Moeto i tvoeto bebe od start se isto pravat. I jas se prasuvam cekam da projde 4tiot skok pa da barame care nekako da pocne sam da spie. Se napravil buce 7ipol kila a saka se vo race. Denski povekje vreme mi treba da go zaspijam od sto spie, kako da ima bocki na krevetot. Edinstveno spie koga kje go setame vo kengur i sednuvame vo kafic go stavam vo kolica za 2 minuti levo desno zaspiva i spie vo transporterot. I sega sekoj den isto vreme na isto mesto sedime tamu dodeka ne se naspie Tropanje galama on spie nema gajle a doma koga kje susne nesto se budi.
Како стоите со ставање раце во уста Цеееело време додека е будна и додека заспива, рацете ги гледа како да се нешто најинтересно на светот не може да заспие како што заспиваше брзо од тоа што си ја бутка цуцлата за раката да ја стави, да не почнувам па кои стресови ми се кога ја фокусира раката и очите и се спојуваат , се мислам дали ова значи дека и други работи ќе става во уста или е само период исто од ставање знае и да бљуцне и лиги си прави, ново ми е ова, ништо од ова големото не правеше.
Исто и нашето прави по цел ден рачињата во уста, цуца два прсти, ја фрла цуцлата ја нејќе веќе. Се што ќе дофати сака во уста да го стави и да го лиже Лиги по цел ден прави само лигавки купувам
На таа возраст несвесно ги ставаат рачињата во уста. Оралната фаза почнува некаде на месец и пол, кога почнуваат да се лигават по малце.
На Бела Нела мислам бебуш е поголем, затоа за неа мислев орална. Мојава уште е прцулче. Ама за две недели ќе почне и нејзиното.
Нормална орална фаза. Синко ја бута цела тупаница во уста. Врвот е показалчето кога ќе го одвои и прави аааа го да ќе повраќа. Оралнава фаза завршува до кај година ипол, две, до тогаш све бутаат во уста. Не ствало во уста големото играчки, чуда? Ќерката дури еден период као ќе го лизне, па гризе тропчиња, глодалки, кога се раздвижи се што беше на земја незјино беше...тогаш прекинав цуцли да и стерилизирам
Ништо не ставаше, многу ми беше убаво, ова ми личи ко за две ќе става @BellaBibi во право си да 3+ е.
I moeto stava nema spas. Mu kupiv sofi zirafa abe glavata kje i ja izede. Moja topla preporaka mnogu e meka ja vitka ne moze da se ubie.
Imam i jas sofi zirafa ama pisuva deka e so vkus na vanila pa ne i ja dadov. Drugive glodarki nemaat vkus..
Исто. Првото освен што цицаше палче за заспивање, никогаш не пикала ништо во уста, ни како тодлер. Второво еве 7мес стигна, тупаницата цела ќе ја напика, играчки обавезно прво со уста се пробуваат, по цел ден само бара нешто да лигави. Од сега се мислам кога ќе прооди што ќе правам со камчиња надвор на улица, или со песок на плажа. Сигурно ќе изеде нешто што не треба, само прашање на време. Со првото ништо такво немало, скоро 6 год има.
Po kolku kapki davavte od vit c zaedno so sideralot? Za sideralot mi rece 9kapki a ova vit c ne mi rece nisto.
Додека му сечев ноктиња, му сецнав кожиче. Си поплакавме и двајцата, туку сега таман ќе престане да тече крв додека спие па после како почнува да мрда кога ќе стане пак го разранува и му тече крв. Му ставив ракавичка зошто не знаев како да третирам. Што правите во ваков случај?
Бебе преска се виткаше и плачеше за какање, имаше гасови дури мислев има доста искакано таа беше малку пуштила. Ама се црвенееше и виткаше ножињата, кога да сменам пелена гледам конци крв. Како што имам пишувано првото дете исто вака овој период накај третата недела пројави крв. Сигурно и таа е алергична на кравји протеини и ќе мора посебна формула. Таман мислев дека со неа нема да го имаме тој проблем, ама требаше да ми биде јасно зошто од моето млеко имаше револуција по стомак.
Нека поминува брзо, ќе смените ќе се стаблизира, претпоставувам потешко се наоѓа тоа АД и е поскапо … Јас не разбирам но и претходно кога пишуваше ти, не сфатив како твоето млеко му штети кои алргени ги има …
Да веќе земавме друго само да видам дали ќе го прифати да го пие. Сега имам искуство, ама со првото ептен се изнамачивме додека најдеме што е проблемот и која формула му одговара. Сега ќе видиме... Искрено незнам, бабицата ми рече дека дефинитивно смета и дека е пролив. Ме праша дали користам големи количини на јогурт или сирење кравјо, ама јас дали имав испиено една чаша јогурт во тие денови и рече тоа е ништо. И така решив да не ја мачам и мое млеко прекинав да давам. Фала ти.