Маслиново масло ставав јас и чешлав од кога ќе одстои барем 15 минути, во комбинација со Мустела шампончето за теменици, некад чешел некад и со прсти вадев
Моето за две недели ќе е пет а мн настинато, хрчи и кашла, со инхалации е.. ако не се среди до тогаш скроз што се прави знаеш?
Može kje ti zvuči blesavo, ama moja komšivka koja mi e i dobra drugarka, isto vaka so malata imaše problem, jas se vrtkav celo vreme so niv i znam kolku beše dosadno toa. I taka so trista šamponi, ulja i što ne, ni tekna da zememe da i ja izmieme kosata pa da namačkame ulje (od neven nie) i do onoj gustiot češel za voški (ama ne metalen, plastičen) da ja češlame i taka za tri dena se izvadivme i posle ne se pojavi.
Па искрено малку е тоа птом сте само на ад. На моево у дупли да дадам че го испие незнае за доста. За месец колку е вкупно килажа?
Како да му го чистам јазичето на бебето од повраќаниците? Секогаш му се задржува на јазикот и често прави гримаси како да се гади.. И друго, цело време гледа со очите нагоре, кога и да е легнат, мислиш ќе ги преврти. Нормално е??
Не е малку секое бебе е различно, во просек да качува над 600-700г месечно е сосема ок. Секое бебе си има своја крива на растење не се сите бебиња со иста родилна килажа, некое качува помалку некое повеќе.
Абре ние исто дете имаме? Хахахахха Значи превртува очи, гледа нагоре, исто со млекцето. Ваљда нормално е.
Да знам, долната граница ја фативме. Иначе на 3ти правиме месец дена. Со 3400гр не испуштија од болница, а последно мерење 4050гр.
270 гр е солидна килажа за една недела. За месец ќе е 1 кг ако качува така. Моево е само на адаптирано и беше 1кг и 200 во септември и рекоа дека е многу.
Им кркорат ли цревата на бебињата ваши? Денес на мојава , баш онака и се слуша кркорење. Не плаче да напоменам. И во спиење и будна.
На моето да на моменти и кркорат баш и јас се мислев да пишам тука иначе сме месец и една недела па затоа ми беше чудно мислев да не е гладна
Ne da i krkorat ponekogas neznam dali se moite ili nejzinite… mislam deka grcevi ili gasovi se neznam. Vo periodot koga nema grcevi gi slusam . Deka koga ima grcevi nisto drugo ne se slusa osven vreakanje