Тоа е нормално држење на јазиче, треба да прави вакум јазичето со горниот дел од вилицата. Не само кај бебиња, туку истото и за нас важи само ретко кој го применува.
Можно е бебе 4 месеци да плаче за успивање по мајка? Секое мое искачање, татко му не може да го смири, се корне од плачење по саат време. Вака воопшто не е плачливо бебе. Со мене дали 5 пати има заплакано, ќе го гушнам одма прекинува. Со татко му плачење до заоѓање дур не дојдам јас. Ќе го земам и се смее, се радува.
Ех мамини синови , ми фали тој период А сега ќерка ми сигурна сум нема да плаче по мене , иако по цел ден сум со неа. Плаче ако заминам од соба
Исти сме и ние.. два пати го симнувам кај свеки..плаче ја гледа неа и плаче... го качив горр ср смири...почна викам да резонира сега и само мама .. и да мама си е мама
Значи јас ќерката ја доев до 1 година, во живот не плачела по мене. Синково цоцкаше малце 2 меееци, се корне од плачење. Нејќел да пие млеко, му вриштел што пробал да му даде. Кога сум јас дома, глас кога ми слуша, си седи со татко му, си пие млеко, си се смее. А јас не сум дома, хорор му прави. Кога ќе му речам дека ќе искачам, мислам човекот почна панични напади да има. Многу ми е чудно на 4 месеци што резонира.
Моево дете ужива кога е со татко му и ептен сум среќна поради тоа. Он работи од дома и многу често во текот на денот знае да го придржи, да му даде млеко и мислам дека колку што го слуша гласот мој низ дома, толку и неговиот го слуша и засега не правам разлика дека повеќе сака да е со мене. Мислам дека веќе после 3 месец резонираат во смисол кој лик го гледаат највеќе, чиј глас го слушаат највеќе и секако по мирисот. Верувам дека и моево дете набрзо ќе плаче повеќе по мене ама засега не забележувам разлика.
Ние навистина како исто бебе да чуваме Моето е девојче, а машкото не правеше така… И плаче од баби и дедовци, почесто тоа се случува отколку да не плаче.
Можно е. Правевме свадба, требаше жена да го причува неколку саати (за него непозната). Дојде жената претходно за да се запознаат, го зема во раце јас пред него и беше ок. Се сокрив во кујна за да остане сам со неа и почна да пишти и плаче секундарно. Пак застанав пред нив се смири одма. Исто баба ми од странство беше дојдена, го крена во раце почна да плаче во неа. Кај мене одма се смири. Исто ова на некои 4 месеци кога беше. Мајкарчиња си се.
@Abc baby Точно, моето се роди со потфатено јазиче и пред да го сецнеме му стоеше само долу, исто така и во спиење, а треба горе
Истото е и кај мене никој не може да го заспие освен јас кога му се спие плаче вреска додека не го земам јас ни преку ден ни навечер не заспива со друг
Девојчиња, синко е 3+ и веќе скоро месец дена имаме фатено ред и одлично ни оди, бањање па млекце и заспивање. Околу 1h му давам млекце во спиење и си продолжува, па во 6h сабајле сам се буди, малку ќе прокенка, му давам млекце и си продолжува до 10h кога се буди пак за следно јадење и веќе не презаспива до следна дневна дремка која му е околу 12h. Воглавно така ни поминува ноќта еве скоро месец дена, па можам да кажам дека тој трет скок и воопшто не го забележав, не забележав некое отстапување поголемо од овој ред. Е сега последниве два дена, откако ќе го испие млекото во 6h, продолжува како и секогаш да спие, но во 8h почнува да спие немирно и да мрда и прета цело време, нешто го мачи, а не знам што. Кога викам немирно, мислам на ептен немирно спиење, да не му е оградницата околу креветчето мислам дека ќе се утепа во решетките. Некако до кај 9h одолговлекувам со млекото зошто последно јадел во 6h, така што не верувам дека е гладен. Во скок според апликацијава не е, рано е за 4тиот скок, а доцна е за 3тиот, така што и тоа не би требало да е причината. Грчеви допрва не верувам да му се јавуваат, дали два пати до сега имал грчеви откако е роден. Немам идеја што го мачи и што би можело да е причината. Некое искуство?
Ама татко му бе...по цели денови го гледа. Жими се кога дојдов дома како да се подаде со рачињата накај мене. Го земам и почна да се жали, аууу ауууу аууу. Испи млекото, кома, се разбуди после 6 саати. Само залепен за мама да си е, да ме осеќа.
Мојов како влезе во 4ти скок истово го прави. Од 9 до 2 спие без будење, во сон пие млеко. Од 2 до 6 исто. После тоа шанса нема, само мрда прета, главата лево десно ја врти сто пати во минута. Се мава со глава во надглавјето на креветот, лази пп цел кревет. Пред тоа до 8 кома беше. Може порано влезен е во скокот. Синко една недела пред да наполни 4 мес почна вака.
Почна од три месеци некаде, кога ќе дојдат кај нас ако ја земат плаче, многу жално плаче, и кога ќе и збори повеќе од еден човек одеднаш, додека ние ја држиме а и зборуваат полека им се смее, и пак може да да заплаче и така .. Кога сме ние кај нив многу помалку се случува сето ова, и ја држат и ја шетаат нема проблем, си разгледува, се смее.