Како ги облекувате денес на посвежо време за надвор? Се мислам јас пошо немам тераса и вака неможам да погодам дали е топло или ладно ццц...
Мојата од 2 месеци натака мислам иако никако не сака на меше , ја ставав во скут и како авион во раце
Денес кај нас е така по свежо ама не ладно, прееска излеговме му облеков боди на прерамки, па боди на долги и палтенце шушкавно, надолу тренерчиња. 17/18 степени е сигурно.
Боди на прерамки, тренерки тенки и памучен скафандер, тенок е ептен, како тренерка. @marama од 2 месеци
Како моето бебе да го опиша. Навечер исто тоа време кемка, ржи, место не го фаќа. Го земам враце заспива одма. Спушти го во креветчето, зинал пак Преку ден исто на мене сака да заспива. Не знам, изгледа убаво им е од топлината.
Денес е врвот. Од 6 сабајле до сега, дали вкупно се 2 саати собрани што спиела. Еве сега успеав да влезам во тоалет на раат.
Леле жено истото ке го пишев. Исто мојата синоќа.едвај 3 саати сврза после на секој саат или поча саат ке се раскенка ке и дадам да цица одма се успива и ја оставам и пак станува. Цела вечер така. Сигурно е скок се тешам инаку си преспиваше по 5 6 саати..
Епа понатаму станува се полошо. Не прашувај од каде знам. Шест месеци направи вчера умирам за сон, да сврзам барем два саати. Едно време ми делуваа рутините, сега ни тоа не пали.
Е преспиваше по 5–6 саати, па се деси 4 скок и станува на 2 ипол 3 саати сеа, не се врати на рутината пред скок. И дремките преку ден му се изреметија.
Mnogu me intrigira celata konfuzija okolu spienjeto i bebinjata. Tolku e vazhno i tie i nie da sme odmoreni i naspieni no sepak svetot seushte nema reshenie za problemov Site shto gi znam, shto se so deca, osobeno sto dojat se celi kapnati od nespienje. Ne znam nas (mene i sestra mi) kako ne' izgledale, majka mi ne se sekjava kako sme spiele, dali ne' ostavala da placeme dodeka ne zaspieme sami, ne kazhuva
Моево на стомаче ја држи исправена, ама кога ке го земам во раце му паѓа нанапред или наназад. 3 и пол месеци е. Треба да сум загрижена?
Читав дека после 3 месеци се очекува да ја држи само главата. Зборев и со блиски кои имаат деца и од нив е истиот муабет, до 3 треба да ја исправа кога е на стомак, а после 3 веќе треба да ја држи кога е исправено. Моево го исправам како да седи неколку пати во денот и убаво си ја држи исправено главата, но кога го држам во раце многу кратко ја држи и после ја љуља, ко пијан е На стомак не сака многу да е ама си ја крева и убаво ја држи, дури смешен е. Па после легнува и ко војник се поткрева нагоре На крајот на денот секое дете е различно, некое порано, некое покасно, но битно е да напредуваат. За една недела полни 3 месеци и ја преспива цела вечер ама па преку ден има многу мали дремки, едвај по половина час на 3,4 пати. После вакцината ептен е кенкав и се му смета. За да спие и половина час мора да го држам во раце, а го спуштам одма се буди.