Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    1.070
    Babylove користам, до сега се супер.

На gwenst му/ѝ се допаѓа ова.
  2. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.488
    Допаѓања:
    1.216
    Violeta

3. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.496
    Допаѓања:
    9.634
    Од Стокомак, био биа најефтините :D,ама добри им се,не им прокиснува,немат црвено газе,јас дека две бебиња барам поефтина варијанта (fingers)

4. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    625
    Здраво мами, ај кажете ми еден цел ден како поминувате со вашите малечки на 3 ичи 4 месеци. Негде грешам изглеа, коа треба да спие вреска едвај се успиваме.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. gwenst

gwenst Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    647
    Допаѓања:
    665
    Не е секогаш цената пресудна за добар квалитет, нели? :)
    Фала ви за предлозите :inlove:

6. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    934
    Допаѓања:
    1.893
    Мислам дека не е до тебе, еве и кај нас истото е две недели уназат, му давам адаптирано баш тогаш, до сега се смируваше со него вечерва ни со него не се смири, крај не му се наоѓаше.На крај се исплачи, се умори, го гушнав заспа. Мислам дека е до скокот, барем се тешам.

На marrisa, Flooora96 и sani99 им се допаѓа ова.
  7. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.890
    Допаѓања:
    1.667
    Како стани саат и пол до два е прозор на будност и потоа спирњр...4 до 5 дремии тррба фа имате

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.450
    Допаѓања:
    13.492
    Молфикс да побараш. Во Цивил во Дајмонд ги има, во Зур ги има во мали пакувања од 20 пелени како Т-пелени, и во некој дуќан во Чаир ама не знам како се вика. Последно платив 750ден за 90 пелени. Поефтино нема да најдеш. Бебе е 8мес, од раѓање ги користам без никаков проблем, ни црвенило, ни прокиснување.

На DELFINA81 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.453
    Допаѓања:
    8.556
    Станува сабајле, му вадам пижами, го мијам па на подлога се занимава саат време, па заспива. После спиење пие млеко, па пак на ппдлога, па пак ќе му се приспие за саат ипол и така во круг цел ден. Млеко, подлога, спиење. Попладне е кенкав многу, нејќе ппдлога само со тропчиња да му се тропа и да ги шетаме низ стан.

На marrisa, sani99 и Flooora96 им се допаѓа ова.
  10. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    4.699
    A на три месеци колку треба да се будни измеѓу дремки? Многу му се спие на моево, зависи и колку поспал претходно, ама максимум 40мин седи буден, ако е повеќе од тоа многу тешко заспива.

На marrisa и sani99 им се допаѓа ова.
  11. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    4.699
    Јас од тоа кружење по цел ден како шо опиша неможам надвор да го извадам, мора се под саат да му е за да заспие ако промашиме после е борба:| кога шетате вие?

12. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    625
    Моето последната дремка му беше од 2 и пол дури во 5 и нешто стана и дуури во 9 сеа се успавме. Пробував порано плаче не сака ококорено, спремна за игра. И сеа коа ја фатив устата пења ми фати од нан нан ама ја успав. Грижа на совест имам од шо 3 ипол саати не сакаше да спие..се осеќам ко мајка без ред, секој ден се различно се успиваме отприлика тука негде се тајминзите ама ко ммува без глава сум не можам да ја научам на ред и ми се плаче.

На WhiteCat33 и sani99 им се допаѓа ова.
  13. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.453
    Допаѓања:
    8.556
    Кога имам желба за шетање :D. Различно секој ден.
    А зошто не го вадиш? Нек спие во количка ако му се спие.

На WhiteCat33 и sani99 им се допаѓа ова.
  14. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.453
    Допаѓања:
    8.556
    Зошто имаш грижа на совест? Па нему се спиело на бебе, се преспало 2 ипол саати.

На Flooora96 и sani99 им се допаѓа ова.
  15. angel4444

angel4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    755
    Ве читам и се загрижив малце :| Бебево ми е 3 месеци..Заспива навечер 22-23 часот,сврзува спиење 6-8 часа, цица, повторно презаспива уште 2-3 часа..Денски никогаш дремките не му се повеќе од 15 минути/макс пола саат што се случило ретко :worried: Заспива или цицајќи или во раце..Вака е уште од самото раѓање..Инаку спие сам во креветче и при преместување не се буди..Има некој друг вака?:whew:

На Abc baby и sani99 им се допаѓа ова.
  16. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    1.256
    Станува во 10, менувам пелена, пие млеко се занимаваме нешто, го шеткам низ дома или на подлога нешто го занимавам, а се случува и сам да лежи па да завршам тука некоја обврска во соба. Во 12 во количка и надвор шетаме, одма заспива до кај 1 и пол спие. Се враќаме, млеко пие, пак нешто се занимаваме или во раце го шеткаме низ дома или на подлога. Кај 3 пак заспива и таа обично му е подолга дремка, до кај 5 сигурно, а знае и до 6 да фати. Станува, пие млеко, истото шеткање низ дома или на подлога накај 7 и пол-8 пак дремнува кратко, некаде половина час, го бањам, пие млекце и не заспива одма после тоа, буден е сигурно уште минимум сат време, ама битно не плаче и еве вечерва дури во 10 заспа. Накај 1 му давам млеко во спиење. Накај 6 се буди сам, му давам млеко и одма заспива и станува некаде 9-10 сабајле.

На Abc baby, Flooora96 и sani99 им се допаѓа ова.
  17. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.496
    Допаѓања:
    9.634
    Ги знам да,во мој град се произведуваат,ама ете никогаш не сум ги пробала.
    А еве сега разгледав убави понуди имаат.
    Викаш добри се?

18. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.450
    Допаѓања:
    13.492
    Јас сум презадоволна. Ни мирис, ни прокиснато, тенки се, дури и шарата им е убава. Толку ги фалам на сите, ко мислиш процент ќе земам :rofl:
    Сериозно, јас сум за се најефтино да се купува освен ако нема конкретна причина за да се купи поскапото. Со првото дете купував Дајперс, ама какаше еднаш неделно, повеќе од 4 пелени не користев на ден. Овој сега кака буквално после секое цицање и после секој оброк, без 7-8 пелени не сум. Среќа што ги открив Молфикс, иначе само за какање парите ќе ми одеа хахахаха

На sani99 и DELFINA81 им се допаѓа ова.
  19. TanyaClover

TanyaClover Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2020
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    506
    Мами по колку мл ви пијат млеко малите од 20 дена.
    Се мислам дека мојава многу малку пие. Не испила повеќе од 60мл. Некогаш и по 30-40 само. Многу сум загрижена.
    Минатата недела качи многу малку (120гр)

На blackdeath му/ѝ се допаѓа ова.
  20. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.890
    Допаѓања:
    1.667
    На секоие 2 3 недели во китго ги намалуват виолета на 640 ден а се неладе 60 бројки... јас така земам кога ги намалат по 2 пакети ..ама нешто сега посчедно не беа намалени и беа тие бејби лино ..па не се лоши и тие