Дремките кај нас беа кратки оф 15 мин фо еден сат макс зависи.. Сега со 3 дремки двр се кратки пола сат 40 мин и една е долга ...лога ке се на две тогас двете ке се долги... Иначе да 4 полни влегувате во 5ти....
Желба кај мене само за креветот да го фатам дека неможам седиме во двор колку шо ќе поседи во количка нејќи многу дека на мене заспива
Јас за првото да, сега и за второво, ама сега се покајав од ко се изнаплаче. Во советувалиште ми рекоа сега за следната вакцина пак да напрајме.
Кај мене од старт пиеше по 60мл. Веќе 3та недела му зголемив на 90 ама секое бебе си е различно. Мојот е многу лаком.
За првото кога како, сега за второто за прва вакцина не правев, сега треба да прима втора, пред две недели правев за прв пат кс и леукоците покачени имаше, за да прима вакцина ќе морам пак да направам, па матичната ќе каже според резултатите дали ќе прима сега или не. Плачеше на проверување крв…. и на вакцината исто, срце ми се искина
Прва недела две по 30мл, после качивме на 60 мл. Па 90 мл мислам дека пиеше веќе 4, 5та недела. Ама и сега преку ден пие најмногу 90, но комбинирам со доење. 3 месеци е бебето. Само пред спиење знае да испие 120 мл. Ама ако имам млеко и го дојам и тогаш пие 60 мл. Следи си го детето, може почесто ќе бара ако пие помалку.
Не, на самата пелена пишува молфикс. Исто во вакви кеси се со некоја етикета мала, ама целата пелена внатре се гледа.
Совет на матичната и Фидановски беше да не се прави ако бебето е добро. Направивме ради короната и кутрото се изнаплака. Помалце плачеше за вакцина него за земање крв. Душа ме болеше. Ќе видам сега што ќе каже Фидановски за втората вакцина.
Da obavezno, maticnata mi rece ako e nizok hemoglobin ne se primalo vakcina. Pa mora da se proveri pred.
Мајки ве молам за совет. Последните 3-4 дена бебето пие помалку млеко. Два и пол месеци е пиеше по 90 мл, а денес цел ден по 20-30 мл и ништо повеќе од тоа. Пие само ад Аптамил, па во консултација со матичната сменив зедов Холе и од тоа испи 70 мл. Незнам дали да се загрижувам или е некоја фаза…
На 6 и нешто кг мислам веќе купив 4ка. Сфатив дека за тие да не ни пропуштаат мора да има малку луфта