Uste od vtorata nedela za zal, vo pocetokot se cudev da ne mu davam ad ladno da ne mu e posle se opustiv
Дали ги ставате бебушите да спијат со вас? Најубаво си спие кога е до мене, ама ми е страв и на кратко кога ќе ја легнам до мене и одма ја префрлам во креветче и таму за 5 мин рипа.
За мачкање и бањање од Биодерма купката и Атодерм за мачкање. Ми дадоа тестери од Авен за сува кожа гледам и тоа помага за сува кожа. Не знам како се викаше.
Имам приметено дека навечер помалку мочка. Кога се буди наутро тогаш ја полни пелената. Ако е наутро полна, мислам дека е ок.
Мајки многу ми поте бебето. Наутро е утоп бодите на грпчето. Како ги облекувате 4 месеца сме и на топло си спиеме. Носе боди на кратки и шпикозни, ем ја покривам со тенко кебенце.
Само шпикозни и го покривам со тенко ќебенце. Еднаш го покрив со малце подебело ќебе, заспа на спална и кога го зема маж ми да го префрли на кревтче имаше пот на чаршавот кај што му беше главчето. Немаш потреба од боди ако ти се поти.
Да еве исто и вечерва, во 3 стана гледам искакана, а линијата не сменила боја, значи не мочкала ич, и сабајле во 6 исто беше скоро празна, тек во 9 сега гледам се измочкала дури и протекло од страна. Јас се плашеќам да не е дехидрирана и гладно штом не мочка, не знам.
Да ти дадам споредба како утеха. Мојава е на АД, значи гледам и знам колку пие. Па знае некогаш пелена да и е сува или малце почкана. Па наредната да биде преполна.
Mozes nekako da gi slikas afyite? I jas mislam deka mojava ima posto crlo vreme place. So sodabikarbona da probas. Jas sekoj den probuvam i nikako da stignam do toa. Kapki za ova za ona doenje, so golemiot domasni k sve u krug i jas ne stigam do soda bidarbona da i ka iscistam ustata i jazikot..
Види со педијатарот, мислам дека Нистатин капки се ставаа на јазичето или со стонатидин раствор малку на тоа место со газичка да допреш или јазичето да се помине. Ама најдобро види со педијатарот, не знам овие препарати за колку возрасни бебиња се.
Ние сме по шпикозни со боси нокчиња и боди на брателки, покриено како нас со полесно јорганче. Со тоа што ние подотворен прозор оставаме во другата соба, зошто и ние не спиеме на топло. Кога му е претопло обравчињата ке мубсе топли, инаку се со нормална температура. Читав дека бебиња така регулираат температура преку главата и да не се оставаат да спијат со капче или сл.