Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.279
    Допаѓања:
    76.368
    Не бе какво срамота.. Сигурно бебе го гледаат дека нема поубаво и помило нешто од бебе :l: Ама хормони луди, се ни доаѓа на памет :rofl:

На Elliana, Lady Miami, WhiteCat33 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.474
    Допаѓања:
    13.544
    Не те гледаат заради тоа, не се секирај, така ти изгледа само. Те загледуваат дека си со бебе. Јас во количка го шетам од старт, па од влез не можам да искочам без некој да го загледа, да му направи муабет. Луѓе сакаат бебиња. Нормално е да ти вртат тркалцата со постпартални хормони, ама не се замарај со луѓе, шетај си бебе како ти одговара. Ако тебе не ти е тешко да го носиш во раце, така терај си.

На Lady Miami и sani99 им се допаѓа ова.
  3. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    1.381
    Не да не ми е тешко, никако не бива во количка а додека беше помала супер си шетавме во количка без проблем.

4. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.057
    Допаѓања:
    21.449
    Еј и јас се вртам ко гледам некое малечко такво у раце оти мојата па не сакаше ич во раце ко беше бебе.
    Не те гледаат заради тоа, бебето го гледаат :inlove:
    Мене ми се иде и да и речам на некоја мајка дај да го поддржам малку, оти повеќето ги држат од што не сакаат во количка сигурно

На marrisa и sani99 им се допаѓа ова.
  5. Beth89

Beth89 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2021
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    101
    Zdravo, bebeto mi e 2 i pol meseci, ovie dva dena e kako nastinata grci so noseto i kiva. Po konsultacija so pedijatar orskame aqua maris sprej i vleceme so aspirator. No denes vo stolicata imase malku krv. Inace sme samo na majcino mleko. Dali nekoja imala vakva situacija? Dali e mozno od sprejot da mu se ima osteteno sluznicata pa kd toa da e krvta?

6. marrisa

marrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2024
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    715
    Мила ич да не ти чуе. Што и да правиш секогаш ќе се најде некој кој има замерка. Не го живеј животот за другите, живеј го за себе и како тебе ти одговара. Само ти знаеш што е најдобро за твоето бебе :hug:

На WhiteCat33 и sani99 им се допаѓа ова.
  7. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.499
    Допаѓања:
    8.685
    500 i.e. е една капка. Следно сме на педијатар слрдна недела очекувам ќе ми качат на 2 капки, 6 ипол кила е.
    До душа и на големата и давам 2 капки, а е 14 кила. 3 капки јас пијам. Не знам баш како им е дозирањево зашто кога бевме на ортопед за малиов, овие дози ми ги кажа за тројцата.
    Инаку да од Србија имам земено 5 шишенца си имаат рок и си ги трошам цела година.

На mariz и sani99 им се допаѓа ова.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.279
    Допаѓања:
    76.368
    И јас си порачував едно време, имам близок кој често оди.. ама дека си ги најдов и овие СолДевит, со едно шприцање (една капка) има 1000иу и баш убави и практични ми се. А бебе е па со една бебитол, ама завчера мерена е 6320.. очекувам и за неа да кажат повеќе. Малку и е стварно 400 само..

На Lady Miami, sani99 и Tea SK им се допаѓа ова.
  9. Јасссс

Јасссс Активен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2024
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    39
    Истото е и кај нас . Што насоки добивте . Ние само да спие на повисокомеѓутоа без ефект

10. marrisa

marrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2024
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    715
    Земете си антирефлукс млеко. Ние се препородивме со тоа. Ништо од држење во раце 30 минути и душекот на косо не помагаше. Напротив од душекот на косо ми се тркалаше. Сега само го држам 30 минути во раце и го легнувам на рамен душек. Знае некогаш да бљуцне ама многу малце и ако ептен е размрдан.

11. Lucky4

Lucky4 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2018
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    203
    Majki sakav da prasam dali imal nrkoj iskustvo bebevo za nekoj den ce pravi 4 meseci hrci odvreme navreme...pieme samo adaptirano mleko nutri bien..da go smenam mlekoto na hipp? Dali bi mozelo da e od toa?

12. Monas95

Monas95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    134
    Здраво мамички, како се справувате со грчеви кај новороденче 5 дена има како е родено ?

13. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    825
    Допаѓања:
    1.137
    Добро мајки дали само моето бебе е вакво?
    Пие млеко и некогаш успевам да го ждригнам некогаш не, ама пак е исто.
    Ќе врати млеко и после толку многу хрчи што неможе да дише убаво и цело време се нервира и заплакува.
    Еве посебно последниве 3 ноќи сме катастрофа.
    Таман ќе заспие и после почнува.
    Кога враќа млеко се гуши и многу ми е страв.
    Целава оваа ситуација беше со првото дете и искрено имам трауми.
    По цел ден па и ноќ ја следам од страв.
    Почнавме со формула без кравји протеини, спие на подигнато душече ама нема разлика.
    Како да и помогнам?
    Да пуштам капки синомарин па да влечам со носко?
    Дали ќе и помогне?

14. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    2.491
    И мојов е два месеци пред некој ден, веќе недела дрна така прави. Понекогаш се игра, понекогаш мислам дека не му тече доволно и го префрлам на друга града и таму си цица нормално. Инаку најмногу ми правеше така кога ми беше затнат каналот па ставав облоги и го ставав повеќе на таа града да влече. Затоа мислам дека не му течеше убаво.

15. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.982
    Допаѓања:
    26.368
    Кај моето дете излезе алергија на млечен протеин. Бидејќи цицање, јас исфрлив млечни производи и се среди

16. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.351
    Допаѓања:
    4.725
    Колку мочкаат ноќе вашите бебиња на 2 месеци?
    Синоќа му сменив пелена последно околу 9ипол, сабајле дури во 5 му сменив се искакал малце и еднаш имаше мочкано, а и денски го заприметив ко ќе спие цврсто таа една дремка шо ја има од 2 ипол саати ретко мочка туку од ко ќе стани, инаку нормално си цица си полни пелени цело време, само во спиењето послабо :?:

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.497
    Допаѓања:
    1.223
    Kaj mene mockase mnogu, teski pelenite

18. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.351
    Допаѓања:
    4.725
    Ова си цица нормално ноќе на 2-3 саати дење на саат ипол, ноќе не се буди туку почнува да си пика раце во уста да шлапа и му давам да цица, е сабајлево презаспа после цицање и го разбудив дека го преслеков па ми се помоча на спална може уште ќе трпеше, страв ме фаќа :worried: мм ми се смеј а јас реално почнав за се да паничам

19. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.267
    Мене завчера ми се случи преку ден. Тргам да сменам пелена, беа поминати некаде 3 и пол часа и вадам скроз празна, ниту еднаш не беше измочкано и додека му менував ми се измочка во моментот. Исто спиеше може 3 часа. Се загрижив и јас искрено.

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.351
    Допаѓања:
    4.725
    Ете исто, во вторник сме за вакцина па ќе прашам ама до тогаш ќе мерам мочки на секое (facepalm) за цицање знам дека цица убаво за то не се сеќирам ама до толку па на два месеци да не моча ми е чудно