Една јачина е кај мене правосмукалката, ваљда најјака, нема за подесување. Вадам додека има мрсули. По два три пати на едно вадење. Ќерката кога била болна, се случувало секој саат да и вадам. Пишував и пред некој ден два три пато пробав да и ограничам демек да не вадам многу, друг проблем и направив.
Го имаш носково? Јас само со него терам и Синомарин. Ако е затнато бебе сум мачкала еукалиптус маст на креветче да си дише. Можеш исто во вц со пареа да поседиш ако е затнато. Извини, не сум видела кога си ме цитирала.
Друго носко имам, на уста што се влече... И овие ампулите синомарин ги користам... Вчера баш еукалиптус на фонданелата и намачкав, и кромид у соба исеков, и навлажнувачот на најјако цела вечер... Сабајле сами и протекоа мрсулчиња дури. Алелуја А што ова носко најубаво е?
Па наводно е најдобро, јас го купив по препорака, но уште не сум го пробала. Се става на правосмукалка и влече. 1100 денари е, поскапо од другите но ако има ефект значи вреди
Znam deka e mn oddamna komentarov, no smeam linda prasham sto ve ima operirano? Jas imam zakazano kaj nego da go operira sin mi od vkopan penis
Колку ад ви пијат на 4 мес, околу 6 ипол, 7 кила е? По формулата што ја знам килажа помножено со 150, малце му е. Се дере на 2 ипол саати. Од вчера почна по 180 мл да пие, не се постига со млеково.
Леле мајки мислам дека бебево мое има уплав од нешто. Од спиење станува вришти неможам да ја смирам. Не знам шо и е и секогаш навечер ова време..грчевк не ми се верува да се не се вие.. Многу жални плаче ко да бара спас у мене ми се пик а у мене и вреска
Уплав не постои. Детето си бара близина. Ако не сака во креветче, ќе си ја држиш во раце или до тебе.
мајки ве молам за совет, бебето е скоро 7 мес 6.5кг и сеуште водиме борби со јадењето, од кога е родено несака ниту да пие млеко ниту да јаде, секое хранење е борба и со сила, несака ни дозата од млекото да ја испие едвај 90мл ги испива со тешки маки. нема кај не го однесовме и нема што непробавме никако да го решиме проблемот. де оризова вода, ванилен шекер, де вакво млеко де такво млеко, во темна соба, со разни шишиња, па чекаме да изгладни значи ништо непомага цело време е на долна граница а инаку се смее и е многу активно на 6 месеци лази низ цела куќа дури и сам стои со држење на креветот....ниту плаче за јадење ни ништо цел ден да не му дадеш млеко нема гајле....но за нас е тоа голем стрес што несака да јаде....ве молам давајте совети се надевам нешто ке помогне
Побуцко е твоето, таман му е. Кутијата е само насока, инаку по фотмула се пресметува колку треба да пие сппред килажа. Ама на мојов малку му е пиењето пп формула
Јас мислам да не си правиш толку стрес, дали крвната слика му е ок? Ако е се океј и крвната слика, кака, мочка редовно, весело е викаш, не плаче едноставно сфати дека сите деца се различни и некои се задоволуваат со помалце храна. Исто како и со спиењето абе внукиве мои мислам воопшто не спијат, како имаат сила да роварат цел ден чудо е, други деца по неколку пати на ден преспиваат и навечер си спијат. Прашај доктор имаше сирупи за зголемување апетит, само дали се за бебиња или беа за дечиња поголеми не знам. Исто доколку смее вметни мултивитамински сируп.