Ние легнуваме во 20h, најдоцна 20:30. Најдолга дремка му е до кај 1, т.е тогаш прв пат се буди за млеко. И јас преспивам дотогаш. Е после се буди на секои 2 часа, некогаш и побрзо . Наутро исто пред 7 е разбуден
8 часа мислам дека не е малку спиење. Буцо најчесто легнува во 23 часот и спие до 7 часот. Ако легне порано или подоцна пак 8 часа ги спие. После првото млеко пак заспива и најчесто не фаќа 10/11 во кревет. Најчесто сме наутро сами и мене вака најмногу ми одговара, а гледам дека и он супер функционира во текот на денот. Денес стана во 8 и нешто, маж ми му даде да јаде, после почна да си игра со него и буцо не презаспа. Цел ден е кенкав и едвај заспива со плачење.
До 12 та недела најкасно се прима првата. И педијатар и патронажна кога дојде, ми го кажаа истото. Таман си.
Далибти е само на ад? Кај мене цица и плус му давам по 30 ама некојпат му малку па уште 30⅞ за оброк навечер може и Уште еднаш исто. А во меѓувреме цица незнам колку пати. Са го оставам цел ден ќе цица. Или цуцлата ќе ја цуца цело време
За ревакцина знаеш до кога може се прима? За два месеци од првата но доколку мора да се одложи дали знаеш до кога може да се одложи?
Искрено мислам дека супер е со спиењето, од 22:30 до 6:30 не е за жалење и потценувањенза мало бебе. Колкаво е твоето? Јас едвај чекам да може да склопам барем 4 саати сон. На три саати цица што значи со думкање, држење за да ждригне, не склопувам меѓу подои ни два и пол саати.
И јас сега приметив дека и е сува пелената скроз. Само имаше какано малку но не и мочкано. Ја преслеков во 1:30 сега пак во 5. Но во 1:30 помалку цицаше, успана многу беше но и општо имам приметено дека навечер послабо мочка дека и послабо цица, спие повеќе. Дали е нормално не знам.
Мајки бебево е 7 месеци , на неколку места му се појави како осип . Кое сирупче го давате за алергии за толкаво мало бебе ?
Епа беше дека малку какана затоа. Инаку секако има дупла пелена, па дур видам дали е полна или не, морам да ја расоблечам и пресоблечам.
Аха поголемки сте вие. Али сепак мислам си е супер со спиењето. Уште малку годинка, после може повеќе сон ќе го фаќа, ќе прооди и ќе се уморува повеќе.
Така ми кажаа, широк повој, дупла пелена обратно свртена. Ова педијатарот во Систина ми кажа, за две недели сме и на ортопед, па ќе видиме она што ќе каже и препорача.