката е 3 години, од 10 мес е во храдинка од тогаш и хрчи носот. И хекса и мрп и превенар прими откако тргна во градинка. Носко за на правосмукалка земи си, нема подобар.
Мајки, денес примивме рота вирус вакцина. Не ми изгледаше топол, случајно измеривме температура, првпат 37,7, одма некоја секунда покасно 37,6, па после 37,4 (овде веќе светеше зелено), па секое наредно мерење од 37 надолу беше. Се мислам дали да му ставам чепче. Инаку, со Braun Sensian 7 дигиталниот меревме температура.
Зашто чепче? Ќе симне премногу, па после исто голем проблем е прениска температура како што е и превисоката. Сируп, чепче, само над 38.5.
Hrci od nos ama vaka koga hrci da stavis raka na gradi se osekja rakata deka hrci..na plukja go proveruvame nema kazuvaat nisto..pravime dva pati bris od grlo i nos..grloto cisto vo nosot ima bakterija..stavame i mast ali ete i toa ne pomaga..pravosmukalka imam ali ne e elektricna od tie drugite..prva vakcina trebase da primi na 2 ipol meseca ..mi kazaa taa sto se bocka neznam koja e ne ni ja dadoja deka hrci..samo ni dadoja za rota virus so pienje sto e..sega denes sme pak za vakcina ali neznam dali ce dadat zas hrci se uste..a i nekako strav mi e..
Не се точни тие на чело, на мојот пишува дека може да не е точен за бебе под 6 месеци. Јас мерам под мишка само ако покаже тој на чело над 38. Мене нонстоп ми покажува дека има помеѓу 37,3 и 37,6 . Со живин е под 37. Секако не треба да се дава ништо под 38,5. Особено ако бебето си јаде и е весело.
Што давате за грчеви кај бебе? Моето е 2 недели. Се витка и кемка цел ден, посебно навечер. Се случува и сред спиење да "црекне". Му го топла мешето со термофор и му правам и масажи. Му давам чајче од бекутан сосем малце, со надеж дека ќе му олесни, но цело време се мачи
Инфакол, чајче на бебе од две недели не давај те молам … Од Бг може да нарачаш капки преку Frosina Efremova на фб, профилна со две дечиња и срценца.
Isto i krvna slika pravevme leukocitite pokaceni i denes ne ni dadoja vakcina ni odlozija za 2 nedeli
И моето хрчи од ноќеска, а утре требаше вакцините да ги прими. Вака носето му е чисто колку што гледам а најчесто кога ќе се разбуди или кога плаче се слуша кај што хрчи внатре... Инаку вака е најнормален, температура нема, не знам што да правам.
Neznam sto da kazam i inhalacija pravam cistam nose ne izleguva nisto stavam mast ama vekje mesec i nesto ne pominuva
Еспумисан капки. Мене ми вршат ештен работа. Чај давам од анасон, ама од 5 зрнца чист анасон попарен и процеден. Пиеше мнг малку по 10- 20 мл, сега е 8 недели и скоро 50 мл пие. Јас не давам бекутан зошто има многу шеќер. Додавам: Инфакол, Саб симплекс, сите се капки со состав симетикон како Еспумисан. Само производителот е различен.