Додека нема мака не се секирај Моево не спиеше дека таман ќе задреме, ќе му дојде да поврати и ќе почне да плаче. Така 2 саати во интервали му се случуваше. И не беше ич спиен. Се мачевме и двајцата, срце ме болеше да го гледам како плаче и те моли со очите да му помогнеш. Сега не се секирам дека не плаче. И да му се враќа и да бљуцне некад, додека не ми плаче и е весело бебе ич не се секирам.
Dali povratenoto e tecno ili e gusto kako belo kako kokos lici? Jazikot e bel. Se davi koga cica ama toa kako od mbogu mleko ni izgleda. Kaka 1 na 3 dena i pred kakanjeto e neviden piskot. Jas uste od picetok pomisliv na reflux ama koga ke slomnam na pedijatrive vikaat normalno e da povrati i normalno e da ne kaka do 7 dena…
Мојата често бљуца, но многу пати и иде за да го поврати и го голта и се насолзуваат само очите а не плачи. Значи тоа е дефинитивно. Фала мајка
И моето, сега се поретко, но гледам дека не и смета знае што да направи и си продолжува со што и да прави, најчесто кога мрда при лежење со тие што висат над неа и се случува, Се намалува со тек на време, 4++ е веќе еднаш во 2-3 дена се случува, додека претходно и неколку пати во денот.
Дали инхалацијата е поефективна од прскање? Сумњам на бактерија од бато дека го има фатено. Само носето му течи. Навечер му се затнува. Матичната денеска вика добар е дојдете во среда ќе земеме брисеви Само среда имало, инаку сами да сме си иделе на брисеви во Скопје! Како се лечите? Вака бебе си е рсположено ама го фаќа нервоза од носето.
Devojki Zdravo, sin mi ima 3 meseci mnogu chesto pochna da piska na cel glas poslednite nekolku dena kako da e nervozen i voznemiren toa go pravi na momenti, ponekogash i koga e legnat a nekogash i koga e vo race dali e toa normalno oti vekje pochnav da se zagrizhuvam malku mu e zatnat nosot no so aspirator kolku mozham mu go vadam sekretot dali ima potreba od zagrizhenost ili normalno e toa
Зависи после колку време повратило. Ако поврати одма е течно. Ако поврати млекце што се варело тогаш е како сиренце. Какањето си е нормално ако е малецко да плаче пред да кака. Нема проблем Да напоменам само дека не сум доктор, нашата дијагноза беше потврдена од педијатар за гастро иако матичната претходно ми викаше додека напредува бебе нема потреба од дополнителни испитувања. Јас од мака си закажав приватно на педијатар за гастро без да се консултирам со нејзе. Му го гледаа и желудничето на ехо.
Ако се сомневаш на бактерија не инхалирај на своја рака. Отвараш пат да се симне бактеријата. Прскај спрејче и влечи мрсули. Ако земете среда брис, резз ќе имате тек во петок. Ако нема темп, само носе ако е, не му ја мисли, ќе се среди. Јас му мачкав на даската од креветот мукоплант маст за да го отнува.
Кај кого бевте мајка ако може да споделиш? Да имам на ум чисто да видам како ќе поминиме со матичната утре
Си спијам и јас, оградена со перници од сите страни. У раци ја успивам секако, поинаку не освен у количка чат пат шо ми се успива. Пред тоа се успиваше у 9 па у 10 сеа тек у 12. Ке поспие до кај 4, и после ке стане ке јаде и ја земам на мене, оти ко е оставена само се врти мрда прета и кенка..
Microlife bezkontakten. Pred okolu 6 god bese 2000 den uste go koristam. Zavisi za kolkavo dete ti e. Ama bezkontakten e mnogu poprakticen os bilo koj aspekt
Мајки дали некоја го користела ова аспираторче за нос кај бебе 1 месец? Вика дека 0+ плус и може кај новороденче но се става на правосмукалка и ме плаши да не е јако за неа. А викаат дека е многу ефикасен и најдобар.
Најдобар. За ќерката 3 год го користам сега и за бебе. Не е јако имам пробано на мене, таков е системот да се намали јачината. Само ова вади мрсули асално, тиа на уста ем ќе се мачиш ем не се вадат сите.
Ајде дај ни уште некој совет за вадење мрсулчиња, јас пред некој ден те цитирав надевајќи се на повеќе совети. Мака мачам цела недела со бебка и мрсулчиња...
Да и други ме советуваа така, дека само со него ваделе, затоа и го купив. Кажи ми по колку пати на ден може да се користи и дали само по еднаш вшмукуваш од ноздра или може и по неколку пати и дали правосмукалката е на најслаба јачина пуштена или може и на било која јачина?