Majki pomagajte... Na bebusko moj noseto nekako i e zatnato i potkasluvase denes. Na,momenti e vesela i se smee, de kenka, odbiva da jade so milion maki cica. Bevme na lekar mi rekoamalku crveno grlence i deka ja boli zatoa ne cica kako sto treba. Za noseto marisol, a za grlenceto feeralgan sirup. Nemozam da ja gledam kako odbiva da cica, se mislam deka e gladna. Mi preporacaa vitamini bebevit , abebusko ima 3 meseci. Neznam dali se davaat na taa vozrast. Ke placam veke, auuuuu.
Si legnavme, bebus cicase i si zaspa vo 11 kako i sekoj den.. i nakaj 11ipol (imame golemo kuce vo dvor) pocna da lae (inaku sekoj den si lae)... i bebus pocna da vristi od krevetce, go zemavme abe pola saat se utepa od placenje, sum iskocila nadvor vo dvor sum go setala od sto neznaevme kako da go smirime guskaj guskaj on malku se smiri ama uste si placese i ooo ooo kako nesto da go boli, baska edni solziiii :/ i posle pola saat vo race konecno se smiri, malku mu dadov cajce i si zaspa... Dali se isplasil od kuceto ili pak da ne go bolelo nesto neznam.... Ova za mene e traumaticno, bidejki imam epten mirno bebe... :/ Vi se slucilo vaka na vas, od nigde nikade da rikne da place?
Не гρижи се мила! Се има исплашено. Моето уште од болница е таκво, се стρеснува на се и сешто! Една вечеρ си одеше свеκρва ми и и се пуштила влезната вρата од ветеρ. Тρопна наеднаш и се слушна дуρи на втоρ спρат! Κога ρиκна да плаче бебо... не можеше да заспие 3 саати. А мм не беше туκа, нишκај, пеј, што не пρавев. После пρвиот саат, тоа плачи, јас плачи поминале уште 2 саати не ги осетив! Хихи... помина... Ама се плаши на ненадејни звуци и сега. Само посмиρено е κога го дојам или гушκам!
Бебевит се даваат и на новороденче, не се секирај. Отвораат апетит. Нуди често да цица и внимавај да не ѝ е затнат носот во моментот.
@galapce , jas i davam vodicka,nekogas koga kenka,znam zedna e,ke i dadam i uzivka...inaku pie denovive poveke mlekce,dva pati vo den po 150,onaka po 120... @mariz ,se uplasil bebush,zatoa najverojatno.mene ednas mi se ima taka razbudeno so vreskanje,ama ja bolese meshe,se stiskase...
Побрзо да оздрави малата. Штом одбива да цица можно е да ја боли грло, а плус и жешко. Туку, зошто ефералган, тој е за симнување температура, исто е со парацетамолот ? Кај нас вчера беше неподнослив ден. Те не цица, цел ден спиеше по пет минути буквално, дури и во рацете,, а рацете ги шмука, а давам града нејќе. Те се смее, те плаче. Ме излуде. Едвај чекам да поминат овие први три месеци. Чинам ќе се стабилизираме тогаш сите. Среќа па не спиеше лошо ноќеска а очекував страшна ноќ. Или се грчеви или скок во развојот или комбинација од двете ама ич не е интересно.
Ne znam zosto sirupot...sirupot i marisol kapki samo. Mi rece ako ne jade da ja odnrsam povtorno. Inaku za den-dva pominuvalo kao. Ke i zemam bebevit denes , pa da vidime kako ke bide.
Ne da ne e interesno @Sky-butterfly , te razbiram. Ziva sreka kaj nas toa pomina. Inace @mariz i bebus moj e miren ama znae da zbesne, prviot pat e trauma da ama posle ke naviknes. Barem jas naviknav. Nie da se pofalime noke spieme, ama me zagrizuva sto kratko cica. Vcera kakata mu bese zolta, ama nakaj zelenka terase dali taka mi se vide od sto bese prepolna pelenkata ili ne neznam. Bebe napreduva odlicno, ama pak me sekira.
@espana vodicka odamna davam,uste koga bevme dva meseci,ama neznam za cajce i sok od jabolko dali da pocnam?
Вчера бевме на дерматолог и имаме атопичен дерматит. Душичка! Целото главче и лице му се воспалени, се чеша, вознемирен е. Се надевам брзо ќе мине. Ни препишаа афлодерм и се миеме со камилица и ациди борици.
Инаку денес полниме 4 месеци и планирам да почнам со кашичка. Пред два дена прв пат дадов сокче од јаболко и почна да го пие.
Na 14 ti ke polnime cetiri,tri ipol sega.Ne mi go pie celo mleko denovive.Namesto 120 maksimum do 80.Sinoka ispi 120 vo 4,vo 7 i 30 ispi 50 i sega vo 10 i 30 pak celo fala bogu.
Kolku vreme vi trae osipot?? I nie imavme maka i sto sve ne probav , samo krema blue cap ni pomogna i toa od dva pati mackanje.liceto i bradickata i bea rapavi i crveni.mislev ke poludam toj period
Почна пред десет дена како ситни брунчиња во косичката и малку на челото, бевме на педијатар и ни рекоа од жешкото дека е. Арно ама не ни помина, за викендот ептен се влоши, се прошири на цело лице скоро. Читав дека blue cap доста помага, може да пробаме и со него.
Veruvaj deka ke pomine.se iznadavav pari za kremi, i na Avene edna zemav i nisto.na kraj pobarav vo Zegin testerce od blue capot i ako mi veruvas ni pola ne potrosiv..si ja kupiv kremata okol 800 den e posto pred izvesno vreme pak malku mi se nafrla na obravceto i za eden den se iscisti.nee na odmet da si ja imam doma