Моето прво дете е алергично на кравји протеини. Ние се измачивме додека свативме што е проблемот. Кај нас на 1 месец почна да кака крв, како ќе пиеше од формулата веднаш имаше револуција во стомакот и во истиот момент имаше експлозивно какање. Имаше и кај нас по образите црвенило и брунчиња, ама ни кажаа дека е атопичен дерматит и почнавме со користење на маслената купка на Биодерма и лосионот за тело и се среди. Проверувавме цело време дали има крв во каката, бидејќи го намалуваше хемоглобинот. Спас најдовме во формулата Неокејт, тешко се наоѓа ама се снаоѓавме. Нашито случај беше таков.
Ti blagodaram Kaj nas nema problem so kakanje krv megjutoa stomaceto kako eho i crevata kako grcevi, nie sme sea na aptamil pepti syneo se nadevam deka ke se sredi, kako sto rekov 3 den kako sme na ovaa formula se nadevam ke se reguliraat i crevata, a za kremata ti blagodaram za sovetot, ke probame
moeto dete sho i da pie krkorat crevata Ne sum se posomnevala na alerhija Najcesto kakata javuva druga boja krv i slicno dokolku e alergija
Моето пие Новалар Алернова АР без кравји протеин и пак се слушаат цревата додека пие. Исто пак ми е малце нафрлен иако го пие тоа млеко. И кај нас беше тоа претпоставка плус има рефлукс и затоа тоа ни го дадоа. Педијатарот предложи да преминеме на млеко со кравји протеин и дека за него нафрлање на кожа не е показател на алергија. Пробав да го сменам ама другите антирефлуксни млека се многу погусти од ова и само поради тоа сеуште сме на истото. Треба да се провери преку крв дали е алергично/нетолерантно.. а не така да претпоставуваат. Докторката од гастро рече дека требало 3-4 недели детето да се исчисти од кравјиот протеин. Моево скоро 2 месеци го пие.
Posle bolnica kako se neguva papoceto? kolku procenten alkohol se stava ili samo se brise so alkohol?
Алкохол за надворешна употреба, на газичка и околу папочето поминуваш. Тоа додека падне. После ќе почнеш со хидроген 3 % во папочето ставаш, чекаш 10-15 секунди да изврие, сушиш со газичка, па ставаш алкохол, пак сушиш и на крај бивацим прашок. Вака третирав , по препорака на педијатар. На малата баш на педијатар кога бевме и падна
Ќе ти објаснат во болница Во Ремедика друг начин па, алкохол и прашаче. Јас така терав. Ама мојава имаше мн дебела папочна врвка, по 2 недели и падна и два пати и правеа лапизација. Уште кога не испуштија кажаа ќе треба време дека е подебелка папочната...
@Tea SK @mariz по отварање Синомарин се става во фрижидер и до кога се стои шишенцето? Инаку имам едно прашање зашто веќе неколку вечери паѓам во сон и ништо не ги осетив децата воопшто кога плачеа, се исплашив
Алкохол и прашаче во исто време ли? Т.е прво со алкохол да се исчисти, па да се стави прашоче? Ние сме еве 16дена и уште нема абер да и падне, а цело време има измачкано на бодито и памперсот како крвче течност што и да е. Неможам ниту убаво да си ја избањам уште. Секако тука прашав кога ќе падне како да се третира, ми рекоа со обична вода. Значи ништо не кажуваат и толку се е различно што ме фаќа нервоза што морам на форумот да прашувам за многу работи и незнам дали добро постапувам.
Значи го фаќаш папчето на корупчето и подигаш нагоре убаво (не се плаши) и бришеш се под тоа и странично со стерилна газа со алкохол. Мора тука убаво да се чисти. После пак го подигаш и ставаш прашаче. Од како ни падна ни рекоа не физиолошки (незнам зошто), туку исто да продолжиме со бришење со алкохол и прашаче.
Со чепкалка за уши го чистев јас, не фаќав директно никаде, него под и над папочето ја повлекувам кожата и таму внатре чистев, супер се чистеше и убаво падна. По паѓањето хидреген 3% и алкохол.
Мене во Плодност ми кажаа со ништо да не го третирам само со газа да го тапкам суво да биде, а патронажната рече со хидроген и одкако ставивме крвца почна да има а паднато беше и на следна контрола Плодност ми кажаа дека да не ставам ништо зошто со тоа што врие хидрогенот дополнително правел крвца да има малку се збунив патронажната едно а педијатарот од Плодност друго ама ги послушав ништо не ставав и стварно само од себе помина
Zdravo, bebeto mi e 2 i pol meseci, koga kaka znaci ima i pogusto zolto no isto kaka i kako zolto kafeava tecnost kako proliv, neznam dali e toa normalna stolica kaj bebe. Inace sme samo na doenje i dobro si napreduva normalno kacuva na kilaza. Dali i kaj vasite bebinja e takva stolicata?
Лично не знам, но од многу искукства овде прочитани честа појава за овој скок е намаленото пиење на млеко.
Гледај да е удобен и повисок. Ние за ваквото креветче купивме душек од Енци Менци, бидејќи имаше повеќе избор. Околу 1600 ден беше. Висок 15цм. Бебето си спие од првиот ден во креветчето