Во хранилка на 45 степена можеш на 4 месеца. Би требало да ти се навалува хранилката, повеќето имаат таква позиција.
Мајки како што пишував бебето премногу ми хрчи и се полошо е. Месец ипол сме. Сега дури и кога пие млеко целата фрчи. По цели ноќи па и ден неможе да спие добро. Само сака во раце. Таман ќе заспие и неможе ќе закрчи и се нервира како да неможе убаво да дише, живи ненаспиени сме едвај функционираме. Бевме кај матичната и ни рече да одиме кај орл доктор. Бевме таму со камера му го гледаше носето рече добро е. Од тука бевме кај педијатар за млекото бидејќи некогаш враќа од него и според него е дека кога ќе му се врати уште неможе да го контролира и така крчи. Јас сум избезумена веќе најсикрено. Најлошо од се е што синот настина пред два дена и денес и таа е уште полошо и ми е страв дека е настината. Ставам солени капки и влечеме има секрет. Прашање ми е смее ли да се мачка на гради од кремата Expulmo кај волку мало бебе? Барем ако може да и поолеснеме. Па утре пак ќе ја водиме на доктор. Вчера ја слушаа на гради немаше ништо.
Никако кремата, таа е над 2 години мислам. Има лепенки експулмо залепи на креветчето, или пробај со кромид, исечкај една главица на 4 и стај во тањир до креветчето. И да носете ја секако пак, мора чаре да се најде.
Јас купував готови за почеток, секако само 3 лажичиња ке му даваш не ти се исплати да вариш за толку малку.
Како го миете газето на бебето (на брзина) после какање? Веќе е тежок за да го држам со една рака и мијам со друга а и цело вц лом го правам така. Да го ставам во кадичка исто не сакам пред да му е чисто газето. Почнавме со вкусови и кака уште повеќе, пелената полна до грб.
Не знам дали ти пишав и тогаш да го поткренете душечето со некоја перница за да може да диши полесно. Нам ни помогна да спиеме. И нам педијатарот ни кажа дека така враќаат храна бебињата, низ нос. Веќе како наполнивме 2 месеци, немаме проблем, си спие на рамен душек.
За вкус подобро само со вода од истата што се вареле и додавај помалку и постепено за да не ти се направи многу течно. Потоа кога ќе се воведе оброк може да додаваш внатре млеко/ад.
Ние го имаме пробано и кај нас немаше нешто ефект како и се друго што пробувавме, едноставно требаше само времето да помине. Сепак нели кај секое бебе различно па пробајте, еве моја другарка е ептен задоволна од инфаколик капките од Грција нас не ни помогнаа
Мамички, синко се изгреба на обравчето пред 5 деба и баш беше таква гребаницата како подлабока од вообичаено. Уште не е заздравена. Се плашам да не му остане лузна. Не знам со што да мачкам.
Во лавабо, на колена клекнат. Иначе тежок ми е во тушот да го држам. Колку и да е длабоко, сепак е гребаница. Треба да е длабоко, да крвари, за да остане лузна. Не се секирај.
Majki koga izleze prvoto zapce na vaseto beb? Nie imame sega na 4 ipol meseci mislam normalno e ne e rano
За првото пеглав многу.. сега еден месец ..обврски еден куп само трчам по нешто ... и не пеглам реков баш да видам како ќе ррагира телото океу си е ..пп потреба само
Бебчево за една недела ќе прави 4 месеци. Еднаш се случи во вторникот и денес повторно се случи додека маж ми го ранеше. Одеднаш без никава причина почнува да вришти ама на најјако, првпат го слушам толку гласно да плаче. Одвај го смиривме. Дали е ова скок или да се секирам дека му е нешто? Ама вриштење ушните тапнчиња мислам ме болеа. Плачеше ко да се удрил толку многу. Првиот пат се разбудил од спиење и така плачел. Вака е прилично мирно бебе, дури и за јадење не плаче. Ноќе ќе се разбуди и си претка ама не плаче. Јас бев тука присутна додека заплака толку, баш си зборевме со маж ми. Дефинитивно не е дека мене ме бара. Плус он го рани навечер, многу го сака, дури и на него повеќе му се смее од мене.