Мајки, ви се гребат ли бебушите? Кажувајте некој совет. Сечам ноктиња денес, утре станува со гребнатинка. Пробав и со грицкалица да сечам и со ножички ама пак се гребе.Мислам дека кога ќе му ги исечам уште толку се гребе..
Со турпија да пробаш? Од тие електричните. Убаво ќе измазниш од сите страни и нема да се гребе. Ова мајка на страшен гребач ти кажува.
Dobro be majki umrev za spienje. Vcera legna vo 22:20 sinko vo 6 se budi. Zosto tolku malku spie, pa barem do 7:30 da pospiese.
Зашто не го успиваш порано? Ние легнуваме порано, во 6 стануваме ама се галиме пола саат и пак ја презаспивам.
Ne porano go uspivam tuku vcera deka mi povrati i togas zaspa dursmeniv alista postelnina. Poentata mi e mn rano epten stanuva. Samo ednas pie mleko noke da ne e g.laden???
Мајки бебево не ми мочка ногу, од сношти пелената од 8 саат сабајле кај 4 и сменив и нема празна е памперс користиме и линијата си беше цела плава ама не беше тежок ко пред тоа. Евњ сеа па и сменив па се нема мн измочкано..
Исто, ноќеска и моево пелената беше полупразна, а заспа во 18:00, тек сабајлето во 3 му ја сменив кога се разбуди за јадење. Има моменти кога пелената е преполна, а некогаш па е скоро празна измеѓу јадења... ако дознаеш причина кажи ми Едит: сум приметила ако е премногу успан многу помалце се мочка. Ама зошто се случува и преку ден не знам... некогаш и навечер иако спиел немирно се случува.
И мене рано ми станува и неможам да го успијам пак, пробав со цицање,кај мене во раце да го земам и ништо не спие повеќеза на работа не станував толку рано
Цица ли? Да не не цица доволно? Бебиња што цицаат помалку мочкаат од бебиња на ад. Запримети го денес како ќе е ако нема мочкани пелени, консултирај се со педијатар.
Мене педијатарот ми кажа ако мочка помалце од 4 пати во денот и не многу напреднува гладно е и треба да се вклучи дохрана.
@Besbes24 ние некогаш и пред 6 сме станати, и големиот се буди со нас. Тој исто се будеше рано како бебе и се нервирав ко вас ама џабе беше се, затоа сега стануваме ко ќе стани тој а навечер некогаш и во 8ипол сме заспани тројцата и не се нервирам
Мајки, педијатарот ни закажа за вакцина во 10 недела. Да не е доцна? Веројатно он знае, ми рече дека тогаш треба, но овде во прирачникот ми стои дека се прима вакцината на полни два месеци. Кога вашите бебуши ви ја примија првата вакцина?
Првото дете по препорака на педијатарот ја вакцинирав на 3 месеца, и натака сите вакцини со 1 месец задоцнување соодветно. Ако педијатарот така те советувал и имаш доверба во неговото мислење, не гледам проблем да прими вакцина 2 недели подоцна од календарот.
12+2 ја прими поради тоа што бевме заразени со корона и мораа да поминат 2 недели. Педијатарот ми рече на 2 и пол месеци да го однесам.
Шо земате за капење за сува кожа? Му се појави кругче рапаво на едното колено, сега и на другото и назад кај шо му се "линиичките" претпоставувам дека е од сува кожа, личи на лишај ама невидливо е скроз само на допир се осеќа.