Без никаква реакција помина фала богу. Само успана првиот ден. Море кога ќе размислам добро што ја прими, зошто другиве две сигурно ќе и ја донесат стрептококата...
Ke ti pisam poraka. Kakov bese nasiot znaci uzas . Ogromen i jas insistirav da go gori so srebro nitrat inaku ni dade upat za hirurgija ama ne otidovme. Da posle gorenjeto mackav so kanation
Наздравје нека и е. Е да, јас мојов го отпишав од градинка и дома сме најчесто. Јас прашав овде и ми вели хекса, превенар и рота, а зошто 3 и велам, епа рече превенарот можи и после 6м, епа поарно така и велам многу е сега 3 наеднаш. Едното ноџе го спасивме, поплаче ама помалку од вчера, јас изгледа вчера се олеснив денес не плачев
Педијатар ми има напоменато транпортерот да се користи исклучиво за во кола. Ми рече за количка да го возиме во рамна корпа.
Јаас кога одиме некаде со кола во траспортери ги возам. Кога од дома шетаме со количка во оние како крееветчиња ги возам. Инаку овде скоро секое бебе се вози со транспортер најчесто maxi cosi или cybex никакви забрани нема. Освен кога се оди на долги патувања секои 2 часа да се тргаат од транспортер.
Е ако не оди во градинка друго е. Јас школарци имам, кои одат и на курсеви, хип-хоп, пливање, родендени итн Контакти колку сакаш.. Значи превенарот многу печела. Една од тие две напоменаа дека многу пече и многу плачеше на едната...
Дава некоја солдевит? Во упатството пишува за деца од 3г, ние сме 5 месеци и ортопед ни ги препиша, ме буни што пишува од 3г дека се.
Прашував другарка во аптека, тие од 400 се за бебиња постари од 7 дена, само упатството им е старо. Ние ги почнавме, 2 месеци сме.
Да треба да прима 1400 ама пошто во упатството пишува над 3г не сум му дала од солдевит. Ми рече дека доаѓа зима и нема толку сонце требало поголема доза да се пие.
Дали има скок во развој во 4та недела? Бебето денес само 1 час си поспа. Таман мислам се успал, тој очите отворени и има дремки од по 15 минути
Мајки 3 месечно бебе веќе една недела многу споро го пие млекото и некогаш не ми го допива. Претходно дури малце му беше. Сега се молиме по пола саат да го испие. А претходно за нецели 10 минути пиеше. Пробав со авент цуцла со поголем проток ама нема разлика. Има ли вакви периоди? Според апликација сеуште не сме во скок.
На dr.goodnight на инстаграм има поединечно за секој скок пример 1 и 2 или 3 и 4, исто и тука јас баш читав последно https://thewonderweeks.com/blog/leaps/babys-mental-leaps-first-year/