Моето е исто во 4ти скок, почна да сврзува по осум часа ноќе, се буди по осум часа цица и продужува уште три часа.. Некој да ми кажувал немало да верувам дека тоа може да се случи на четири месеци. Спие до мене во креветче, на доење само е. Уште не ми се верува кога ќе почне да мрда и погледувам на часовникот веќе 6 часот а заспала пред 22-00, малку касно е заспивањето но засега на сите така ни одоговара. Преку ден најбрзо во раце заспива, не знам дали го пробуваш тој начин, некои родители не сакаат во раце, кај мене е океј бидејќи брзо заспива, брзо мислам на 10 мин макс веќе е заспана и преместена од раце. Навечер додека спие врз тебе ти не спиеш или како, се надевам после скокот да си спие во креветче. Кај мене на апп ептен кај громчето е скокот, но освен што си го истражува телото, стапалата особено и се преинтересни друго немам забележано.
Navistina? Ne sum znaela… jas se isplasiv da ne e nesto cudno zosto na 2 nedeli i se pojavi lip blisters neZnam kako se vika poinaku? Znaete nesto za ova? Dali e od nepravilno cicanje ili Neznam???
Lele isto i kojava se so kaza.3-4 se budi. Sabajle 6-7. Preku den e skoro celo vreme budna osven koga setame cc2h vo kolica. Dremkite dnevni i se max 20 min
Како се снаоѓате мајки што сте сами по цел ден дома со бебе? Една недела како е заминат мм, ко цела година, спиеме ноќе ама пак уморна сум дење слабо спие, паника ме фаќа дали ќе се снајдам, веќе почнав да викам по големото, не ми прај беља ама јас сум напната Дали ќе се навикнам како да се опуштам? Триста мисли во глава, незнам кога ќе можиме и ние да си одиме, два три месеци сигурно ќе сме вака. И таму ќе сум сама по цел ден ама пак друго е си велам...
Земи си Носко за на правосмукалка, најдобра инвестиција. Имаш Синномарин монодози, капнуваш капка и влечеш со Носко.
Ama od moeto iskustvo ako se mslce e podobto da ne se cepka deka kolku poise vleces poise se stvaraat.samo so solen rastvor za procistuvanje
Дали некоја мајка ги користи овие капки https://zegin.com.mk/mk/pico-multivit-sirup-150-ml, го користам од почеток течноста беше проѕирна, две шишенца последни што ги земам е жолта, некоја со исто искуство? Страв ми е да ги давам
Dali si sigurna deka bila proZirna? Od tolku b vitamini vo sostav neveruvam deka moze da r prozirna. Ako go imas upatstvoto vidi vo opis mora da pisuva kakva boja e tecnosta. Kako kaj tabletite sto bisuva zolti, beli okrugli vakvi takvi..
Pravevme bris vo noseto kazuvase bakterija streptococcus potoa primavme antibiotik bakterijata se izgubi no pak hrci...hrci koga ke se nakasla prekinuva pedijatar mi kazuva deka ima slajm ali i so antibiotik ne se srediva..krvna slika pravevme leukocitite samo pokaceni se drugo vo red..hrci od avgust mesec togas bese toplo vremeto
Ne ne sme so klima so drva sme..pocna da hrci vo avgust mesec..krvna slika pravevme leukocitite samo pokaceni se drugo vo red...cistime nose isto i pravime inhalacija so sinomarin
Vo noseto bakterija streptococcus kazivase potoa primivme antibiotic se iscisti ama pak hrci..krvna slika da samo leukociti pokaceni drugo se vo red
Немам јас такво искуство. Единствено искуство што го имам е кога ќерката ми се разболувала, а сум ја штедела демек да не влечам со носко на секои 15 мин и пукало тапанче од секрет. За бебево сега ја прашав докторката ми рече влечи слободно кога има потреба. На 2 месеци болен беше, спас ноското.
Имаше да. Ама и кога и течело онака нос, никогаш од носко не и течело повеќе. Еве втор носко имам веќе, првиот го скршивме од користење.
Од испис ни ги препишаа од ремедика по 4 капки на ден, пишува за бебиња по капка на килограм, да да проѕирна беше и затоа сега сум изненадена од 3тото шишенце дека е жолта, ќе прашам утре педијатар ако треба ќе ги сменам, мене ова ми е сомнително со бојава а барав баш да најдам каква боја треба да е нема таква информација
Грешка линк сум ставила капкиве ги користиме не сирупов https://www.zegin.com.mk/mk/pico-multivit-kapki-12-ml
Двете деца го имаа, не ми ни текнало да барам зашто се прави. За цицање убав фат имаа, значи од тоа не е. Сум мислела таква им е устата па не сум ставала на ум. После некој месец престана да се прави.
Лим хрчи голема е веројатноста да се активирал трет крајник...истиот случај брше и кај нас... колку толку ср среди со еден зелен спреј нз баш како ср викаше ама почнуваше на Ф....
Денес беше најјако, страшно ејјј... толку плачење... се изморив и јас веќе, тоа е ќе издржиме уште малку