Не бе какво срамота.. Сигурно бебе го гледаат дека нема поубаво и помило нешто од бебе Ама хормони луди, се ни доаѓа на памет
Не те гледаат заради тоа, не се секирај, така ти изгледа само. Те загледуваат дека си со бебе. Јас во количка го шетам од старт, па од влез не можам да искочам без некој да го загледа, да му направи муабет. Луѓе сакаат бебиња. Нормално е да ти вртат тркалцата со постпартални хормони, ама не се замарај со луѓе, шетај си бебе како ти одговара. Ако тебе не ти е тешко да го носиш во раце, така терај си.
Не да не ми е тешко, никако не бива во количка а додека беше помала супер си шетавме во количка без проблем.
Еј и јас се вртам ко гледам некое малечко такво у раце оти мојата па не сакаше ич во раце ко беше бебе. Не те гледаат заради тоа, бебето го гледаат Мене ми се иде и да и речам на некоја мајка дај да го поддржам малку, оти повеќето ги држат од што не сакаат во количка сигурно
Zdravo, bebeto mi e 2 i pol meseci, ovie dva dena e kako nastinata grci so noseto i kiva. Po konsultacija so pedijatar orskame aqua maris sprej i vleceme so aspirator. No denes vo stolicata imase malku krv. Inace sme samo na majcino mleko. Dali nekoja imala vakva situacija? Dali e mozno od sprejot da mu se ima osteteno sluznicata pa kd toa da e krvta?
Мила ич да не ти чуе. Што и да правиш секогаш ќе се најде некој кој има замерка. Не го живеј животот за другите, живеј го за себе и како тебе ти одговара. Само ти знаеш што е најдобро за твоето бебе
500 i.e. е една капка. Следно сме на педијатар слрдна недела очекувам ќе ми качат на 2 капки, 6 ипол кила е. До душа и на големата и давам 2 капки, а е 14 кила. 3 капки јас пијам. Не знам баш како им е дозирањево зашто кога бевме на ортопед за малиов, овие дози ми ги кажа за тројцата. Инаку да од Србија имам земено 5 шишенца си имаат рок и си ги трошам цела година.
И јас си порачував едно време, имам близок кој често оди.. ама дека си ги најдов и овие СолДевит, со едно шприцање (една капка) има 1000иу и баш убави и практични ми се. А бебе е па со една бебитол, ама завчера мерена е 6320.. очекувам и за неа да кажат повеќе. Малку и е стварно 400 само..
Земете си антирефлукс млеко. Ние се препородивме со тоа. Ништо од држење во раце 30 минути и душекот на косо не помагаше. Напротив од душекот на косо ми се тркалаше. Сега само го држам 30 минути во раце и го легнувам на рамен душек. Знае некогаш да бљуцне ама многу малце и ако ептен е размрдан.
Majki sakav da prasam dali imal nrkoj iskustvo bebevo za nekoj den ce pravi 4 meseci hrci odvreme navreme...pieme samo adaptirano mleko nutri bien..da go smenam mlekoto na hipp? Dali bi mozelo da e od toa?
Добро мајки дали само моето бебе е вакво? Пие млеко и некогаш успевам да го ждригнам некогаш не, ама пак е исто. Ќе врати млеко и после толку многу хрчи што неможе да дише убаво и цело време се нервира и заплакува. Еве посебно последниве 3 ноќи сме катастрофа. Таман ќе заспие и после почнува. Кога враќа млеко се гуши и многу ми е страв. Целава оваа ситуација беше со првото дете и искрено имам трауми. По цел ден па и ноќ ја следам од страв. Почнавме со формула без кравји протеини, спие на подигнато душече ама нема разлика. Како да и помогнам? Да пуштам капки синомарин па да влечам со носко? Дали ќе и помогне?
И мојов е два месеци пред некој ден, веќе недела дрна така прави. Понекогаш се игра, понекогаш мислам дека не му тече доволно и го префрлам на друга града и таму си цица нормално. Инаку најмногу ми правеше така кога ми беше затнат каналот па ставав облоги и го ставав повеќе на таа града да влече. Затоа мислам дека не му течеше убаво.
Кај моето дете излезе алергија на млечен протеин. Бидејќи цицање, јас исфрлив млечни производи и се среди
Колку мочкаат ноќе вашите бебиња на 2 месеци? Синоќа му сменив пелена последно околу 9ипол, сабајле дури во 5 му сменив се искакал малце и еднаш имаше мочкано, а и денски го заприметив ко ќе спие цврсто таа една дремка шо ја има од 2 ипол саати ретко мочка туку од ко ќе стани, инаку нормално си цица си полни пелени цело време, само во спиењето послабо
Ова си цица нормално ноќе на 2-3 саати дење на саат ипол, ноќе не се буди туку почнува да си пика раце во уста да шлапа и му давам да цица, е сабајлево презаспа после цицање и го разбудив дека го преслеков па ми се помоча на спална може уште ќе трпеше, страв ме фаќа мм ми се смеј а јас реално почнав за се да паничам
Мене завчера ми се случи преку ден. Тргам да сменам пелена, беа поминати некаде 3 и пол часа и вадам скроз празна, ниту еднаш не беше измочкано и додека му менував ми се измочка во моментот. Исто спиеше може 3 часа. Се загрижив и јас искрено.
Ете исто, во вторник сме за вакцина па ќе прашам ама до тогаш ќе мерам мочки на секое за цицање знам дека цица убаво за то не се сеќирам ама до толку па на два месеци да не моча ми е чудно