Кога сте настинати или гласот е фатен, дали ставате маска да не заразите? Прошлиот пат брв настината и малата си доби воспаление на уво, растечено носе,ама и првото ми беше настинато .. И сега пак аман ми се фати гласот, што да правам? И син ми исто кашла...
Јас кога бев, не ставав маска, немаше смисла да ставам, секако додека спијам не можам да ја носам. Сега скоро и мм беше доста настинат, не фати бебе ни од мене, ни од него.
Јас чат-пат и ставам од овие Спојлер: Sinomarin И после влечам со аспираторче (со цефка на уста што е). И да не е затната на 3,4 дена и правам, искачаат засушени мрсули.
Не. Викендот малата изгоре од температура, го гушкаше го гњавеше, не можеш да ја сопреш. На бебе ништо не му е, среќа.
Јули имаше слабо деца вградинка па не одеше големото..августо почна јак стомачен вирус а бебр 2 месеци ме фати панника не го пуштив ... пти крај на августо , септември и евр уштр сипаница врие..реков дур не ставиме вакцина не го праќам..и евр вчера почна вград. Уштр ја има сипаницата ..како дојде таака не се трпи дома иначе ...детето се запоставува...сака да шета а ја фулл обврски. Слабо активности и го пуштив да оди
Мојава не е запрена откако е родено бебево. Само на одмор што бевме пауза и ковид после одмор сите имавме ама брзо пројде.
Здраво, во неделата ни падна попочето и чистиме со алкохол 70% како што ни кажаа во болница но пред секое чистење има како гнојче на истото? Што да ставам искуства ?
Stom e padnato prekinu as so alkohol i stavas hidrogen 3%. Odi na kontrola nela go vidi pedijatar da znaes deka e dobro
Да 5 на полни и одма почнавме тиква, тиквица, јаболко, круша....веќе на 5 ипол имаше 1 оброк, на 6 два оброка, на 7 три оброка. Ама она не качуваше на цицање беше, а млеко нејќеше, мораше да јаде нешто. Сега синко како ѓуле е. Ќе си почнеме на 5 вкусови, па здрваје на 6 планирам да има еден оброк.
И мене педијатарот ми рече на 5 да почнам. А свекрвами уште на 3 ипол ме тераше сокче да и купам таа на мм му давала, па и дава до уста од се буквално се. Колку нервози и зборење имв дека е мала и кога бев на преглед и кажав на докторката таа пред мм почна да вика никако никако и му објасни некои работи од тогаш се смири работата.
Не знам дали е скок и ние сме 3 и не сака да цица посебно навечер кај 7 8 кога а нудам и да спие абе тоа се плачки ееее, одбива и да спие и да цица а знам дека и се спие и и се јаде..
Во тој период такви бевме и ние, но бевме во скок. Не сака ни адаптирано ни да цица, а гладна е. Или па ќе испие едвај 30мл и толку. Потоа една недела па цело време сакаше да јаде постојано бараше се гладна беше. Неги се секирајте ќе им помине. Периоди се тоа
Сок не се дава до 1 година. Ќерката мислам до 2 дека немаше пробано, сега на 3 не сака, по родендени само кога иде пие. Никаков бенефит од сок. Стариве многу паметни се прават што чувале деца пред 30 години. До уста му носи на бебе еј, свашта.
Zdravo na site. Tie sto imate devojcinja sakav da prasam dali stavate nekoi stegaci ili lepenki za usinjata da ne im bidat klempavi ili nesto slicno preventivno?